Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy párom aki hamarosan tölti a 18.Életévét(én is most töltöttem nemrég) össze szeretnénk költözni viszont,az apja eléggé szigorú,és nem engedi elköltözni éretségi előtt.van beleszólása ha betöltötte a 18at?
És ha 2 év múlva rájössz, hogy nem bírsz vele együttélni - mert más együttélni, mint összejárogatni -, akkor hova fog menni? Az utcára? És ha holnap veled történik valami, te leszel benne az újságban, mert elcsapott egy autó vagy bármi történik vele, mi lesz a lánnyal, aki egyedül nyilván nem keres annyit, hogy megéljen?
Nem rosszindulatból mondjuk, hogy át kell ezt gondolni, menekültem én is otthonról 18 évesen, tudom, milyen. De abszolút felelőtlenség 18-20 évesen a nyakadba venni más eltartását. Hidd el, ezek a kamaszkori örök szerelmek 99%-ban véget érnek, láttunk már ilyet eleget tőled idősebben.
Na mindegy, igazából úgysem lehet nektek beszélni, mert fiatalok vagytok, nem hiszitek el, azt gondoljátok, ti vagytok a kivétel, de azért valami B terven gondolkozzatok el.
Jaj, ezek a racionális kérdések!
Hát ő szerelmes, és együtt élik le az életüket, mert ők az első 18 évesek, akik ezt érzik, ilyen még nem volt soha. 😄
Meg persze a kislányt ő menti meg a gonosz szüleitől azzal, hogy elhozza.
Húgom ugyanezt eljátszotta otthon 18 évesen, csak az ő exe idősebb volt. Előre tudtuk, mi lesz a vége az ilyen sztoriknak...
"párom sem tervezi otthagyni az islolát, nem is engedném neki"
Nem engednéd?? Ki vagy te neki? Parancsolni akarsz neki és korlátozni? Apja helyett apja akarsz lenni? Ha esetleg az apja parancsolgatott neki és korlátozta, és ezért menekül tőle, most hozzád meneküljön, hogy újabb korlátok között találja magát egy parancsnokkal?
Nem is értem, miért nem engedi az apja. Mert tudja, hogy full életképtelen a gyereke, ráadásul élete hibáját követné el mert "szerelmes".
Én sem repesnék örömömben, ha az idióta 17 éves gyerekem kitalálná, hogy ő odacuccol a pasijához - érettségije persze egyiknek sincs...
Szegény ártatlan gyakori kérdéseken kérdezők :( mindig szembesülnek a toxic válaszolókkal.
Értelek titeket, hogy nem jó dolog 18 évesen érettségi előtt lelépni, de azért bőven el tudok képzelni olyan élethelyzetet, hogy itt csak rossz és kevésbé rossz opció létezik. Amúgy sem ők lennének az elsők, még így is a végén boldog családot alapítanak majd.
Kérdező, ha van még kérdésed tedd fel, vannak itt értelmes emberek is ahogy láttam, akik válaszolni fognak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!