A nővérem szerető lett, én ezt nem tudom sem elfogadni, sem támogatni? Rossz testvér vagyok emiatt?
26 éves, egy 50 éves pasi szeretője. Akinek felesége van, akitől hogy, hogy nem, 3 év alatt nem sikerült elválni, mert valami közbejött mindig.
Évek óta megy a huzavona, a nővérem rajong érte, azzal jön, hogy elég neki ez a kapcsolat, mert "legalább így lehet vele". És hogy inkább ez, minthogy mással legyen, mert ő rosszul van már csak a gondolattól is, hogy más hozzáérjen.
Igen, csak ez egy érzelmi hullámvasút neki és amúgy is elég labilis. Hol a fellegekben van és újságolja, hogy összeköltözés a terv, máskor a pasi nevét kiejteni sem szabad, mert "számára ő meghalt" és beszélni sem akar róla.
Nagyon sokszor vigasztaltam már, száz tanácsot adtam neki, nem egyszer éjszaka mentem át hozzá, hogy megnyugtassam. Olyan is volt, hogy nyaralni mentünk a párommal, ők előtte nap "szakítottak", párom hívta őt is, hogy jöjjön velünk nyaralni, ne otthon itassa az egereket. Álltunk minden költségét, majd 4 nap után beközölte, hogy a pasi foglalt neki hazafele repülőjegyet és hazamegy, mert kibékültek.
Családot, gyerekeket akar, már ott tart, hogy így, szeretőként is bevállalná, mert annyira vágyik egy gyerekre... És, hogy akkor legalább a férfiból egy rész mindig vele lehetne. Itt szakadt el nálam a cérna, mert kevés ennél önzőbb dolgot tudok elképzelni. Elmondtam neki, hogy hiába a testvérem és szeretem, a gyomrom forog ettől az egész helyzettől és attól, mennyire vak és naiv. Az ő élete, nem szólok bele, de engem ne fárasszon többet a heti drámákkal, mert ha tényleg elege lenne a pasiból, egy kétsoros üzenettel szakíthatna és tiltaná mindenhonnan.
Utána hívott édesanyánk, hogy én miket mondtam a testvéremnek, mert kiborult teljesen és hogy ebben a helyzetben nekem mellette kéne álljak és támogatni, nem még támadni és kioktatni. Neki is elmondtam, hogy ebben a helyzetben semmi támogatnivaló nincs, ő csak azért fogadta ezt el, mert a nővéremmel járó anyagi tehet így róluk lekerült.
Elmeséltem a páromnak is, ő mondta, hogy igazam van végülis, de minek mondtam ezeket a tesómnak... Szóval rajta is azt éreztem, hogy miért nem tudtam csendben maradni.
"A pasi ilyeneket csinál, hogy ha összevesznek, utal neki x százezret (!), csak azért, hogy a nővérem felvegye neki a telefont és meghallgassa. Vagy, hogy kinyissa neki az ajtót és beszéljenek."
Már kezdem azt hinni ő teszi jól...mármint tesód..
Amúgy most tényleg... a pasi gondolom korához képest jól karbantartott, tetszik a tesódnak, szereti is elvileg. Gondolom a pasi is erősen kötődik hozzá vagy szereti, ha a drámák ellenére mindig kapálózik a tesód után és nem keres egy kevésbé problémás szeretőt. Mivel a feleség tud róla és nem válik, nem is az a klasszik megcsalás, inkább ilyen muzulmán felállás.
Pár éve még én is azt mondtam, hogy a becsület meg a tisztesség meg stb. Most így 40 felé némi tapasztalattal a hátam mögött azt mondom, egészségére, jól teszi. Egyedül a gyerek téma problémás.
Igazából annyian vannak, akiket a pénz motivál pl. házasodásban is, hogy engem sem ez a része zavar.
Hanem az, hogy a nővérem lassan ebben tönkremegy.
Pánikrohamai vannak, ha a pasi nem veszi fel a telefont/nem ér rá. Jár terápiára, de a pszichológusának sem mond el őszintén mindent, mert hogy "mit gondolna róla".
Őszinte baráti kapcsolatai nincsenek, mert erről a kapcsolatról senkinek nem beszél, de egy barátságnál azért feltűnő, ha a másik 2 hétre nyaralni megy, de nem mondja meg, kivel. Volt is barátnője, aki közölte vele, hogy ha nem tud őszinte lenni, ne is beszéljenek inkább, mert ő a titkolózásra, hazugságra nem kíváncsi.
Meg ő tényleg azt hiszi, hogy a pasi válni fog, utána feleségül veszi és gyerekük lesz.
Nem tudom a tesód milyen illúziókba kergeti magát, de ha attól megnyugszik, hogy érkezik az utalás, akkor van baj.
Szerintem jó ez így neki, néha jön egy fuvallat, hogy nem így kéne, sürget az idő, bepánikol, de mivel már korán ráébredt, hogy egyetem nélkül is jól fog boldogulni, ez a gondolat gyorsan el is száll. El ne hidd, hogy azért nincsenek barátai, mert a szeretőjéről nem beszél. Sok a színjáték és hazugság oda is, ahogy felétek is. Lepasszolja a barátnőket,titeket, ha a pasi éppen most ér rá.
Nem kell a kapcsolatot se támogatni, se ellenezni, ez az ő dolga. Felnőtt ember, ez magánügy.
Ha az őrült szerelem miatt tönkreteszi a saját életét, az már az ő baja.
Igazad van, de semmi közöd a nővéred szexuális életéhez - ez pedig tény.
Nem a te dolgod rendbetenni, sőt, meg sem kell hallgatni a tesót, amikor problémázik vagy szóba hozza.
"Bocs, nem érdekel" - és ott hagyod.
Barátnőm is csinált hajmeresztő dolgokat, egy idő után már nem érdekelt, mert ráuntam hogy mindig panaszkodik a saját hülyesége okán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!