A nővérem szerető lett, én ezt nem tudom sem elfogadni, sem támogatni? Rossz testvér vagyok emiatt?
26 éves, egy 50 éves pasi szeretője. Akinek felesége van, akitől hogy, hogy nem, 3 év alatt nem sikerült elválni, mert valami közbejött mindig.
Évek óta megy a huzavona, a nővérem rajong érte, azzal jön, hogy elég neki ez a kapcsolat, mert "legalább így lehet vele". És hogy inkább ez, minthogy mással legyen, mert ő rosszul van már csak a gondolattól is, hogy más hozzáérjen.
Igen, csak ez egy érzelmi hullámvasút neki és amúgy is elég labilis. Hol a fellegekben van és újságolja, hogy összeköltözés a terv, máskor a pasi nevét kiejteni sem szabad, mert "számára ő meghalt" és beszélni sem akar róla.
Nagyon sokszor vigasztaltam már, száz tanácsot adtam neki, nem egyszer éjszaka mentem át hozzá, hogy megnyugtassam. Olyan is volt, hogy nyaralni mentünk a párommal, ők előtte nap "szakítottak", párom hívta őt is, hogy jöjjön velünk nyaralni, ne otthon itassa az egereket. Álltunk minden költségét, majd 4 nap után beközölte, hogy a pasi foglalt neki hazafele repülőjegyet és hazamegy, mert kibékültek.
Családot, gyerekeket akar, már ott tart, hogy így, szeretőként is bevállalná, mert annyira vágyik egy gyerekre... És, hogy akkor legalább a férfiból egy rész mindig vele lehetne. Itt szakadt el nálam a cérna, mert kevés ennél önzőbb dolgot tudok elképzelni. Elmondtam neki, hogy hiába a testvérem és szeretem, a gyomrom forog ettől az egész helyzettől és attól, mennyire vak és naiv. Az ő élete, nem szólok bele, de engem ne fárasszon többet a heti drámákkal, mert ha tényleg elege lenne a pasiból, egy kétsoros üzenettel szakíthatna és tiltaná mindenhonnan.
Utána hívott édesanyánk, hogy én miket mondtam a testvéremnek, mert kiborult teljesen és hogy ebben a helyzetben nekem mellette kéne álljak és támogatni, nem még támadni és kioktatni. Neki is elmondtam, hogy ebben a helyzetben semmi támogatnivaló nincs, ő csak azért fogadta ezt el, mert a nővéremmel járó anyagi tehet így róluk lekerült.
Elmeséltem a páromnak is, ő mondta, hogy igazam van végülis, de minek mondtam ezeket a tesómnak... Szóval rajta is azt éreztem, hogy miért nem tudtam csendben maradni.
Nem tudsz mit tenni.
Nekem a legjobb barátnőm van egy ilyen kapcsolatban pár éve.
Sose lesznek együtt, csak ketten. Dráma hetente kétszer.
Sokszor melléálltam, sokszor próbáltam észhez téríteni, de minden szakítás után keresi a megoldást a beküldésre.
Amíg a pasi nem dobja, addig a fél életét odaadná érte.
Tesóm nem dolgozik.
Szüleink azon az állásponton voltak mindig, hogy az első a tanulás. Legyen egy diplománk, utána dolgozhatunk egész életünkbe, így nem kellett sem középiskola, sem egyetem mellett dolgoznunk.
De ahogy telt az idő, a nővéremmel úgy szaladt el egyre inkább a ló költekezés terén. Nem szeretném részletezni, mert nem erről szól a kérdés + a szüleink sem szabtak ennek határt. De pl. fix összeget kaptunk minden hónap elején, ő ezt eltapsolta 8-10 nap alatt, mert ő minden reggel beült valahová reggelizni, minden második este ment a barátnőivel valahová, kellett neki a 37. parfüm otthonra stb. Ha a szüleink közölték, hogy nem utalnak több pénzt, tanulja meg beosztani, küldje vissza a rendelést, akkor hívta a nagyszüleinket panaszkodva, hogy neki boltba menni sincs pénze és üres tésztát ebédelt, mert csak az volt otthon. Ilyenkor jött az, hogy akkor ő otthagyja az egész egyetemet, neki ez nem ér annyit, hogy éhezzen... Pedig átlag felett kaptunk pénzt, nem kicentizve, hogy ételre éppen jusson...
Én lediplomáztam, dolgozom, ő csúszott az egyetemen, utána passziváltatott, majd visszament, de most is olyan féléve van épp, hogy csak vizsgakurzusai vannak (többedik tárgyfelvétel, ilyenkor szorgalmi időszakban nincs ezekből előadás, csak vizsgaidőszakban kell elmennie vizsgázni ezekből). Ha kérdezzük az egyetemről, kiakad, hogy őt ez stresszeli, hagyjuk békén, csinálja, ahogy tudja és "majd végez, amikor végez".
Mióta van a pasi az életében, azóta ő fizeti az életét úgymond, szüleinktől nem szokott már pénzt kérni.
Aha. Tehát innen fúj a szél. A nővéred pénzéhes kis tini módjára viselkedik, míg te a húga felnőttél. Bár a szüleid sem értem, hogy nézik el ahogy a lányuk ezt műveli.
Nem vagy rossz testvér. Sokáig próbáltál neki segíteni, meghallgattad stb. Mindennek van határa. Az a szomorú ő sosem fog felnőni mindig majd keresni fog valakit aki finanszírozza a semmittevését. Ha a pasi úgy akarna a szeretője lenni, hogy nem ad pénzt már nem lenne számára érdekes.
Tudom nehéz, de az, hogy a nővéred miként cseszi el az életét nem a te dolgod. Te amit tudtál megtettél. Ne legyen bűntudatod. Szerintem helyesen tetted, hogy rövidre zárni téged hagyjon ezekkel.
Nem hiszem, hogy a pénz vezérelné, régen is mondta, hogy ő hamar szeretne anyuka lenni, szóval abban biztos vagyok, hogy tényleg vágyik egy gyerekre.
Csak nem ennek az embernek, nem ilyen kapcsolatban kéne szülnie.
Abból, amit a pasitól kap.
A pasi ilyeneket csinál, hogy ha összevesznek, utal neki x százezret (!), csak azért, hogy a nővérem felvegye neki a telefont és meghallgassa. Vagy, hogy kinyissa neki az ajtót és beszéljenek.
Nem dolgozott soha a pénzért, másnak a havi fizetése neki egy összeveszést követő kibékülés, vagy egy "légyszi". Néha azt érzem, hogy semmi kapcsolata a való világgal, mert barátnői nem igen vannak, akik igen, azok olyan barátnők, akikkel néha elmegy bulizni, de ha bármi gond van, nekik nem mondja.
Hát, magamat is menteném, az az igazság. :D
Mert mindent velem beszél meg, napközben, munka alatt is hív, hogy nézzem meg, mit írt üzenetben, aztán válaszoljak!! Vagy, hogy látta, hogy elérhető vagyok, miért nem írtam vissza??? Azért, mert 15 screenshotot küldött, egy értelmetlen vitáról, amire hiába reagálnék bármit is, 3 nap múlva újra szent a béke a pasival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!