Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyfiunknak, 16 éves, van...

A nagyfiunknak, 16 éves, van egy barátnője. A barátnő most már vagy fél éve szinte minden nap nálunk dekkol. Nem tolerálom jól. Én vagyok a szívtelen?

Figyelt kérdés
Olyan napok is vannak, hogy reggeltől estig nálunk van. Ez az elején nagyon zavart, de a feleségem unszolására elengedtem a dolgot, és nem próbálom korlátozni a nálunk tartózkodásának a gyakoriságát. Szóval szinte minden nap nálunk van. A probléma az, hogy nem vagyunk krőzusok, éppen nem vagyunk anyagilag túlzottan eleresztve, figyelnem kell a napi költésünket erősen, hogy ne ússzunk el, és ilyen körülmények között a kislány gyakran (szinte minden nap) nálunk is eszik. Igaz nem sokat, de eszik. Hol a főzött kaját, hol a feleségem vesz neki (!!!!) mondjuk egy túrós batyut stb. A lényeg, hogy nem sokat, de eszik. Ez engem rohadtul zavar. Van saját családja, van saját anyja, annak van saját pénze, fogyasszon a saját háztartásában, ne nálunk. Természetesen nem vagyok szívtelen dög, tehát ha úgy adódik, akkor és is szívesen adok neki enni valamit, ami van itthon, de hogy minden nap ez van, az kiveri nálam a biztosítékot. A feleségem és én közöttem ez már nagyon durva veszekedések témája. Szerinte én egy szívtelen, fukar dög vagyok, pedig ha a családom tagjairól van szó, erőn felül is szívesen költök. És szerintem nekünk nem kötelességünk más gyerekét rendszeresen etetni. Vendéglátás alapon igen, havonta egyszer-kétszer, de minden nap az kicsit túlzás, akkor is, ha valóban nem eszik sokat. A mai árak mellett azonban még a kevés is drága, ezt gondolom, mindenki tudja. A feleségem olyan érvekkel jön, hogy "nem sztroganoff bélszínt adunk neki", utalva arra, hogy nem kerül nekünk sokba a kislány étkezése, ezek az érvek azonban nálam csak még nagyobb idegességet okoznak. Szétvet az ideg, amikor ilyen hamis, álságos érveket hallok. Borzasztó a helyzet. Szerintetek tényleg velem van baj Mert a feleségem szerint igen?

2023. dec. 29. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:
29-30: Köszönöm, megfontolom a tanácsokat, ha tudom...
2023. dec. 29. 14:21
 32/65 A kérdező kommentje:
#30: A feleségemmel nem lehet beszélni. Ha nagyon erősködöm, akkor a "jó, megint hülye vagy, rádhagyom" játszmát kezdi, ez az egyik legidegesítőbb attitűdje, mindenféle módon igyekszik nekem bebizonyítani, hogy én nem mondok releváns dolgokat, elkezd terelni, vagy nem odaillő vagy részben odaillő, korábbi vitafoszlányokra kezd hivatkozni, logikailag abszolút hibásan. Ez konkrétan kikészít. Megőrülök ettől. A terelés a másik kedvenc eszköze: gátlástalanul alkalmazza, csak ne kelljen szembesülnie érdemben azzal, amit én mondok.
2023. dec. 29. 14:39
 33/65 anonim ***** válasza:
0%
Csabisd ek a kis lanyt .
2023. dec. 29. 14:41
 34/65 anonim ***** válasza:
96%
33-te meg tanulj meg helyesen írni.
2023. dec. 29. 14:51
 35/65 anonim ***** válasza:
92%
Mondd meg a fiadnak, hogy iskolaidőben nem jöhet a lány, akkor tanulni kell. Sétáljanak együtt egy fél órát, órát a suli után, aztán ki-ki haza, tanulni. Hétvégén az egyik nap délután átjöhet, a másik nap a fiad mehet át hozzájuk vagy csinálhatnak külsős programot. A lány apja meg heti egyszer ugyanúgy elviselheti a fiadat, mint te a lányt. Mondd meg a fiadnak, hogy a lány egyelőre nem családtag, feszélyez, hogy ennyit itt lóg. A kaját ne említsd, épp elég helyre rakni őket alap udvariasságból.
2023. dec. 29. 15:02
 36/65 A kérdező kommentje:
#35: Ésszerű, köszönöm.
2023. dec. 29. 15:36
 37/65 anonim ***** válasza:
72%
Ilyen körülmények között a család előtt hoznám fel a témát a lánynak. Rákérdeznék szépen, normális hangnemben minden dologra ami érdekel. Mondja ki ő a kényelmetlen részleteket.azt is hogy az ő családja jobban áll. És akkor rákérdeznék az anyagiakra.hogy nem érzi e normális nak, hogy így nagykorúként hozzájárul a kajához?
2023. dec. 29. 15:52
 38/65 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten kerestek feleségeddel? Közös a kassza?
2023. dec. 29. 16:34
 39/65 anonim ***** válasza:
79%

Úgy látom a megbeszélés itt nehézkes, a feleséged hamar megsértődik, vita lesz belőle stb. Én a két fiatallal beszélnék külön, a feleség nélkül, hogy ez a te otthonod, szerinted a lány túl sokat van ott, és csökkenteni kéne az alkalmakat, pl. heti három napra. Valószínűleg a két kamaszt, főleg a lányt, senki nem szembesítette eddig ezzel és úgy vannak vele, hogy minden a legnagyobb rendben, ideje szembesülni vele.

Amúgy nem lehet, hogy a lány szülei a lányt is utálják? Nem tűnik fel nekik, mennyit van máshol?

Engem amúgy nem érdekel senki lelki békéje, én néhány nap után rájuk szóltam volna, hogy ebből ne legyen rendszer. Elég valószínű, hogy nem ő lesz a fiad élete párja, unokáid anyja, miért kelljen neked elviselni a saját otthonodban ennyi ideig?

2023. dec. 29. 17:05
 40/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor sem normális hogy ott van nálatok este 7-8ig. Szülei nem várják haza? Ott is vacsorázik nálatok? Vagy ha 10-12körül érkezik akkor ott is ebédel? Ott is alszik?
2023. dec. 29. 17:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!