Milyen ember az olyan, aki nem néz a szemedbe koccintáskor?
Előzőnek:
pont ez jutott nekem is eszembe. Átlag 3 pohár szeszes italt iszom évente. Biztosan nagyobb rutinnal koccintanak azok, akik gyakrabban iszogatnak.
Szerintem én sem néztem anyum, és a párom szemébe, amikor koccintottunk. Én is kb azt a 3 pohár pezsgőt iszom egész évben, amit szilveszterkor a fejadagom. 3an vagyunk 1 üvegre, ennyi jut:)
Akkor én se lennék egyenes ember? Mindenkinek a szemébe mondom, amit gondolok. Én nem tartom magam tisztességtelen személynek.
Nem szabad általánosítani, és ez alapján embereket leírni!
Tényleg sokan nem tudják, hogy ezt hogyan illik, és ettől még illemtudó, egyenes, őszinte emberek!
Pl. a mi vidékünkön nem tapasztaltuk az "egymás szemébe nézős" koccintást, majd elköltözve szembesültünk, hogy ezt nem így kell. A szűk családon kívüli rokonságot pedig nem oktathatjuk ki.
Ebből még semmit nem szabad leszűrni, és lebutázni, neveletlennek nevezni valakit.
Én sokáig nem tudtam, hogy ez szokás így, addig mindig a poharat figyeltem, hogy ne lötyögjön ki semmi, mivel nekem pici gyerek korom óta remeg a kezem, és bár néhány éve csökkent, stressz hatására újra előjön időnként. Szóval pár éve tudom én is csak, hogy ez szokás, én baráti körben tanultam meg, de akkor se tudta köztünk mindenki, hanem az egyetlen "felnőtt" (mivel már mi se voltunk olyan picik, én most vagyok 24), aki a fiait már így tanította, azóta a közösségben így csináljuk, de csak azóta.
Nem születünk ezzel a tudással, szóval nem kell ennek alapján leírni senkit, lehet, hogy nem tudja (én se tudtam mindig).
Például a szüleim se tudták, míg nem meséltem el nekik, hogy mit tanultam a közösségben, pedig ők már tényleg nem mai gyerekek.
Szerintem sincsen jelentősége. Én se tudtam erről az illemről egészen 17 éves koromig. Addig inkább a pohárra figyeltem, hogy nehogy kiöntsem az italt, vagy nehogy túl erőssen ütődjön oda.
Persze amióta tudom, figyelek rá. De tudjátok mit? Sokkal jobb volt azelőtt, mert azóta is azon izgulok, hogy mikor fog kiborulni, ha nem figyelem eléggé:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!