Mivel csinálunk jót?
Figyelt kérdés
Mivel betegek voltunk holnap fogjuk megtartani a karácsonyi ajándékozást. Jönnek a bátyámék és a két kisfia. A nagyobb már 7 éves, a kisebb 2. Sógornőm tudja, hogy mit vettünk a fiúknak, a nagyobbnak azt amit kért, a kisebbnek mi választottuk ki. Erre meg kért, hogy a nagyobbiknak a sajátját, illetve a kisebbiknek meg úgy adjuk oda, hogy ez közös. Azt mondta nem szeretné, ha a nagyobbik csalódna, hogy nem kap több ajándékot, mert a többhöz van szoktatva. Vagy adjuk oda így ez nem a mi dolgunk?! Sajnos nagyon el van kapatva a nagyobbik.2023. dec. 30. 14:15
22/27 anonim válasza:
20-as vagyok. Azzal nem teljesen értek egyet, hogy a játékokra nem szabad rákérdezni. Rengeteg ostoba, haszontalan játék van, de a fejlesztő játékból se kell akármennyi csak azért, mert fejlesztő. Én például elég válogatós vagyok, nem engedek be akármit a gyerekszobába. Például az elemre működő, különösen a zenélő-villogó játékok alapból tiltólistán vannak, a saját mentális egészségem érdekében (ennek ellenére újra és újra akadt valaki, aki "meglepett" vele). Mivel a játékok tényleg drágák, nincs értelme olyat venni, amit a szülő 2 hét múlva titokban feltesz a Jófogásra. Legalább a fő irányelvekkel nem árt tisztában lenni, kinek mi fér bele, vagy az adott életkorban a konkrét gyerek mi iránt érdeklődik (például a keresztfiam egészen más dolgokat szeretett, mint az én ugyanannyi idős gyerekem). Vagy javasolhatsz 2-3 dolgot, amiből a szülő választ egyet.
23/27 anonim válasza:
A többséggel értek egyet. Emellett megmutatnám nekik családilag a Harry Potterből azt a jelenetet, amikor a követelőző, undorító unokatestvére balhézik a szülinapján, mert csak 30 (nem emlékszem pontosan), ajándékot kapott.
24/27 anonim válasza:
#23 "idén miért csak 36 ajándékot kaptam, amikor tavaly 37-et?
Mert idén sokkal nagyobbak, magam mértem.
De útközben veszünk még kettőt!"
25/27 A kérdező kommentje:
Nem mi szoktattuk hozzá hanem a szülei és az ottani nagyszülei. Igen, mi is megkérdeztük, unokaöcsémet is, hogy mit hozzon a Jézuska de vagy fél napot gondolkoznia kellett rajta, mert mindene meg van. Elég kínos is volt. Aztán csak meg lett. Az is lett megvéve. Én sem értem miért jó egy gyereket elhalmozni ennyire, aztán ha nem úgy van ahogy ő akarja, nagy hiszti van belőle. Érdekes, mi még a legapróbb ajándéknak is tudtunk örülni, ez így van a mai napig. Csak az a rossz, amikor hozzád vágják, hogy ilyenem már van, vagy ez gagyi.. Nagyon szíven tudott vágni, mert nem egyszer fordult már elő ez sem. Ha szóba merném hozni, a sógornőm szó szerint elátkozna. Próbálok én is nyugodt maradni, de baromira felbosszant, azért voltam arra kíváncsi mást ezt így, hogy látja..
2023. dec. 30. 17:56
26/27 anonim válasza:
Akkor a szülei rontották el kicsit.
27/27 anonim válasza:
Tehát ma van a nagy nap és ma történik az ajándékozás.
Remélem vita nélkül, szépen, békében lezajlik a nagy találkozás és senki nem sértődik meg. A gyerekek pedig boldogok lesznek.
BÚÉK Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!