Miért van, hogy valaki félti a helyét a családban?
Egy előző kérdésből jött, maga a fő kérdésem, de már régóta foglalkoztat több ember beszámolója alapján is.
Miért van az, hogy már a családban lévő sógor/sógornő, félti a helyét?
Hogy ha több testvér van akkor a másik testvér párját, főleg ha vele azonos nemű rögtön ellenségnek tekinti? Vagy ha nem is rögtön akkor egy idő után beleáll?
Szerintem ez ilyen tipikus női tulajdonság, mondom ezt nőként.
Ha megnézed, minden családban és munkahelyen a nők szokták állandóan fúrni egymást. Mert 90%-uknak egyszerűen a vérében van ez a versengés és utálkozás, 8gy vannak kódolva.
Mert ennyi amit az életben fel tud mutatni.
Hogy feleség lesz, vagy gyereket pottyant. :(
Ettől kelleni mindenkinek hanyattesni és tisztelni a nagy semmit. :D
Lehet kisebbségi komplexus, de gyakoribb a nárcisztikus személyiség.
Amúgy valóban inkább nők között figyelhető ez meg, férfiak ritkán szokták így fúrni egymást családon belül. Ismerősi családban is sógornő-lánytesó háború van már a kezdetek óta, itt is inkább nőktől olvasni olyan kérdéseket, hogy mit tegyenek a furkálódó sógornő/anyós ennel.
Szerintem ha nem komoly problémáról vagy gondról van szó, akkor ez a viselkedés kiábrándítóan gyerekes, lényegtelen, hogy most sógornőről vagy anyósról van szó. Én férfiként nem tudnám az illetőt egy ilyen fúrós versengős manőverezés után komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!