Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyfiunknak, 16 éves, van...

A nagyfiunknak, 16 éves, van egy barátnője. A barátnő most már vagy fél éve szinte minden nap nálunk dekkol. Nem tolerálom jól. Én vagyok a szívtelen?

Figyelt kérdés
Olyan napok is vannak, hogy reggeltől estig nálunk van. Ez az elején nagyon zavart, de a feleségem unszolására elengedtem a dolgot, és nem próbálom korlátozni a nálunk tartózkodásának a gyakoriságát. Szóval szinte minden nap nálunk van. A probléma az, hogy nem vagyunk krőzusok, éppen nem vagyunk anyagilag túlzottan eleresztve, figyelnem kell a napi költésünket erősen, hogy ne ússzunk el, és ilyen körülmények között a kislány gyakran (szinte minden nap) nálunk is eszik. Igaz nem sokat, de eszik. Hol a főzött kaját, hol a feleségem vesz neki (!!!!) mondjuk egy túrós batyut stb. A lényeg, hogy nem sokat, de eszik. Ez engem rohadtul zavar. Van saját családja, van saját anyja, annak van saját pénze, fogyasszon a saját háztartásában, ne nálunk. Természetesen nem vagyok szívtelen dög, tehát ha úgy adódik, akkor és is szívesen adok neki enni valamit, ami van itthon, de hogy minden nap ez van, az kiveri nálam a biztosítékot. A feleségem és én közöttem ez már nagyon durva veszekedések témája. Szerinte én egy szívtelen, fukar dög vagyok, pedig ha a családom tagjairól van szó, erőn felül is szívesen költök. És szerintem nekünk nem kötelességünk más gyerekét rendszeresen etetni. Vendéglátás alapon igen, havonta egyszer-kétszer, de minden nap az kicsit túlzás, akkor is, ha valóban nem eszik sokat. A mai árak mellett azonban még a kevés is drága, ezt gondolom, mindenki tudja. A feleségem olyan érvekkel jön, hogy "nem sztroganoff bélszínt adunk neki", utalva arra, hogy nem kerül nekünk sokba a kislány étkezése, ezek az érvek azonban nálam csak még nagyobb idegességet okoznak. Szétvet az ideg, amikor ilyen hamis, álságos érveket hallok. Borzasztó a helyzet. Szerintetek tényleg velem van baj Mert a feleségem szerint igen?

2023. dec. 29. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 A kérdező kommentje:
#38: persze, közös a kassza.
2023. dec. 29. 18:04
 42/65 anonim ***** válasza:
91%
Hú, ha a fiam párja ennyit lenne majd nálunk, evéstől függetlenül is zavarna, lévén, hogy 56 m2-en lakunk. El nem tudnám képzelni, hogy folyamatosan, egész nap, heti 5-6 alkalommal egy ilyen kis alapterületen alkalmazkodnom kelljen. A szülei amúgy nem hiányolják a lányt? Értem én, hogy együtt vannak a fiaddal, de ez már szinte odaköltözés, megértem,hogy zavar, csodálom, hogy a feleségedet nem.
2023. dec. 29. 19:27
 43/65 anonim ***** válasza:
88%
Volt egy barátnőm, akihez minden nap mentem az ő kérésére, nem vettem észre, de eléggé meguntak. Aztán szétmentünk. Azóta sehova nem vagyok hajlandó menni semmilyen okból.
2023. dec. 29. 20:16
 44/65 anonim ***** válasza:
13%
Az már fél siker ha egy kassza van.
2023. dec. 29. 22:11
 45/65 anonim ***** válasza:
95%

Én biztos nem engedném, hogy ennyit ott legyen, és nem első sorban a pénz miatt.

Rossz az egész úgy, ahogy van.

Egy 16 éves gyerek esetében, akit teljes mértékben eltartotok, kell hogy legyen beleszólásod abba, hogy kit hoz fel a TI lakásotokra, és kit kosztol a TI költségeteken. Az oké, hogy MINDENBE már nem szólhattok bele 16 évesen, de a SEMMIBE beleszólás majd akkor lesz, ha elköltözik és keres magára, ezt jobb, ha minél előbb értésére adjátok a fiatalembernek.

Ha ez lenyugtatja a feleségedet: a sógorom 10 éven keresztül csinálta ezt (miközben ingyen lakott a szüleinél), idősebb korában némelyik lány 1-2 hetekre is "odaköltözött", akár kifejezetten gazdag családból is, de soha nem fizettek semmit. Ezen túl meg sem kérdezték soha, csak bejelentette, hogy jön a lány, vagy egyszerűen hazamentek a szülei és ott találtak egy idegen nőt a lakásban, és nem merték megkérdezni se, hogy meddig marad (vendégtől nem illik... még zokon venné, hogy el akarják küldeni). Persze aztán már zavarta a szülőket, de ha az elején nem szóltak, később egyre nehezebb. Mert 24-25 évesen már nem mondhatod neki, hogy oké eddig lehetett, de ezen túl nem.

A lehető legjobb, amit tehettek, hogy minél előbb tisztázzátok a játékszabályokat, úgy, hogy az hosszú távon is fenntartható legyen.

2023. dec. 29. 23:31
 46/65 anonim ***** válasza:
26%
Végig se olvasom ezt a sok szart. Legyél már férfi és ne a feleséged dirigáljon neked xD
2023. dec. 30. 00:07
 47/65 anonim ***** válasza:
93%
F.szom kerülgetné minden nap meg etetné. Nem vagyok sz.rrágó amúgy de majd ha külön élnek lóghatnak egymás nyakán, de ne kelljen mar nekem alkalmazkodni allandoan. Szerintem találd ki mi lenne neked megfelelő, ülj le velük megbrszélni. A nejedre ne várj láthatóan nem fog melletted állni. Igazából szerintem elég annyit mondani hogy sok az az idő amit nalatok tölt, az anyagi részt nem hiszem hogy említeni kéne.
2023. dec. 30. 05:52
 48/65 anonim ***** válasza:
30%

En nem akadnák fenn tízezer forinton. Ki tudja mennyire összeférhetetlen ember az apja vagy az anyja, mitől menekül, mert ő is inkabb nálatok van.

A lanyom apja is penzes de a lanyom menekül tőle ahova tud. En ennyit megtennék a fiamért. Boldogabb lennél tízezer forinttal, nem hiszem h sokkal beljebb lennél, fiamert megtenném h kibírom ezt

2023. dec. 30. 08:06
 49/65 anonim ***** válasza:
94%
48, akkor ne csak a penzt nezd. Én pl munka utan ha hazaerek nem egy idegent akarok kerulgetni. A csaladi problemajara meg nem az a megoldas hogy majd mindig mashoz becuccol.
2023. dec. 30. 10:18
 50/65 anonim ***** válasza:
89%

Azért dekkol nálatok, mert TE engeded.

Én nem engedném, max kétheti egy szombatot. Ennyi. 16 éves, nem kell "ideköltöztetni".

2023. dec. 30. 10:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!