Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is túlzottan anyagias...

Másnak is túlzottan anyagias a felesége? Ő kezeli a pénzt, a bankszámlánk (bankszámlája) gyarapszik, mégsem telik semmire. Nem luxusdolgokra gondoltam.

Figyelt kérdés
2009. jan. 3. 21:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam se fel, se le.

Elég a saját bajom, nem szórakozásból írtam.

2009. jan. 3. 22:40
 12/25 anonim ***** válasza:
93%
Az én számomra még nem derült ki mitől anyagias a feleséged.Azt írod a bankszámlátok gyarapszik,ennek miért nem örülsz?Mi sem gyűjtünk konkrétan a férjemmel semmire,de ha tudunk félretenni nem szórjuk el a pénzünket.Mindig arra költünk,amire éppen szükségünk van.És mit jelent az nálad,hogy nem telik semmire?És most bankszámlátok,vagy bankszámlája,mert nem mindegy?Miért nem kezeled Te,vagy közösen a pénzt?Nekünk a férjemmel közös számláink vannak,mindkettőhöz bármikor hozzáfér bármelyikünk.Egy házasságban szerintem nem enyém-tiéd van,hanem miénk,a mi közös életünk.Ahol közös az ágy asztal,ott legyen közös az öröm a bánat a pénz a vagyon minden.Nálunk ha van,akkor mindannyiunknak,ha nincs akkor senkinek.Vagyis a gyerekeket helyezzük mindig előre,aztán jövünk mi.
2009. jan. 3. 22:48
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Nyugi, csak a lepontozó brigádnak szólt a felhívás :-)

Mellesleg tényleg érdemes lenne rákérdezni a feleségnél, miújság, másrészt pedig nem nagyon írtál részleteket, ami fontos lenne. Mittudomén, a te pénzedet költi, a sajátjából semmit? Vagy leköti, amennyit lehet, és keveset hagy költeni? Vagy mindent elkölt hülyeségekre, és tőled várja, hogy fizesd? Gyereketek van? Dolgozik? Mennyi idősek vagytok és mióta vagytok házasok? Hogy áll a többi rokonnal a kapcsolattartás (szülők, testvérek, egyéb)?

Ez csak néhány, még lehetne írni, pici részletet írhatnál, mert bármi lehet.

2009. jan. 3. 22:58
 14/25 anonim válasza:
88%
Nálunk is én kezelem a pénzt, mert a férjem azt sem tudja, melyik számlánk mennyi, ráadásul az én számlámról vonják a rezsit. A férjemet nem is zavarja különösebben, mert ő is tudja, hgy ő a költekezős, én pedig próbálom beosztani. Nálatok is hasonló a helyzet?
2009. jan. 3. 23:09
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
ha jól veszem ki,Te szeretnél valamire költeni,amire a feleséged nem?
2009. jan. 3. 23:10
 16/25 A kérdező kommentje:
A "bankszámlánk" az a párom bankszámlája. Ne vagyunk összeházasodva, élettársak vagyunk és negyvenesek. Az Ő házában lakunk, mióta elváltam és megismertem Őt. Közös gyerekünk nincs. Káros szenvedélyem nincs, kivéve, hogy tíz szál cigit elszívok egy nap, és hétvégén benyelek 2-3 sört. Reggel 7-től 19-ig bizt. őrként dolgozom, napi 12-ben, élni nincs időm. A fizetésem hazaadom. Ha valamire kérek, az a válasz, hogy sok a rezsi, meg félre is kell tenni. Nagyon kezd elegem lenni!!!
2009. jan. 3. 23:19
 17/25 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ahogy egy pár kérdéssel korábban egy hölgynek írtuk, neked is ezt írom, hogy csináltass magadnak is egy bankszámlát, és menjen arra a fizetésed. A párod dolgozik? Ha igen, mit?
2009. jan. 3. 23:29
 18/25 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk úgy működik, hogy a rezsit felezzük. És a többit mindenki beosztja magának. Így nem kell kérnie egyikünknek sem a másiktól. Ha valami drágább dolgot szeretne valamelyikünk akkor azt megbeszéljük. Ha mindketten használjuk közösen vesszük. Ha csak az egyikünk hobbyjához kell valami drágább akkor azt mindenki fedezi magának.

Négy éve élünk együtt. És azért nincs közös kassza, mert így kényelmesebb mindkettőnknek. Számlákat bevásárlást én intézem és osztjuk kettővel :-)

2009. jan. 3. 23:40
 19/25 anonim ***** válasza:
76%

Szia

Szerintem ez nem szép dolog, amit a feleséged csinál. Ülj le vele beszéljétek meg, mondd meg, hogy ez téged nagyon zavar már. Én se bírom, ha nem nálam van a pénz. Egyszerűen biztonságot ad, ha tudom hogy van pénzem, amihez ha kell tudok nyúlni. Különben is te dolgozol állandóan, a pénz a tied. Hiába mondják, hogy közös meg minden, te dolgozol meg érte, és nehogy már elvegyék tőled. A feleséged dolgozik? Ha igen akkor ezentúl ne add haza a teljes fizetésed, hanem csak egy részét. Mondd meg, hogy te sem szeretsz pénz nélkül elmenni. Ha nem dolgozik akkor meg vegyen vissza magából, túl sokat megenged már magának.

Én is nő vagyok, de én sosem tudnék így "élősködni" a férjemen. Bocsánat, a fogalmazás miatt, gondolom le leszek pontozva úgyis... de ez az én válaszom. Másét nem írhatom :)

2009. jan. 4. 02:13
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Minnél hamarabb nyiss saját számlát, oda utaltasd a fizetésed! Ja és kérdés még melykőtök keres többet, mert ha a élettársad, akkor még jól le is húz! Szóval cselekedj, mert egy filléred sem lesz, aztán még a végén kirak az utcára! Bocs, hogy ilyen durván fogalmaztam, de ezis benne lehet a pakliba.
2009. jan. 4. 09:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!