Mivel betegek voltunk holnap fogjuk megtartani a karácsonyi ajándékozást. Jönnek a bátyámék és a két kisfia. A nagyobb már 7 éves, a kisebb 2. Sógornőm tudja, hogy mit vettünk a fiúknak, a nagyobbnak azt amit kért, a kisebbnek mi választottuk ki. Erre meg kért, hogy a nagyobbiknak a sajátját, illetve a kisebbiknek meg úgy adjuk oda, hogy ez közös. Azt mondta nem szeretné, ha a nagyobbik csalódna, hogy nem kap több ajándékot, mert a többhöz van szoktatva. Vagy adjuk oda így ez nem a mi dolgunk?! Sajnos nagyon el van kapatva a nagyobbik.
Gondolja, hogy a másfél ajándéknak majd jobban örül? 🤔Próbálom a helyzetbe beleképzelni magam, amikor a 9éves fiamnak mondom, hogy az ajándék amit a 2 éves öccse kapott, az közös. Baromság. Nem egy korosztály, nem örülne neki, mert mit kezd vele.
Amúgy meg, ha hozzá van szoktatva a sok ajándékhoz a gyerek, az anyu problémája, nem a tiéd.
Mi is a rokon gyerekeknek 1-1 ajándékot veszünk és pont, vegyen az anyja neki 8at.
2023. dec. 30. 15:31
12/27 anonim válasza:
Én nem gondolom, hogy a 7 éves a 2 évesnek való babajátékkal akarna játszani. Én is két fiú gyermeket nevelek és 4 év korkülönbség van köztük, de meg kellett tanulni, hogy pl. a születésnapon, névnapon csak az kap ajándékot akinek tartjuk éppen. A karácsonyinál pedig korfüggő, hogy ki mit kap, semmiképpen nem közös. Az egy dolog, hogy idővel a kicsi is megnézi, de tudnia kell, hogy a másik kapta ajándékba.
2023. dec. 30. 15:59
13/27 anonim válasza:
Ezt a kérést én nem teljesíteném. Ha én adom az ajándékot, én döntöm el, kinek. Főleg ilyen hülye indok nem érdekelne.
Nincs hozzászokva, hogy egy ajándékot kap? Hát kapott már karácsonykor is, nem? Hét évesen ez amúgy is elég gáz. Hat évesem van, ilyet eszembe se jutna kérni.
2023. dec. 30. 16:05
14/27 anonim válasza:
Én örülök, ha bárkinek eszébe jutnak a gyerekeim ünnepekkor, nemhogy még szabályokat is hozzak, hogy mit és hogy adja oda.
2023. dec. 30. 16:09
15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Teljesen igazatok van. Mi is így gondoltuk, csak kíváncsi voltam ki, hogy látja. Igen pont ez az, hogy ilyen játék már pont nem való neki, én sem értem miért kell ennek ekkora cirkusz. 🤷🏼♀️
2023. dec. 30. 16:17
16/27 anonim válasza:
"....mert a többhöz van szoktatva."
Nagyon rossz nevelési módszert alkalmaznak a szülők. Lesz ennek még böjtje.
Ez szerintem Nektek szóló felhívás, hogy több ajándékot vegyetek legközelebb.
Én biztos, hogy figyelmen kívül hagynám a "kedves" sógornőm kérését és nem is egyeztetném az ajándékot.
2023. dec. 30. 16:18
17/27 A kérdező kommentje:
Kiskora óta játékokkal van lekenyerezve, mert mindig hozzánk passzolja le. De ebbe bele sem megyek. Többször volt olyan is, hogy a gyerek akart valamit és a sógornőm azt mondta, hogy mondja nekünk, hogy vegyük meg mi. Teljesen ki voltunk akadva. Nekünk is van egy lassan 4 hónapos kislányunk, nem tehetjük meg és nem is akarjuk.
2023. dec. 30. 16:24
18/27 anonim válasza:
Egyetértek a 16ossal, nem szabad ajándékra rákérdezni.
Vedd meg amit jónak látsz és add, ahogy akarod.
Húgomnak már 4 gyereke van,az elsőnél még kérdeztem, mit kapjon. De már jönnek az ötletek, mit vegyek szüli-névnap, karácsony, gyereknap, stb.
Csak sajnos gyerekenként, ünnepenként 30-40 ezer.
2023. dec. 30. 16:25
19/27 A kérdező kommentje:
Igen arról nem is beszélve, hogy rajtuk kívül is van még a családban gyerek. És valljuk be, ma már minden nagyon drága, és a játékok is.
2023. dec. 30. 16:29
20/27 anonim válasza:
Hol van többhöz szoktatva? Bizonyára nem nálatok, hanem otthon. Egy ekkora gyerek már meg tudja különböztetni a kettőt, és simán meg fogja szokni, hogy nálatok az a szabály, hogy mindenkinek 1 ajándék van. Hosszútávon egyébként is csak így lesz fenntartható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!