Másnak is túlzottan anyagias a felesége? Ő kezeli a pénzt, a bankszámlánk (bankszámlája) gyarapszik, mégsem telik semmire. Nem luxusdolgokra gondoltam.
Kedves utolsó válaszoló! Nagyon jól ráéreztél a probléma lényegére azt hiszem. Ő keres többet, és amíg ez így lesz, addig több jogot is vindikál magának anyagi téren. Mindenem megvan, de a költekezés "felét" a jelenlegi keresetemből nem tudom állni. Ez itt a baj!
(mindenki hasznos választ adott, senkit nem pontoztam, nem tudom ki szórakozik)
Nálunk ugyanez a helyzet pepitában, apám többet keres (kb. dupláját), mint anyu (anyu tanítónő), és apám problémázik mindig a pénzen, ő költ nagyokat, tesz félre, rejtély, hova, anyuét akarja költeni, de anyunak egy ideje saját számlája van, ahhoz apámnak nincs hozzáférése, csak ha anyu vesz fel, anyu egy ideje úgy döntött, nem lesz partner apám költekezéseibe, és lekötötte a pénzének egy részét a saját számláján, amihez szintén csak ő fér hozzá.
Nem tudom, van-e más ok vagy probléma nálatok, de állj a sarkadra. Az én szüleimnek nagyon rossz a házasságuk, folyton válást emlegetnek (csak egyszer lépnék meg végre), de apám anyagilag zsarolja anyut, anyu kezd nem félni ettől, mert már egyre kevésbé érdekli, annyira belefáradt, csak menekülne, de így is neki lenne nehezebb. Gyanakszik, hogy apám valaki harmadik személynek adogatja a pénzt, arra költ, mert a bevásárlásainkon se fogy el annyi, hogy kevés lenne a fizetése, de bizonyíték nincs.
Ez az állapot, amiben te is vagy, se férfinak se nőnek nem jó. Ki kéne deríteni, mi a probléma fő gyökere, lehet-e orvosolni, és mindenképp nyiss egy saját számlát, és ha végképp nem tudtok együttműködni, akkor nem érdemes együtt maradni, mert csak szenvedés lesz, aminek minden családtag megissza a levét.
Nálunk is hasonló a helyzet, mint nálatok, csak nálunk ez fordítva van, és pluszban vagyunk mi 2 gyerek (apám által elkényeztetett öcsém, és én), hát nem az a békés családi kör, amiről Arany János írt.
Mi 8 éve vagyunk együtt élettársak /40 és 45 évesek/ mindkettönknek van 2 gyereke, az én kettöm lakik velünk, nálunk mindenkinek van külön bankszámlája, és mindketten lerakunk a gyerekeknek, én enyémeknek, ö az övéinek bizonyos összeget, söt van életbiztzositásunk is amit majd a gyerekek kapnak ha baj lesz. Fizetést hazahozzuk, összerakjuk, ami kell legyen az bármi neki vagy nekem, gyerekeknek azt megvesszük, ja ö még gyerektartász is fizet, én meg kapom, és igy sincs vita, amink van öszzerakjuk, ha gyüjtünk nagyobb dologra akkor itthon gyüjtjük legyen az egy uj tv, mosógép, számitogép,stb.. tehát nagyobb dolgokra gondoltam, sosem veszekedünk ezen.
Neked mindenképp külön kéne nyitni bankszámlát, fizetésedet utaltasd rá, és fele rezsit add le, de ha ebbe nem megy bele, akkor ott valami nincs rendben, beszélgess el vele ezen a téren. Mert lehet arra megy ki hogy még a te kis pénzedet is lenylja , de ez csak az én hirtelen gondolatom, légy résen, sok sikert!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!