Kinek mi fèr bele a csalàdba?
Attól hogy te utálod a férjrd családját ( okkal vagy ok nélkül rzt nem tudjuk) más még szeretheti. Jó nekem sem olyanok mint a saját családom, de nem ismerős szinten vannak, nem idegenek. Főleg amióta van unoka. Nyilván lesz olyan is aki hasonlóan érez mint te. Elég változatos helyzetek adódnak, bonyolult dolog a család néha😅
Ha ennyire nem jó ott minek mész? Én 35 vagyok, de úgy érzem ebből már kinőttrm, nem megyek kényszerből..
A saját és a házastárs/élettárs egyenes ági felmenői és azok testvérei, gyerekei. Törvényileg is, és én is őket tartom annak. Nálam a tágabb család kiegészül a másodunokatesókkal meg ilyen fokú rokonsággal.
Az akváriumi halak nem családtagok, sem a macskák vagy kutyák, hanem szeretett kiskedvencek.
A barátom és a legjobb barátnőm.
Ennyi. A többieket nem tartom annak, hiába "vérszerint" ők a családom.
Érdekesek egyébként a válaszok, mindeni keveri a barát és a család fogalmát. A család pont attól család, hogy vérségi vagy jogi kapcsolat áll fenn köztetek függetlenül attól, hogy mennyire bírod a búrájukat.
A barát az, akivel erős kapcsolatod van anélkül is, hogy vérségi vagy jogi kötelékek lennének köztetek.
A kettőnek van közös keresztmetszete, ideális esetben jó a kapcsolatod a családtagjaiddal, de ha nem, attól még egy család vagytok.
Szűk család nekem a szüleim, testvérem, férjem. Gyerek még nincs, nyilván ő is az lesz majd.
Tágabb a nagymamám (már csak egyikük él), nagybátyám, unokatestvéreim.
Nagyon távoli meg minden más rokon, némelyiküket 20 éve nem láttam.
Állatot nem emelek emberi szintre, pedig van két cicánk, akiket imádunk, el vannak kényeztetve, de attól még ők állatnak megfelelően vannak kezelve.
"Hogyne feszengenék már olyanok között, akikkel nem akarok lenni, csak a kényszer visz rá?"
Hát nem lennék a férj helyében. Én nem vennék el olyan nőt, aki nem fogadja el a másik ember hozzátartozóit. Ez afféle szűk látókörű magyar mentalitás?
Sok olyan ország, olyan kultúra van, ahol a nagy családok, rokonság összegyűlnek, hol egyiknél hol másiknál és nagy beszélgetések, evészetek zajlanak és életvidáman zajlik minden. Ezt a besavanykásodott hozzáállást nem tudom mire vélni.
36 jó akkor nem útálod, csak nem kedveled és kenyszerből mész..
Szép kis család ha bactatják a parod amiatt mert nem mész..
Egyébként még mindig azt mondom hogy más tekintheti a férje családját is csaladtagnak, nem tudom miert kell lepontozni a p.csaba mindenkit aki így gondolja, meg nem tekint állatot embernek..
"Kívánom hogy édesanyád még sokáig köztetek éljen jó egészségben, s hidd el átérzem az aggodalmad! Nálunk is anyám volt az összetartó erő,"
Nálunk az egyik nagymamám volt, utána anyu kezdte átvenni a szerepét. Bízzunk abba, hogy valaki majd mindig lesz, akinek van affinitása hozzá, ha más nem, akkor majd mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!