Édesapám (aki elvált) felesége jogosan tartja magát a testvérem gyerekeinek a nagymamájaként, ha ő egy percig nem nevelt minket, csak láthatáson töltöttünk el egymással hétvégéket?
1. Ez nem a te dolgod.
2. Miért ne? Nekem is azt szokta mondani a férjem fia, hogy hoz majd nekem unokát, ha eljön az ideje, pedig én is csak láthatáskor voltam vele.
Nálunk is az egyik nagypapa 8éve van a családban. Két gyerekem van.
A kisebbik már papának szólítja.
A dédi mamám még a mamám fiatal korában ment hozzá a mamám apjához. Mire mi megszülettünk, már sok éve volt a család tagja, a mamámmal nem ismerem a kapcsolatát, de minket mindig imadott. Tizenévesen tudtam meg, hogy nem vér szerinti rokon volt. Nem változtat az emlékeimen.
Most hasonló helyzetben vagyok, az én szüleim elváltak, mindkét oldalon van új párjuk. A gyerekeim őket is kapták nagyszülő szerepkörben. A felnőttek eldönthették, hogy Józsi bácsi vagy Józsi papa szeretnének lenni. A gyerekek tudják, hogy nem vér szerinti, de ha a Józsi papa viszi állatkertbe és csinál neki nyáron medencét az udvaron, akkor ő szeretni fogja. Szerintem ez a lényeg.
Itt nem az a kérdés, hogy titeket nevelt-e, hanem az, hogy milyen kapcsolata van az "unokákkal". Ő amúgy egy pótnagymama, és ez a gyerekeknek csak jó, csak nyernek egy ilyen kapcsolatból.
Ugye, nem azt szeretnéd, hogy inkább gyűlöljék egymást. ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!