Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyfiunknak, 16 éves, van...

A nagyfiunknak, 16 éves, van egy barátnője. A barátnő most már vagy fél éve szinte minden nap nálunk dekkol. Nem tolerálom jól. Én vagyok a szívtelen?

Figyelt kérdés
Olyan napok is vannak, hogy reggeltől estig nálunk van. Ez az elején nagyon zavart, de a feleségem unszolására elengedtem a dolgot, és nem próbálom korlátozni a nálunk tartózkodásának a gyakoriságát. Szóval szinte minden nap nálunk van. A probléma az, hogy nem vagyunk krőzusok, éppen nem vagyunk anyagilag túlzottan eleresztve, figyelnem kell a napi költésünket erősen, hogy ne ússzunk el, és ilyen körülmények között a kislány gyakran (szinte minden nap) nálunk is eszik. Igaz nem sokat, de eszik. Hol a főzött kaját, hol a feleségem vesz neki (!!!!) mondjuk egy túrós batyut stb. A lényeg, hogy nem sokat, de eszik. Ez engem rohadtul zavar. Van saját családja, van saját anyja, annak van saját pénze, fogyasszon a saját háztartásában, ne nálunk. Természetesen nem vagyok szívtelen dög, tehát ha úgy adódik, akkor és is szívesen adok neki enni valamit, ami van itthon, de hogy minden nap ez van, az kiveri nálam a biztosítékot. A feleségem és én közöttem ez már nagyon durva veszekedések témája. Szerinte én egy szívtelen, fukar dög vagyok, pedig ha a családom tagjairól van szó, erőn felül is szívesen költök. És szerintem nekünk nem kötelességünk más gyerekét rendszeresen etetni. Vendéglátás alapon igen, havonta egyszer-kétszer, de minden nap az kicsit túlzás, akkor is, ha valóban nem eszik sokat. A mai árak mellett azonban még a kevés is drága, ezt gondolom, mindenki tudja. A feleségem olyan érvekkel jön, hogy "nem sztroganoff bélszínt adunk neki", utalva arra, hogy nem kerül nekünk sokba a kislány étkezése, ezek az érvek azonban nálam csak még nagyobb idegességet okoznak. Szétvet az ideg, amikor ilyen hamis, álságos érveket hallok. Borzasztó a helyzet. Szerintetek tényleg velem van baj Mert a feleségem szerint igen?

2023. dec. 29. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:
19/19: Ha kiállok magamért, akkor el vagyok hordva mindennek (az előbb éppen az lett a fejemhez vágva, hogy mióta vagyok ilyen "zsidó", miközben jól tudja a feleségem, hogy én szoktam mindenkinek a lehető legjobb minőségű ruhákat venni, neki külön is stb.). Egyébként kiállok magamért, csak akkor olyan minősítéseket és hazugságokat kapok a nyakamba, hogy attól elkezdek ideges lenni, és felemelem a hangomat és olyankor már én is mondok durvábbakat. Ilyenkor jön az, hogy a kiprovokált dühösségemre kezd el mutogatni, hogy, na ugye, lássátok, ő ilyen! És azzal a maradék erkölcsi kreditem is ment a levesbe, ez a 22-es csapdája. A probléma az, hogy az érveimet sem veszi figyelembe, mintha nem is mondanám őket, csalafinta, rafinált módszerekkel terel és igaztalanságokat állít, miközben azon érveimre, amelyeket megfogalmazom semmi érdemi reakciója nincsen.
2023. dec. 29. 13:09
 22/65 anonim ***** válasza:
89%
Igen, mert hagytad magad kezdetektől fogva manipulálni. Aztán fejedre nőtt és mindenben az van, amit ő akar.
2023. dec. 29. 13:17
 23/65 A kérdező kommentje:
22/22: Nagyon úgy tűnik...:(
2023. dec. 29. 13:22
 24/65 A kérdező kommentje:
22/23: Nagyon úgy tűnik...:(
2023. dec. 29. 13:26
 25/65 anonim ***** válasza:
100%
Reggeltől, estig? Nem jár iskolába az a 18 éves lány vagy nem dolgozik?
2023. dec. 29. 13:35
 26/65 A kérdező kommentje:
25: Van úgy hogy reggeltől estig, de ez ritkább. Általában jön mondjuk délelőtt 10-12 között és itt van este 8-ig. Iskolaidőben is átjár sokszor, de akkor persze nem ennyire gyakran. Olyankor kb. du 3-kor jön, este 7-ig 8-ig. VAnnak napok amikor nem jön. De általában a hét 7 napjából 5-ször itt van.
2023. dec. 29. 13:40
 27/65 anonim ***** válasza:
74%
Hát, barátom, ebben a családban nem te vagy a családfő.
2023. dec. 29. 13:44
 28/65 anonim ***** válasza:
100%

13: 18 éves vagyok én is és középiskola harmadik osztályát járom, a barátnőm pedig 17, egy évfolyamon velem,a tesóm 15 éves és középsuli elsős.

Nem, 18 évesen még iskolás egy átlag ember, igaz járok el melózgatni hébe hóba, nyáron, de igazi keresetem még nincs

2023. dec. 29. 13:47
 29/65 anonim ***** válasza:
91%

Én eleve nem engedtem volna már az elején sem, hogy ennyit ott legyen. Szép dolog a szerelem, meg tudom, hogy kamaszként még ez a világ csúcspontja, hogy ott a barát/barátnő, de mindennek van határa. Meg kell mondani a fiúnak, hogy majd ha kirepül, elköltözik, akkor azzal lakik együtt, akivel akar, egyelőre viszont ti hárman vagytok egy család, Bubuka csak barátnő, akinek szintén van saját családja. Nem kötelező ám valakinél dekkolni minden nap, sőt, nem is normális.

Egyébként a költségek mellett én azt sem viselném el, hogy a privát teremben legyen mindig egy idegen, én így nem tudnám magam otthon érezni.

(Amúgy nekem furcsa ez, tényleg el lehet kapatva ez a gyerek, mert én kamaszként nem is akartam a páromat a szüleimhez hazavinni, csak ha muszáj volt. Pedig a szüleimmel nem volt rossz a viszonyom, csak nem éreztem helyesnek, hogy a nyakukra vigyem a páromat folyamatosan.)

2023. dec. 29. 13:54
 30/65 anonim ***** válasza:
87%
Ülj le a fiaddal négyszemközt, vagy a feleségeddel közösen és beszéljétek meg vele hogy számotokra ez kellemetlen, anyagilag megterhelő és hogy szeretnétek a megszokott életeteket visszakapni. Valamint azt is elmondhatjátok neki, hogy ez a helyzet, ami nálatok kialakult, nem normális. Mert általában a fiú udvarol a lányos háznál, viszont ennek most az ellenkezője történik. Olyan mintha a lány udvarolna a fiatoknak. Persze ettől minimálisan el lehet térni, alkalmanként mehet hozzátok a kislány is, de mindezt normális keretek között. Túl sokat engedtek meg mind a fiatoknak, mind a barátnőjének. Úgy kaphatjátok vissza a régi életeteket, ha a gyermeketekkel megértetitek, hogy így lenne a normális. Ebben nincsen rosszindulat, tisztázzátok vele hogy ti nem azt akarjátok hogy szakítsanak, csupán változást szeretnétek abban, hogy ők hol s miként tartják a kapcsolatot. Annak válaszul, aki azt írta hogy mivan ha a kislány édesapja nem tűrne meg egy idegen fiút a házában: Annak az apának tisztában kellene, vagy kellett volna lennie azzal, hogy mivel lány gyermeke született, egyszer, eljön az a nap is, hogy egy fiú, mint udvarló fog tartózkodni a házában, és esetleg ott is alszik. Mert ez az élet rendje.
2023. dec. 29. 14:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!