Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet közöm a halálához?

Lehet közöm a halálához?

Figyelt kérdés

Kicsit bonyolult a történet, és meglehetősen tragikus. Kb másfél éve angliába költöztem, és akkor az unokatesóm kölcsön adott 350 ezret az útra, meg, hogy legyen egy kis tartalékom albérletre, stb. Úgy beszéltük meg, hogy fél éven belül visszafizetem, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok. Időközben megszűnt a munkám és nem tudtam időre fizetni, ő pedig hetente követelte. Kicsit később azt mondta, hogy kiderült, hogy rákos és surgősen kell a pénz kezelésre (bevallom ezt akkor nem hittem el) lsmét megígértem, hogy 1 hónapon belül visszafizetem az egészet, és akkor át is utaltam neki 75 fontot. Másnap sajnos a halálhíréről értesítettek, mert otthon öngyilkos lett, és az anyja engem hibáztat miatta, mert szerinte elkeseredésében tette, amiért nem adtam vissza időben a pénzt. Azt üzente, hogy vissza se menjek Magyarországra, mert megöl.

Nagyon sajnálom a történteket, és szégyellem is, hogy nem tudtam időben visszaadni a pénzt, de túlzásnak érzem, hogy ilyesmivel vádolnak, ráadásul halálosan megfenyegettek.

2024. márc. 31. 15:31
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
76%

Személyes ítéletem szerint bizony valamilyen szinten felelős vagy a történtekért, még ha nem is közvetlenül. Sokaknak a 350 óriási vagyon, és ennek ellenére még így is vannak annyira önzetlenek, hogy minden pénzük odaadják másnak jóhiszemüen.

Vannak erdélyi rokonaim, ott sok éve (talán kb40) volt valami nagy bank csőd, és sok ezer eber élete megtakarítása szertefosztlott, ennek következményeként volt romániában egy kisebb öngyilkossági hullám országszerte.

2024. márc. 31. 17:41
 22/45 anonim ***** válasza:
66%
Elképzelhető, hogy ez is rásegített igen, egyébként mennyire kell linknek lenni, hogy 1,5 év alatt ne tudjál vissza fizetni ennyi pénzt? Szégyen, amùgy mindenki vissza kapja ami jár neki, te is kérdező!
2024. márc. 31. 18:22
 23/45 anonim ***** válasza:
47%

Meglehetősen jámbor vagyok, soha nem emeltem kezet senkire. Viszont ha ez az én gyermekemmel történt volna, akkor addig ütnélek, amíg mozogsz. Akkor is, ha az unokaöcsém vagy.

Jobb neked ott, egy ideig még ne akarj az anyuka szeme elé kerülni, és az a minimum elvárható gesztus tőled, hogy nagyon rövid idő alatt kifizeted a családjának a pénzt. Akkor is ha vért hugyozol!

2024. márc. 31. 20:03
 24/45 anonim ***** válasza:
84%

Nem lennék büszke arra amit tettél.

Nem hitted el, hogy kell neki a pénz.

Nem hitted el neki, hogy beteg.

Mégis ki vagy te, hogy a más nálad levő erőforrásait megtartsd magadnak?

Hogy hazugságot feltételezz, mert az áll az érdekedben?

Ez így egyūtt, elég aljas dolog volt, nincs mit szépíteni. Mindenképp bevertél egy szeget a koporsójába.

2024. márc. 31. 21:28
 25/45 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy az milyen hogy követelte tőle a pénzt amire azt mondta hogy vissza fogja fizetni fél év múlva erre nagy kegyesen küldött másfél év múlva kb35ezret a 350 ből én a helyedben már emiatt is szégyelltem volna magam
2024. márc. 31. 22:05
 26/45 anonim ***** válasza:
52%
Megérdemelnéd, hogy ezzel szopassanak, és míg továbbra se fizetsz, nem gondolva a temetés költségeire se, addig fizetési meghagyással kicsit megnöveljék a problémáidat a végrehajtómaffiának hála.
2024. márc. 31. 22:35
 27/45 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem se menj vissza Magyarországra, az anyja helyében én is elpusztítanálak. Másfél évig könyörög a kölcsön adott pénzéért, majd nagy kegyesen utalsz neki 15 fillért. Igenis van közöd a halálához és remélem, hogy minden nap szenvedsz, ha a lelkifurdalástól nem is, de az életképtelenséged miatt mindenképpen. Másfél év alatt Angliában nem tudtál összespórolni 300 ezer forintot? Gyalázatos vagy. Tök mindegy mire kellett neki a pénz, akár el is égethette volna, az az övé volt. Az a minimum, hogy a pofalemezedet nem tolod haza.
2024. ápr. 1. 04:09
 28/45 anonim ***** válasza:
50%

Ez egy több rètegű törtènet.

Azt mondanám nem te vagy a hibás hanem a betegsèg.

Megnyugtatás kèppen azt mondanám hogy az a 300-pár ezer Ft nem húzta volna ki a slamasztikából.

Ha nem tudott volna dolgozni ès teszemfel nincs adóssága akkor is kb 1,5 - 2m Ft ra lett volna legalább szüksèg. "TB re ígyse úgyse foglalkoztak volna vele ,feltettèk volna több èves várólistára.

Azalatt az idő alatt ha nem lett volna öngyilkos talán össze lehetett volna szedni a pènzt. Talán "Bár ennek is kètes lett volna a vègeredmènye hiába fizetik oda orvosra.

Magyarországon amúgy is a bèka feneke alatt van az egèszsègügy. Rákra nem is ismernek csak 2 eljarást kivágjak vagy kemózzak. Ès ennyi.

Kb mint az 1600 èvekbe.

A hozzátartozók fájdalmukban gondolom mindenbe beleállnak. Nem gondolták hogy ilyen könnyen vège az èletènek.

Sajnos az emberek csak akkor hiszik el hogy meg fog halni valaki ha már tènyleg vège. Ès utánna megrettennek a haláltól, halálfèlelem ès kètsègbeesès lèp az èrzelmek helyèbe.

Èn már csak azt nem èrtem minek mentèl külföldre ha ilyen rosszul keresel? Itthon kb annyit èr már 300 ezer hogy a rezsit meg a tankolást fizesd belőlle kb egy hónapig.

Milyen gyógyszert veszel belőlle rák ellen?

Amúgy mi volt a foglalkozása a sracnak merre èlt? "Csak mert èn ezt úgy magamnak statiztikázom. Próbálok rájönni ezeknek a kiváltó okaira.

2024. ápr. 1. 07:44
 29/45 anonim ***** válasza:
89%
Több ismerősömnek is fizetnie kellett úgy hogy van tb je. Talán azért hogy előbb kezdjék. De teljesen hivatalosan. És 300 ezret.
2024. ápr. 1. 08:21
 30/45 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez jó kérdés. Valószínűleg nem csak azon a 350ezren múlott. Lehet h tudta mi vár rá.

De én ezért nem adok kölcsön senkinek többet pénzt. Nekem is egy kezelésre kellett.

Fél éve vissza kellett volna adja az illető de gondoltam amíg nincs akkora szükségem rá, hagyom. Mikor szükség lett, akkor hatalmas cirkuszok árán szereztem meg, itána kellett utazzak, nem akarta stb. Azóta sem állunk szóba, mert teljesen kifordult magából h én vissza mertem kérni a pénzem.

Egy ember halála ami rajtunk szárad elég súlyos teher. De egy életre megtanultad a leckét. Amúgy is borzasztó gerinctelen dolognak tartom ha vki kölcsönkér és nem adja vissza.

Es Angliában nem tudtál összeszedni 1000 fontot..? Na hagyj békén..magyarországon tanárként kapok 350-et.

És dolgoztam külföldön is, elég szépen félre lehetett tenni. De ha eliszod, elbulizod akkor tény h nem sok marad. Másfél éve dolgozol ráadásul...!?

A halálától függetlenül szemét alak vagy.

2024. ápr. 1. 08:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!