El kéne mondanom a család többi tagjának ha a szülő rákos és nem hajlandó semmit se tenni ellene?
Titkolja még előlem is
Kell nekem ezzel foglalkozni egyáltalán
Ha nem akarja senkivel ezt megosztani, akkor nincs jogod hozzá, hogy elmondd másnak.
De ha nem volt orvosnál, akkor meg honnan tudja, jobban mondva te honnan tudod, hogy rákos ? Mert azt írod, még előtted is titkolja.
Ne ránézésre diagnosztizálj.
"orvosnál se volt, azt sem tudja hogy lehetne e rajta segíteni"
Na innentől kezdve ...
Még mindig kíváncsian várjuk itt sokan, hogy honnan lehet tudni, hogy rák.
Amúgy alapból én is azt gondolnám, hogy nincs jogunk más titkát kifecsegni, de ha életről-halálról van szó, akkor azért más az eset. Ha elkeseredettségében beleviszi saját magát a halálba, amiről a rokonok le tudnák beszélni, és támogatni tudnák a gyógyulási folyamatban, annak az embernek azért nem kell hagyni, hogy hülyeséget csináljon.
Ha ő mondta neked, és kifejezetten megkért, hogy ne add tovább, akkor a titoktartás kötelez. Egyéb esetben én valószínűleg elmondanám a legközelebb állóknak, de hozzátenném, hogy nem tőle tudom/nem akar beszélni róla, ezért ne beszéljenek vele erről.
Ha az én szülőm lenne rákos, és a testvérem nem mondaná el, csak akkor tudnám meg, mikor végleg leesik lábról, nekem rosszul esne. Lehet, hogy tenni nem tudnék ellene, de legalább lenne időm felkészülni a legrosszabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!