Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek meghalt mindkét szülője...

Akinek meghalt mindkét szülője, de még tanul, hogy tudja eltartani magát ha senkire nem számíthat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 21:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
15%

Már az árvasági igen csinos összeg két elhalt szülő után, és még nem is beszéltem a szoctámról (hátrányos helyzetűnek minősül az illető, tehát nem kaphat 24 000 forintnál kevesebbet egy hónapban), az ösztöndíjról, meg arról, hogy év közben is lehet tanítványokat fogadni nyellett is.

Összességében egy jó havi 70 000 forintot össze lehet lapátolni, és az örökségről még nem is beszéltem...

Tiszta buli, ha valakinek nem élnek a szülei. Az enyémek élnek, és az egyetemi tanulmányaimat egy fillérrel sem támogatták. Néha nagyon irigyeltem a félárva szobatársamat, mert ő az elhalt szülője után kapta a súlyos tízezreket havonta, az én élő szüleim meg kijelentették, hogy tőlük aztán ne várjak semmi támogatást...

2010. okt. 26. 21:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Úgy tudom az árvasági nem csak addig jár amíg nem nagykorú hanem addig jár amíg tanul. Sőt biztos mert osztálytársam 21 éves volt és kapta az árvaságit. De lehet, hogy ez egyetemen, főiskolán már nem így van.
2010. okt. 26. 21:51
 13/19 anonim ***** válasza:
mármint "nyelvszak mellett"
2010. okt. 26. 21:51
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Azért a BTK-n csak nem kell belehalni a tanulásba, nyugodtan lehet mellette dolgozni.
2010. okt. 26. 21:53
 15/19 anonim ***** válasza:
65%
21:49: akkor nyírd ki őket... a böriben még ingyen szállást és kosztot is kapsz, az milyen buli!
2010. okt. 26. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
67%

Tán nem SZTE-s?

ám attól,hogy valaki nagykorú még kap árvaságit. Asszem 25ik életévig míg nappali tagozaton tanul.

2010. okt. 26. 22:00
 17/19 anonim ***** válasza:

Ma 21:49. Azért vigyázhatnál jobban is a szavaidra.

Nagyon sajnálom, hogy nem támogatnak a szüleid, de hidd el, nem olyan nagy "buli" az, ha valaki elveszíti bármelyik szülőjét is.

Az ösztöndíj sokszor lutri, mert nagyon sok szakon szinte csak 5 egészes átlag felett! jár normális összeg. És az árvasági sem minden esetben "csinos összeg, és "súlyos tízezrek. Valamint a BTK nem minden szakát kell büfé szaknak tekinteni. Olyan is van, hogy ha az adott szak mellett dolgozol is, akkor a tanulmányi ösztöndíj már ugrott.

2010. okt. 26. 22:05
 18/19 anonim ***** válasza:
ma 21:49 engem sem támogattak a szüleim, önerőből és diákhitelből jutottam el a diplomáig. Soha nem is kértem, hogy támogassanak, sőt én támogattam őket abból a kevésből. Büszke vagyok erre, így legalább meg tudom becsülni azt, amim van, mert nem tettek semmit sem a seg*gem alá. Anyukádék nagy bölcsességét, a hozzáállásukat meg majd akkor értékeled igazán, ha már nem lesznek, vagy majd ha Neked is gyereked lesz.
2010. okt. 26. 22:08
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

"Anyukádék nagy bölcsességét, a hozzáállásukat meg majd akkor értékeled igazán, ha már nem lesznek, vagy majd ha Neked is gyereked lesz."

Ja, a bölcsesség teteje, ha egy ember elhagyja a gyerekét, tíz ésem néz, aztán csak pénzért akarja pumpolni. A másik meg, aki elissza és eldohányozza az összes pénzét, a gyerekének meg enni sem ad - na, ez is a bölcsesség teteje.

2010. okt. 26. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!