Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám jobban szeretheti a...

Anyukám jobban szeretheti a húgomat mint engem? Vagy csak én reagálom túl a dolgokat szerintetek?

Figyelt kérdés
Az utobbi pár évben egyre többet sírok és jön az a gondolat a fejembe, hogy anyukám jobban szereti a húgom.. 4 év van köztünk, én vagyok 22 ő 18 nem nagy különbség, mégis ha vitázunk vagy össze kapunk valamin MINDIG én vagyok a hibás, a húgom veszekedhet velem xy dolog miatt, de én nem mondhatok semmit! Ha mondok valamit akkor az tragédia, ha a húgom mond valamit akkor mindig csak viccel stb…ugyan amiatt a dolog miatt anyukám csúnyán össze veszett velem úgy nézett rám mintha embert öltem volna, a húgomnak meg nem mond semmit. Neki szabad bármit venni, bármit mondani bármit csinálni. A húgom mindíg úgy védi velem szemben mintha a mostoha testvére lennék, és én rosszat akarnék neki… Nagyon rosszul esik ez pláne az utóbbi időben.. mikor kicsi voltam a mamám mindig az uncsimat szerette jobban ki is mutatta emiatt is voltak már megfelelési kényeszereim.. s most úgy látom anyukám is jobban szereti a húgomat mint engem! Szerintetek miért van ez? Miért nem vagyok olyan értékes én is mint más?
márc. 12. 21:00
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Na itt az eredménye annak, mikor a nagyobbik gyerek már kb óvodás korában is le van szólva, “te vagy az idősebb, neked kell alkalmazkodni”, “a húgod így akarja”, “add oda a húgodnak is, semmi sem lehet csak a tiéd”, “a te szülinapodon a húgodnak is jár ajándék” és társai. Unokatesóimnál is ez van, a kissrác az idősebb, hugica a pici hercegnő, már 1-2 éves korában vörös fejjel tépte ki az akkor 5-6 éves bátyja kezéből a játékot, MINDIG az kellett neki pont, ami nála volt, persze szülők, főleg anyuci rögtön utasította, hogy azonnal adja oda. A fiúnak soha semmi nem lehetett kb a sajátja, a húga mindenhez hozzányúlhatott, használhatta, tönkretehette, de persze ha neki kellett akár csak egy szelet csokiból megkínálni a tesóját, egyből ordított és nyilván nem is kellett persze végül, sőt még a bátyja adjon a sajátjából, hiszen ő a “nagyobb”, a kicsike ezt még nem érti. És igen, a szülinapján a hugicának is járt ajándék iskolás koráig, mert azt sem voltak képesek megértetni vele, hogy évi egyetlen napon nem körülötte forog a világ. Most már tinédzserek, 17 és 13 évesek, természetesen bármilyen vita merül fel, abban kizárólag a bratyó lehet a hibás, huginak mindig igaza van vagy ha nem, akkor is rá kell hagyni, mert még “kicsi”. És végtelenül fel vannak háborodva a szülők, hogy a fiú milyen csúnyán beszél a húgával meg velük is ilyenkor. Hát én meg nem vagyok meglepve.
márc. 13. 12:16
 22/22 anonim ***** válasza:
"le adom a fizetésem!" - Az egészet? Miért??
márc. 14. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!