Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem szerető lett, én...

A nővérem szerető lett, én ezt nem tudom sem elfogadni, sem támogatni? Rossz testvér vagyok emiatt?

Figyelt kérdés

26 éves, egy 50 éves pasi szeretője. Akinek felesége van, akitől hogy, hogy nem, 3 év alatt nem sikerült elválni, mert valami közbejött mindig.

Évek óta megy a huzavona, a nővérem rajong érte, azzal jön, hogy elég neki ez a kapcsolat, mert "legalább így lehet vele". És hogy inkább ez, minthogy mással legyen, mert ő rosszul van már csak a gondolattól is, hogy más hozzáérjen.

Igen, csak ez egy érzelmi hullámvasút neki és amúgy is elég labilis. Hol a fellegekben van és újságolja, hogy összeköltözés a terv, máskor a pasi nevét kiejteni sem szabad, mert "számára ő meghalt" és beszélni sem akar róla.

Nagyon sokszor vigasztaltam már, száz tanácsot adtam neki, nem egyszer éjszaka mentem át hozzá, hogy megnyugtassam. Olyan is volt, hogy nyaralni mentünk a párommal, ők előtte nap "szakítottak", párom hívta őt is, hogy jöjjön velünk nyaralni, ne otthon itassa az egereket. Álltunk minden költségét, majd 4 nap után beközölte, hogy a pasi foglalt neki hazafele repülőjegyet és hazamegy, mert kibékültek.

Családot, gyerekeket akar, már ott tart, hogy így, szeretőként is bevállalná, mert annyira vágyik egy gyerekre... És, hogy akkor legalább a férfiból egy rész mindig vele lehetne. Itt szakadt el nálam a cérna, mert kevés ennél önzőbb dolgot tudok elképzelni. Elmondtam neki, hogy hiába a testvérem és szeretem, a gyomrom forog ettől az egész helyzettől és attól, mennyire vak és naiv. Az ő élete, nem szólok bele, de engem ne fárasszon többet a heti drámákkal, mert ha tényleg elege lenne a pasiból, egy kétsoros üzenettel szakíthatna és tiltaná mindenhonnan.

Utána hívott édesanyánk, hogy én miket mondtam a testvéremnek, mert kiborult teljesen és hogy ebben a helyzetben nekem mellette kéne álljak és támogatni, nem még támadni és kioktatni. Neki is elmondtam, hogy ebben a helyzetben semmi támogatnivaló nincs, ő csak azért fogadta ezt el, mert a nővéremmel járó anyagi tehet így róluk lekerült.

Elmeséltem a páromnak is, ő mondta, hogy igazam van végülis, de minek mondtam ezeket a tesómnak... Szóval rajta is azt éreztem, hogy miért nem tudtam csendben maradni.

febr. 24. 11:32
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus játszmák: összeveszés után a tesód akkor beszél vele, ha nagyösszegű utalás érkezik tőle. A hapsi rájött, hogy célt ér, ha utal és megnyugszik...

Pszichológushoz bár jár tesód, nem mond el neki őszintén mindent mert "mit gondolna".

Tesódnak jó ez a játék, lehet hogy belső ürességet vagy nem tudom mit akar elkerülni vele... Fenntartja ezt. Kiléphetne ebből, de a pszichológus se vezetheti a problémákra, mert gondolom lényegtelen, az élete más területeiről származó információkat mond el neki...

Kérdező: legjobban jársz, ha elengeded az egészet és nem foglalkozol ezzel. Testvéred tudja, hogy ha segítség kell (nem anyagi) akkor számíthat rád, de segíteni nem tudsz rajta.

Hapsi megkapja hogy fiatal nővel lehet - ha megunja, asszonyhoz visszamehet, nő megkapja az anyagiakat - összeveszés után extra juttatást is - játszma, mindkét fél kielégíti lelki sérülésből adódó szükségleteit.

febr. 25. 09:30
 32/35 anonim ***** válasza:
76%

Az elején megmondtam volna a véleményemet a helyzetről, hogy bocs, de én nem komálom azokat, akik képtelenek kettőig számolni, mert ugye egy házasság annyi emberről szól és biliborítás helyett sunyulnak. És ez igaz a pasira, de a tesókádra is ugyanúgy, mert ő sem képes a “foglaltat” tiszteletben tartani. Az szintén az ő baja, hogy szó szerint egy értéktelen rongyként viselkedik és annak is tartja magát, aki csak akkor ér valamit, ha vele van a vén kujon meg ha “van belőle egy darab”. Nem normális az a nő, aki ezért vállalna gyereket, nem pedig azért, mert anya szeretne lenni és azzal családot alapítani, akivel nem csak a (titkos) dugás jó, hanem maximálisan tiszteli, megbízik benne és el tudja képzelni, hogy jó apa válna belőle, olyan, aki példakép lesz a gyerek számára.

Ha valaki megkérdezi(! tehát kéretlenül nem tolom az arcába) a véleményem egy ilyen helyzetben, én nem fogom azt mondani, amit hallani akar, hanem azt, amit valójában gondolok. És ezek a fentiek. Ha megsértődik, így járt. Ha tudomásul veszi, akkor meg a továbbiakban sem leszek vele rosszban, de ezt a témát felesleges felhoznia, mert nem fogok mást gondolni.

febr. 25. 12:59
 33/35 anonim ***** válasza:
77%

Őszintén?

Engem nem zavarna ez.

Amit leírtál 3 felnőtt ember döntése, a feleség is tudja.

A testvéred nem szerető, hanem a pasija nyitott kapcsolatban él.

Nem kell neked ezzel azonosulni, de nem is kell elítélni!

febr. 25. 13:45
 34/35 anonim ***** válasza:
78%

Ne zavarjon. Kerüld a témát, mert te őrűlsz bele a hisztijébe, változtatni nem fog, nem akar. Mondhatod, hogy "engedd el, de te újra és újra

visszasírod, akkor nyuszikám

eszed amit főztél, de nekem ne panaszkodj, mert úgyis visszamész hozzá."

febr. 25. 14:31
 35/35 anonim ***** válasza:
86%

Ráhagynám. Nem pont ilyen szituban van a húgom, de folyamatosan ostoba döntéseket hoz, és sokszor kihúztuk a szarból már. Én egy idő után elengedtem a kezét. Nem mentjük meg a rossz döntései követkeményeitől, nem állok haptákba, ha tüzet kell oltani.

Amikor amúgy "minden klappol" az életében, a magas lóról baromi magabiztos, neki senki ne szóljon bele az életébe.

febr. 25. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!