Hogyan kérjem meg a páromat, hogy segítsen a barátnőmnek?
Szóval, szeretném megbeszélni a párommal, hogy egy barátnőmnek és a párjának adjon kölcsön egy összeget. Ez a pénz a páromnak csak pár fillér, a barátnőméket meg kihúzná a sz.rból.
Csak nem tudom, hogyan mondjam el neki. Persze ügyvéd előtt történne a kölcsönadás, már ha a párom belemenne.
Szerintetek hogy mondjam el neki?
Köszönöm a normális válaszokat!
A barátnőm szülei nem tudnak segíteni, a férjének a szülei pedig meghaltak. Jelenlegi tartozásuk 150 ezer ft. Azért írtam, hogy 150 és 200 közötti kellene nekik, hogy esetleg ne csak az adósságaikat fizessék ki, hanem enni is tudjanak.
Eddig a főbérlőjük türelmes volt, de most kéri az x havi lakbért. És azt kellene neki megadni.
A barátnőm beiratja bölcsibe a gyereket, és decembertől visszamegy dolgozni. De mire megkapná a fizuját (januárban) addigra késő lenne.
A párom meg nyárig biztosan tudná nélkülözni ezt a pénzt.
Lehet azt mondani, hogy naív vagyok, de nem hiszem, hogy akinek nincs egy fillérje sem, az el tud tűnni egy 1 éves gyerekkel pár nap alatt.
Mint írtam, a kisfiút sajnálom a legjobban. Ha ő nem lenne, talán nem is lenne ekkora lelkifurdalásom hogy nem tudok segíteni neki.
Rengetegszer átgondoltam a dolgot. Elmondom a páromnak, és megkérem, hogy aludjon rá egyet. És azt is elmondom neki, hogy nem fogok haragudni ha nemet mond.
Ha hajlandó gondolkozni rajta, akkor holnap összeülünk.
Ha a főbérlőnek nem lenne ennyire sürgős ez a pénz (5 vagy 6 havi lakbér) akkor nem volnának ekkora sz.rban.
Ha a főbérlő gondol egyet, és kiteszi őket.. hát, bele sem merek gondolni.
A bunkó válaszolóknak nem mondok semmit, csak annyit hogy nem "más faxával verem a csalánt".
A barátnőd és a férje felelőtlen ember. Már bocs, de a semmire vállalták a gyereket. Ok, nem mindenki születik jómódú családba, de ha albérletben kell elkezdeni az önálló életet, akkor addig tuti nem vállaljon senki gyereket, amíg nem teremti meg a feltételeket. Mégis, mire számítottak, amikor úgy vállaltak gyereket, hogy nem raktak félre pénzt arra az időszakra, amíg a barátnőd nem dolgozik?
Egy olyan ember, aki 5-6 hónapja nem fizeti a kötelezettségeit, pl nem fizeti az albérletet, attól ne várd, hogy majd neked időre fizetni fog, mert eddig sem gondolkozott előre, ezután se fog.
5 évvel ez előtt elkövettem egy nagy hibát. Én is segítettem egy albérletben élő 2gyerekes családnak. Azóta szó szerint köddé váltak. A feleség lelépett a gyerekekkel külföldre, a férfi is elköltözött a régi címről, a telefonszámaik nem élnek. Az iwiw-en csodálhatom a képeiket, de nem tudom, hol laknak, azt se, hová mehetnék, hogy kitapossam belőlük a pénzemet. Ma már ott tartunk, hogy a feleség azt is letagadja, hogy valaha találkozott velem, a férj meg sajnálkozik és annyit írogat, kifizetne, ha tudna, de sajnos nincs neki miből...
Én viszont azóta is nyögöm ezt a pénzhiányt, mert nem evés pénzről volt szó.
Mikor gyereket vállaltak, jobban álltak anyagilag. A lakbért nem azért nem fizetik, mert sunyik.. hanem mert nincs miből. A gyereknek enni kell, pelenka kell és ruha. Az elmúlt fél évben sok időt töltöttem a barátnőmmel.
Látom azt, hogy tényleg minimális pénzből élnek/éltek. Nem szórják hülyeségre a pénzt.
Ők is szeretnének ebből kilábalni. Persze ismeretlenül lehet ítélkezni, hogy majd jól átbaxnak minket.
Olyan helyen lakunk, ahol nincs munkalehetőség, és nálunk a legmagasabb a melegvíz.
Havi 25-30 ezer ft a bérleti díj, 5x 30 ezer az pont 150. Tudom hogy sok, de ez van.
Megemlítettem, azt mondta senkinek nem ad kölcsönt.
Kicsit szomorú vagyok, de benne volt a pakliban hogy nemet mond. :(
Szeretném, ha senki nem bántódna meg a válaszomon, de higgyétek az élet tanította ezt.
Olyan embernek ne adjál soha kölcsön, akit sajnálnál megveretni, ha nem fizetné vissza.
Olvasd el mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!