Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy párom aki hamarosan tölti a 18.Életévét(én is most töltöttem nemrég) össze szeretnénk költözni viszont,az apja eléggé szigorú,és nem engedi elköltözni éretségi előtt.van beleszólása ha betöltötte a 18at?
18 évesen végülis oda megy, ahová akar, de akkor ugye az azt is jelenti, hogy eltartja magát, nem?
Itt most ugye nem arra gondolk, hogy 8 helyett 9-re jön haza, hanem konkrétan külön költözne, ami nyilván extra költséggel járna.
"De a születési anyakönyvi kivonat, az ott van nála. Későbbi esedékes házasságkötéshez az kelleni fog, azt ilyen esetben oda kell adnia?"
Oda kell adnia, de semmibe sem kerül újat igényelni amúgy.
Az anyakönyvi kivonat a legkevesebb, bármikor kérhet másolatot és elektronikusan kikérheti, ha valahova kell.
És hova költöznétek? Van saját lakásod 18 évesen? Vagy a te szüleidhez? Megérttem a lány apját, munka nélkül, idegen családban igencsak kiszolgáltatott lesz.
14
Ha az apa vette a telefont és neki van számla róla, akkor nem "visszaköveteli", hanem az övé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!