Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyfiunknak, 16 éves, van...

A nagyfiunknak, 16 éves, van egy barátnője. A barátnő most már vagy fél éve szinte minden nap nálunk dekkol. Nem tolerálom jól. Én vagyok a szívtelen?

Figyelt kérdés
Olyan napok is vannak, hogy reggeltől estig nálunk van. Ez az elején nagyon zavart, de a feleségem unszolására elengedtem a dolgot, és nem próbálom korlátozni a nálunk tartózkodásának a gyakoriságát. Szóval szinte minden nap nálunk van. A probléma az, hogy nem vagyunk krőzusok, éppen nem vagyunk anyagilag túlzottan eleresztve, figyelnem kell a napi költésünket erősen, hogy ne ússzunk el, és ilyen körülmények között a kislány gyakran (szinte minden nap) nálunk is eszik. Igaz nem sokat, de eszik. Hol a főzött kaját, hol a feleségem vesz neki (!!!!) mondjuk egy túrós batyut stb. A lényeg, hogy nem sokat, de eszik. Ez engem rohadtul zavar. Van saját családja, van saját anyja, annak van saját pénze, fogyasszon a saját háztartásában, ne nálunk. Természetesen nem vagyok szívtelen dög, tehát ha úgy adódik, akkor és is szívesen adok neki enni valamit, ami van itthon, de hogy minden nap ez van, az kiveri nálam a biztosítékot. A feleségem és én közöttem ez már nagyon durva veszekedések témája. Szerinte én egy szívtelen, fukar dög vagyok, pedig ha a családom tagjairól van szó, erőn felül is szívesen költök. És szerintem nekünk nem kötelességünk más gyerekét rendszeresen etetni. Vendéglátás alapon igen, havonta egyszer-kétszer, de minden nap az kicsit túlzás, akkor is, ha valóban nem eszik sokat. A mai árak mellett azonban még a kevés is drága, ezt gondolom, mindenki tudja. A feleségem olyan érvekkel jön, hogy "nem sztroganoff bélszínt adunk neki", utalva arra, hogy nem kerül nekünk sokba a kislány étkezése, ezek az érvek azonban nálam csak még nagyobb idegességet okoznak. Szétvet az ideg, amikor ilyen hamis, álságos érveket hallok. Borzasztó a helyzet. Szerintetek tényleg velem van baj Mert a feleségem szerint igen?

2023. dec. 29. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
97%

Én megértelek. Milyen a kislány, mit tudni a családjáról? Én ezt attól tenném függővé, hogy milyen a lány és a családjuk.

Számomra eléggé zavaró lenne, ha nem lenne egyensúlyban az, amit a fiam és mi nyújtunk, AMENNYIBEN a kislány és a családja hasonló vagy jobb anyagi helyzetben vannak, mint mi.

Viszont ha a kislány nagyon szegény családból származik akkor elengedném a helyzetet és azt nézném, hogy legyenek boldogok, HA értelmesnek tűnik a kislány. Elvégre nem tehet arról, hogy milyen családba született, és én is szegényebb sorból küzdöttem fel magam, tehát tudom, milyen az élet szegényként. De ha egy bulizós, züllöt csaj, akkor tuti nem engedném ezt.

2023. dec. 29. 11:44
 2/65 anonim ***** válasza:
100%
És a te fiad miért nem megy hozzájuk? Ez tényleg nem normális, hogy csak ő jár hozzátok. Vannak náluk otthon gondok?
2023. dec. 29. 11:50
 3/65 A kérdező kommentje:

1/2 és 2/2:

Az ő anyagi helyzetük jóval jobb mint a miénk. A kislány eléggé nehéz eset valóban, 18 éves. A mi fiunk SOHA nincs náluk.

2023. dec. 29. 11:52
 4/65 anonim ***** válasza:
100%
És miért nincs? Nem fogadják szívesen?
2023. dec. 29. 11:55
 5/65 A kérdező kommentje:
4/4: Nem tudnám megmondani pontosan a mi fiunk miért nincs ott soha. Talán a kislány alakítja így. Az is lehet, hogy nem fogadják szívesen, igen.
2023. dec. 29. 11:57
 6/65 anonim válasza:
78%
Fiaddal kéne megdumálni, hogy szálljon be a làny egy tizessel havonta a kosztpénzetekbe, mert ti ezt már nem bírjátok. Fiad tolmácsolja a lánynak. Néma gyereknek... Lány voltam 97 Ben, anyám magától küldött kosztpénzt nyári szünetben barátosném anyjának, annyit voltam náluk.Egyke volt, unatkozott, nem zavartan senkit.
2023. dec. 29. 12:00
 7/65 anonim ***** válasza:
100%
Akkor beszélgess a fiaddal erről. Nincs ebben semmi rossz, hogy nem kéne mindig a lánynak nálatok lenni.
2023. dec. 29. 12:00
 8/65 A kérdező kommentje:
6/7: Nekem is eszembe jutott hasonló, de a feleségem nagyon utálja ha ilyennel előjövök. Fukarnak tart, és méltánytalannak gondolja ezt az ötletet.
2023. dec. 29. 12:03
 9/65 A kérdező kommentje:
Most mondta a feleségem (mert rákérdeztem) - és ezt én sem tudtam eddig - hogy a mi fiunk azért nem jár hozzájuk, mert ott, a kislány szülei "utálják" őt. Ezt a szót használta: "utálják". A kislány sem akar gondot ebből, azért inkább arra játszik, hogy ő legyen itt nálunk állandóan, és a mi fiunknek ne kelljen utálkozó körülmények között náluk lenni.
2023. dec. 29. 12:07
 10/65 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a csajszi apja nem bírja, hogy egy idegen fiú legyen náluk.
2023. dec. 29. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!