Most ilyenkor mit tegyek?
Ácsi. Ha a te kommunikációd célja nem volt az, hogy megsértsd, megbántsd, lealacsonyítsd vagy megkülönböztesd (vagyis hogy bántsd) mégis megsértődik akkor az az ő döntése.
Ha azt megmondanád neki, hogy "Légyszíves ne gyere be kopogás nélkül a szobámba, mert az az én privát szférám." és ezen megsértődik akkor az az ő döntése.
Gondolom fiatal vagy, de szerinten szörnyű, hogy már ilyen fiatalon megtanultad a konfliktus elkerülést olyan dolgokban, amik amúgy alapok lennének (mint a nem nyitunk be máshoz kopogás nélkül).
Megsértődik? Szuper. Menjen haza sírni az anyjához és ha legalább sértődés árán, de megtanulja hogy nem nyitunk be csak úgy, mert bunkóság.
1). Ha ritka vendég (de nem az), akkor illő vele együtt lenni.
2). Ha gyakori vendég, akkor nem pimaszság, ha jelenlétében előveszel egy tankönyvet és "tanulsz". Ha nem veszi magát észre, hogy "tanulni" akarsz, akkor udvariasan megkéred, hogy készül holnapra, hétfőre, mert nagyon nehéz az anyag. Az is megoldás lenne, ha kijelentenéd, hogy most már elvonulsz tanulni.
3). Ha nem veszi magát észre, akkor valamelyik szülőd hívja ki, hogy kérdezni akar tőle valamit, ne zavarjon Téged.
Ha éppen vendég akkor illik törődni vele.
Ha akadályoz valamiben, akkor azt mond el neki.
Pl. Én elfáradtam, mostmár aludni szeretnék, magamra hagynál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!