Szülőkhöz visszaköltözni, vagy rossz házasságban benne maradni? Tényleg jobb az utóbbi?
Nővéremék tavaly házasodtak össze, kívülről nézve az övéké (volt) a tökéletes kapcsolat.
Aztán ma a tesóm mondta, hogy hát igazából nagyon rossz a házasságuk, és az egyetlen, ami a válástól visszatartja, az az, hogy nem lenne hová mennie, a régi gyerekszobájába meg nem fog visszaköltözni közel 30 évesen, a szüleinkhez vidékre. Olyan lakást, amiben most laknak, 300+ ezerért tudna bérelni, ennyit nem fog minden hónapban kidobni az ablakon.
Kérdeztem, hogy ezt eddig miért nem mondta el, mondta, hogy azért, mert ő a csendben szenvedő típus, de már az esküvő előtt sem volt rendben minden, viszont már ki volt fizetve az egész, el lettek küldve a meghívók, nem akart volna az utolsó pillanatban kihátrálni, hogy aztán mindenki emlékezetében ő legyen a lány, akit majdnem feleségül vettek, de mégsem.
És hogy tudja, a szüleinkkel élve, egy vidéki kisvárosban egyáltalán nem lenne boldog, mert így legalább elfoglalja magát, tele van programokkal, ott meg tényleg semmihez nem tudna kezdeni, mert a programlehetőség kimerül abban, ha elmennek a két várossal odébb lévő moziba, vagy Tesco Extrába, ismerkedni sem tudna és borzalmasan érezné magát, rosszabbul, mint most. Mert hogy amiért a férjével nem boldog, attól az élete többi részével elégedett.
De basszus, akkor így éli le az életét? Hogy benne van egy olyan házasságban, ahonnan szabadulna, de amiatt nem teszi, mert drágák az albérletek?
Én is Pesten vagyok az időm nagyobb részében, de mikor az előző kapcsolatom ősszel véget ért, nem akartam minden hétvégémet egyedül tölteni is hazajártam a szülőkhöz. Hát hová menjek, ha nem hozzájuk? Nem értem, hogy a nővérem miért nem avatott be minket ebbe az egészbe korábban, miért ment hozzá a férjéhez, ha már az esküvő előtt is voltak bajok.
"Olyan lakást, amiben most laknak, 300+ ezerért tudna bérelni"
Elszálltak az albérlet árak, de nem ennyire.
Akinek ennyire fontos, hogy luxuslakásban lakjon, az szenvedjen csak a vacak házasságában!
Csöppet se sajnálom a nővéredet!
13# 300 ezerért nem luxuslakást kapsz, legalábbis Budapesten. Az én lakásomat lehetne 280-ért kiadni, ami nem luxus, csak simán újépítésű, de egyszerű Ikea bútorokkal berendezett, 43 nm + 8nm erkély, klíma, de semmi extra. A 300 gondolom hasonló, csak nagyobb.
Témához szólva egyébként nem tudom, én simán visszaköltöznék anyámékhoz, még örülnék is, hogy marad egy kis időm magamra, megbeszélném velük, hogy egy évet ellébecolok náluk munkanélküliként, amíg megtanulok valamit vagy a meglévő skilljeimet fejlesztem, hogy aztán újult erővel találjak jobban fizető munkahelyet, hogy ne örökre kelljen náluk laknom vagy egy csávó nyakán lógnom. De gondolom a tesódnak nincs semmi ambíciója, csak örül, hogy nem neki kell törnie magát a meglévő életszínvonalért és persze lehet, hogy nektek a szülőkkel sem olyan a viszonyotok, mint nekem. Mindenesetre nem jobb egyáltalán egy szar kapcsolat, én utálnám, ha olyan emberrel kellene együtt élnem, aludnom, akivel szar a kapcsolat.
170-220-ért 2 szobás panelt lehet bérelni jó közlekedéssel (én Óbudán lakom, 1-es villamos, hév 5 perc, 190k)
Aki amúgy rá van kattanva hogy új építésű, meg ne panel, az meg is érdemli hogy egy 43nm-es lyukat béreljen 280-ért…
Én nem bérlem, hanem a sajátom, de ha ki akarnám adni, ennyi lenne. :D De gyanítom nem elvált munkanélküliek vennék ki akiknek vért kell érte izzadni, hanem olyanok, akiknek nem nagy összeg. Azért BP közepén keresnek jól is emberek. Nem laksz messze tőlem #18, kb az Árpád hídtól ugyanolyan távban lehetünk, szóval tudod, hogy tele van a környék irodákkal, az IT-seik biztos jól keresnek.
Egy emberre meg egyáltalán nem lyuk, én is laktam 60 nm-es panelban egyedül, hát az krva sok volt, felesleges plusz takarítási idő mikor ki sem használom a teret.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!