Családot tervezni csak idősebb pasival lehet?
Én még elég fiatal vagyok, de én is nagyon szeretnék egy saját családot. Ezzel csak az a baj, hogy még nem tudnék nekik olyan anyagi hátteret biztosítani amiből meg lehetne élni. Ahhoz még tanulom kell. Mire befejezem tanulmányaimat 24 éves leszek, mint pályakezdő. Utána jöhet az álláskeresés, ami megintcsak nehézkes.
Bezzeg 20-30 évvel ezelőtt nem voltak ilyen problémák. Igaz, volt helyette más.
19/F
Szia!
Általában az ilyet fordítva csinálják. Először pár és aztán - ha a férfi olyan - akkor gyerek. Ebben a formában nem is merül fel az a kérdés, amit megfogalmaztál.
Ha Te már akkor a gyereket tervezed, mikor apajelölt még a fasorban sincs, valószínűleg csak egy jó nagy csalódást készítesz elő magadnak. Ezt csak tovább fokozza, ha a még ismeretlen pár/apajelölt pontos paramétereit is előre betervezed.
Egy férfi apaságra való alkalmassága nem függ az életkorától, de még az anyagi helyzetétől sem. Én is ismerek olyan párokat, akikről írtál, de olyanokat is, ahol mindketten a húszas éveik elején járnak, addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér, gyereket vállaltak, és boldogok.
Az életet nem lehet előre aprólékosan eltervezni. Nem lehet rublikákba írni még a meg sem született gyereket, vagy a nem is létező férjet, más embereket (és saját magadat is) belekényszeríteni valami sajátos elképzelésbe. Te is, és a születendő gyermeked is boldogabb lehet, ha a gyerekvállalás egy szeretetteljes és kiegyensúlyozott párkapcsolatban történik, nem pedig csak egy ütemtervet akarsz teljesíteni.
Sok sikert és boldogságot kívánok Neked!
25 éves vagyok, a férjem 26 és az első babánkat várjuk. nem feltétlenül kor függő, de tény, hogy az ő ismeretségi körében a korosztályában még nem nagyon van baba. (férfiaknál) az enyémben is csak elvétve (a nőknél) és valóban tény, hogy általában idősebb a férjük.
de emiatt azért ne csináld azt, hogy nem jössz össze valakivel, mert túl fiatal. ha összhang van köztetek és minden adott, biztos ő is akarja majd.
Volt az osztályunkban egy szerelmespár, az 5 éves érettségi találkozóra már megszületett a gyerekük... Pedig főiskolát végeztek mind a ketten.
Igaz, anyagi gondjaik valószínűleg nem voltak, mert a lány apja jól menő vállakozó, így még saját lakásuk is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!