Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek mi fèr bele a csalàdba?

Kinek mi fèr bele a csalàdba?

Figyelt kérdés
Nekem a fèrjem ès a kutyànk. Fèrjem szüleit, testvèrèt, az ö fiàt egyàltalàn nem tekintem csalàdomnak. Nekem ök olyanok, mint az idegenek, mèg 20 èv utàn is.
márc. 7. 11:57
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
30%
A kérdező tipikus, sztereotíp, közhelyes meny. Kirekesztő, gondolom még feszeng is a férje családja körében, miközben a pasinak jó pofát kell vágni a felesége családjához.
márc. 7. 17:34
 22/40 anonim ***** válasza:
38%
A család a szűkebb és tágabb rokonság.
márc. 7. 17:57
 23/40 anonim ***** válasza:
80%
Gyerek, férj, testvérek, szüleink, nagyszüleink, unokatesók, nagynénik, nagybácsik... Nekem ők a család, távolabbiak egyszerűen rokonok. De mi tartjuk a kapcsolatot, jóban vagyunk.
márc. 7. 18:13
 24/40 A kérdező kommentje:
21-es, mint írtam, nekem a férjemen és a kutyánkon kívül nincs senkim. A férjemnek nem kell jó pofát vágni senkihez. Nekem bezzeg kell az ő szüleihez, testvéréhez, hogy ne sértődjenek meg a férjemre. Igenis feszengek köztük, nekem ők senkik, idegenek, nem is kedvelem őket, teljesen érdektelenek számomra. Hogyne feszengenék már olyanok között, akikkel nem akarok lenni, csak a kényszer visz rá?
márc. 7. 18:16
 25/40 Darius- ***** válasza:
82%
A lányom és az anyám élnek. Tehát ha tetszik, ha nem ők a család. Anyámmal nem tartok kapcsolatot nagykorúvá válásom óta, mert személyiség zavaros és gyerekkoromban vért, majd amikor már nem tudott, jött a lelki terror. A kisbabára is veszélyes lett volna. Családtag, de csak elvben. Távoli rokonait távoli családtagok. Az állatok, tárgyak nem. Én is sok embernél jobban szeretem a macskám. Ettől nem lesz családtag akkor sem, ha úgy szeretném.
márc. 7. 18:34
 26/40 anonim ***** válasza:
24%

Azt tudtátok, hogy a kutya, macska, háziállat, akkoris ha ti elkorcsosítjátok őket és megfosszátok minden természetes ösztönétől?

Előbb nevezitek a kutyát családnak, mint a nagyanyatokat. Szegyelljetek magatokat mélységesen.

márc. 7. 18:43
 27/40 anonim ***** válasza:
74%
Ha csak az őszinte feltétel nélküli szeretet szempontjából nézem a dolgokat, akkor csak az édesanyám fér bele.
márc. 7. 18:54
 28/40 anonim ***** válasza:
88%

#26 Honnan tudod hogy a nagyanyja milyen ember? Honnan tudod, hogy bárki, a rokonai közül milyen ember?

Hadd legyen saját véleménye. Az ő dolga minek hívja a háziállatait. A háziállatok mg akkor is sokkal szerethetőbbek néhány embernél, ha “csak” háziállatok.

márc. 7. 19:26
 29/40 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
22%

Biológiai alapon nyilván mint mindenki másnál a legközelebbiek:

- szülő (egy már meghalt)

- testvér (egy van)

- gyerek (nincs)

Eggyel kisebb fokban:

- nagyszülők (egy maradt)

- szülők testvérei (nincs)

- testvérek gyerekei (két unokatesóm van)

- unokák (nincsenek)

Tehát két közeli + három kicsit kevésbé közeli rokon van vérségi alapon.

Van még egy párom, az ő oldaláról is ugyanezen rokonsági fokokat tartom "családnak".

--------------------------------------------------

Gyakorlatban persze nyilván az a családtag, akivel sok időt töltesz együtt a rokonsági foktól függetlenül. Őket nem is sorolom fel, mert felesleges, hiszen nem azért családtag, mert vérrokon.

márc. 7. 19:47
 30/40 anonim ***** válasza:

Felesegem es a lanyom, szuleim tesom, unokatesoim meg azok a rokonok akiket gyerekkorom ota ismerek.

A felesegem szuleit es testvereit nem tartom rokonnak mert nem ismerem oket annyira. Az egyik sogornomet pl evente 2-3 alkalommal latom es ennyi. A felesegem rokonait mint pl unokatesok, nagynenik, nagybacsik, nagyszulok pedig csak 1-2 alkalommal lattam osszvissz. Sokan kozuluk a nevemet sem tudjak.

márc. 8. 02:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!