Miért én vagyok a gonosz, amiért nem akarom segíteni anyám munkanélküli testvérét?
49 éves férfi, a leghosszabb munkahelye az volt, mikor fiatal korában óceánjárókon dolgozott (mert a világ túloldaláról nem tudott hogyan hazajönni). Azóta alkalmi munkái vannak, mert mindenhonnan kirúgják pár héten belül, vagy ő mond fel, mert pl. túlóráznia kellene. 1-2 hónapokra jár ki Ausztriába, Németországba dolgozni, majd utána 3-4 hónapig újra nem dolgozik.
Van lakása, de állandóan a nagyszüleimnél ül, ott eszik, ott fürdik, ott jár wc-re, ott internetezik, mert a wifi be sincs kötve nála, a telefonján meg nem használ mobilinternetet. Télen már korán reggel megy, mondván, addig sem kell otthon fűtenie... Nincs senkije, se gyerek, se feleség/barátnő, se barátok. Mert mindenkit kihasznál, szórakozóhelyeken meghivatja magát bárkivel, amúgy meg elmebeteg és azonnal ordít, ha valami nem tetszik neki.
Pl. volt, hogy ő vezetett, mellette ültem és ment át az utcán egy kisiskolás csoport, tanárokkal, de még messzebb voltak tőlünk. Ezt látta, direkt elkezdett gyorsítani, aztán satufékkel megállt előttük, végig nyomta a dudát és ordított, hogy "HOL LÁTTOK TI ITT ZEBRÁT, B__SZDMEG?". Vagy (szintén ezen a 10 perces autóúton) álltunk a kereszteződésben, egy biciklis lány lekanyarodott, ő meg kikiabált az ablakon, hogy "HOL VAN A KEZED, RBANC?", mert hogy nem jelzett, hogy lekanyarodik és ő emiatt fél percet (!) várt rá, és ha nem időre mennénk, most biztos utána menne és leszedné a bicikliről, hogy pofán verje.
Szóval ez a szint... Anyám, nagyszüleim a vállukat vonogatják, hogy mit csináljanak vele, ő ilyen. A városban már kértek mindenkitől szívességet miatta, de senki nem akar neki munkát adni, mert pontosan tudják, milyen.
Most nálam próbálkoznak, vagyis a páromnál. Cégei vannak, és hogy valahová nem tudná-e berakni, akár részmunkaidőben? Ezt már mondta anya nekem, akkor is mondtam, hogy ezt felejtsék el, engem ne járasson le. Utána hívott a nagyim is, neki is mondtam, kedvesen, udvariasan, hogy nem.
Erre elkezdte mondani, hogy úgy gondolja, ennyit igazán megtehetek, és hogy mibe telne nekem megkérdezni ezt? Mondtam, hogy nem hozom a barátomat sem kellemetlen helyzetbe, magamat sem, mert biztos vagyok benne, hogy maximum 1 hónap alatt úgy összeveszne ott mindenkivel, hogy vagy kirúgják, vagy magától jön el, nekem ez nem hiányzik. Jó, akkor adjam meg a párom telefonszámát, majd akkor felhívja ő! Mondtam, hogy nem, zárjuk is ezt le, erre nagyapám ráírt facebookon. :))))
Felhívtam őket, kértem határozottabban, hogy állítsák le magukat, nem az ő feladatuk a maholnap 50 éves gyereküknek állást szerezni. Mamám erre közölte, hogy akkor innentől ők is ugyanígy állnak majd hozzám, nem kell mennem hozzájuk, ha megyek haza, megértették a jelzést.
Én nem igazán szoktam adni munkát ismerősi ajánlásokra.
Adok egy email címet, és küldje el az önéletrajzát.
Ha látunk benne fantáziát behívjuk, nem szivatjuk magunkat.
Egy telefonnal át tolok bárkit a hr szűrésen, de utánna, ha nem válik be, már pedig az elmondásod alapján nem fog, akkor én leszek a célkeresztben miatta. A párod esetében ugyan ez a helyzet.
1 hibát csak 1x követek el!
Amilyen a kérdés, olyan a válasz.
Ezt kajálják a gyakorisok, mert lehez rajta szabzó szájjal háborogni, szidni az ingyenélő nagybácsit, szidni anyád, hogy jajj, nem ez nem anya,nem is szeret téged és a lényeg: lehet téged ajnározni, hogy jajj az a te pénzecskéd, te vagy a kiválasztott, akinek a szuperhelyes értékrendjét meg kell védeni a gonosz erőkkel szemben🥱
"Mamám erre közölte, hogy akkor innentől ők is ugyanígy állnak majd hozzám, nem kell mennem hozzájuk, ha megyek haza, megértették a jelzést."
A legeslegjobb, ami történhetett. Megszabadultál a mérgező csaladtól. Csakis nyertél ezzel. Persze, mivel neked van lelked, az elején egy rövidtávú veszteségnek fogod fel, de hidd el, ez nyereség.
Na, ezért nem jó óceánjárókon dolgozni!
Van, akit egy életre megnyomorít...
Lehet beteg, azert nem tud tartósan elhelyezkedni, nekem peldaul autizmusom van, senki sem hitte volna, 3 egyetemem van, de voltak enyhebb figyelemzavaraim es kirúgtak mindenhonnan.
Mindenki csak bántott hibaztatott es rúgott rajtam. Nem szabad palcat törni senki felett , mert visszakapod az élettől ! Legalabb unnepekkor legyen emberség, ha lélek nincs is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!