Én vagyok fura?
Én úgy nőttem fel, hogy nálunk ha a családban valaki elment valahova, akkor szoktuk mondani a többieknek, nagyjából hova megyünk, ha tudtuk, mikor jövünk kb, akkor azt is. Pl.elmentem a Józsiékhoz/a boltba/kerülni egyet a városban, találkozni valakivel(nem feltétlenül mondtuk el, kivel), stb, 2-3 óra múlva vagy jövök. Amikor felnőttként is laktam otthon, akkor is.
A páromnak már mondtam, hogy nálunk ez volt a szokás. Nekem fura, hogy csak úgy elmegy és nem mondja meg, hova. Vagy azt mondja, elmegyek erre-arra, vagyis igazából nem mond semmit. Nem bizalmatlanságból és nem azért mert minden lépését ellenőrizni akarom! Nyilván ha azt mondja, elmegy a testvéréhez, akkor nem fogom leellenőrizni, hogy tényleg oda ment-e, vagy hogy csak oda, ment vagy utána még beugrott mondjuk egy ismerőshöz meg a boltba is.
Tegnap pl.el kellett mennem, mondtam hogy x-nél leszek. Mire hazaértem, ő is elment itthonról, fogalmam sincs, hova. Nem értem miért nem lehet azt mondani, hogy figyelj, délután el kell mennem, vagy lehet hogy elmegyek x helyre.
Én vagyok a fura, hogy zavar ez?
Te vagy a normális.
Ő a sunyi.
Mi az, hogy lelépek egy közös élettérből és a másik azt sem tudja meddig?
Szerintem meg tök ALAP, hogyha együttélek valakivel, legyek 16 vagy 26 éves, elmondom, merre indulok.
Nem azért, mert "elszámoltat" a másik, hanem hogy tudja, hol keressen, amennyiben még másfél óra múlva sem érek haza egy alapvetően húszpercet igénybe vevő bevásárlásból.
De vannak, akik izmoznak, egóznak, ő felnőtt - de értelmileg egy lázadozó kamasz szintjén van.
Nekem apám volt ilyen, a falnak mentem ettől, főleg miután ketten maradtunk. Otthon van - azután egyszer csak már nincs otthon, és azt sem tudom, hová ment, mikorra ér vissza.
Oké, hogy ő felnőtt, én kamasz, de teljesen elvárható, hogy legalább egy cetlit hagyjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!