Szerintetek egy másfél éves kapcsolatban,30-hoz közeli párnál milyen gyakran normális, ha a pasi eljár hétvégenként sörözni a haverokkal?
Szerintem teljesen normális, ha valaki a párja nélkül, haverokkal/barátnőkkel csinál programokat, akár hetente többször is, hisz felnőtt, önálló emberek vagyunk, és nem vagyunk összenőve. Akármilyen korú, és akármennyi ideje él valaki párkapcsolatban, ez így működik.
Viszont ha valaki ezt úgy fogja fel, hogy "alanyi jogon jár" neki, semmibe véve a párja igényeit, azt tekintve természetesnek, hogy a programjai túlnyomó többségét (sörözás + edzés heti 5 napon) a párja nélkül szervezi, ott már érdemes elgondolkodni.
Ismertem egy párt, 3 évig voltak együtt, fölépítettek egy közös házat, látszólag minden rendben volt köztük. Csak épp a nő táncolni szeretett eljárni, amit a pasi ki nem állhatott, a pasi meg a haverokkal járt össze, akikkel a lány nem jött ki. Bár nem voltak veszekedések, és mindkét részről mindig meg volt adva a lehetőség, hogy a másik tartson vele, valahogy nem találták a közös nevezőt. Három év elteltével olyan csúnyán szakítottak, hogy azt sem értette senki, egyáltalán mit keresett ez a két teljesen össze nem illő ember ilyen sokáig egymás mellett.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ti a pároddal biztos nem illetek össze, csak azt, hogy különséget kell tenni a természetes privát szféra, meg a totál elkülönülés között.
Továbbra is az a véleményem, hogy jár neki a nem éjszakába nyúló sörözés, de ez az én véleményem.
Figyi különbözőek vagyunk, ha mindez téged zavar és mellette elnyom, szakítással fenyegetőzik, nem vagy igazándiból boldog, akkor akár ilyen mások számára apró-cseprő dolog is lehet ok a szakításra. Nem vagy köteles semmit elviselni.
Sokan mondtuk, hogy jár neki ennyi, és lehetnél vele megértőbb. De ez csak egy boldog kapcsolatra igaz, és boldog kapcsolatban gondolkodás nélkül jön a megértés. nem kell rágódni rajta.
Annak aki szakítással fenyegetőzik ha a másik nem hódol be,annak azt kell mondani,hogy OK.
Vagy megszoksz vagy megszöksz.
Ha nem akarsz szakítani akkor ne panaszkodj.Ha boldogtalan vagy és változást szeretnél akkor viszont vállad be a szakítás lehetőségét is!
Boldogtalan vagyok és szenvedek,de legalább együtt vagyunk!
Most ez a hozzáállásod!
És ha még javasolhatok valamit,semmi esetre se szülj a elkövetkező időkbe!!Légyszi,ne!
Ha valaki szakítással zsarol, az mintha azt mutatná, hogy neki a szakítás nem is fájna annyira...(?)
A természetes privát szféra és a teljes elkülönülés közötti különbséget úgy értettem, hogy kapcsolaton belül. Bizonyos szintig természetes, hogy egymás nélkül is csináltok dolgokat. Ha viszont csak egymás nélkül töltitek az időtöket, miközben hivatalosan egy pár vagytok, egy címen laktok, akkor ez csak egymás mellett élés, semmi több. Ezt a két dolgot kell tudni elkülöníteni egymástól, hogy nálatok mi van.
"Utolsó" voltam.
Kedves "Utolsó"!
Nálunk a következőképp működik: nem együtt élünk, ő a szüleivel lakik, mert nem hajlandó hozzám költözni (különböző kifogásokat talál rá).
Nagyjából minden este nálam alszik, kivéve, amikor sörözés van. A többi napon "majd jön, ha végzett az edzéssel, aztán hazament, és vacsorázott", vagy "odaugrok haverozás előtt, aztán ha végzek, majd megyek".
en csak annyit fuznek hozza h neked nem tetszik az 1 ora amit a parod, ferjed el tud tolteni egyedulmert neked nincs mas dolgod h mellette ulj es csesztesd (lehet h ezert jar el egyedul h szabaduljon fel es boldog legyen)
tedd magadot az o helyebe te is igy csinalnal ha a parod igy viselkedne helyetted
valtoztass magadon
Olyan nehezen adod a kiegészítő infókat amik megváltoztatják a dolgok állását.
Szóval nem is éltek együtt,csak akkor megy hozzád ha be tud sűríteni az elfoglaltságai közé?Összeköltözni nem akar,miért is akarna?Anyuék otthon gondját viseli,két helyen nézi meg mi van vacsorára,te is elviseled,hogy csak "azért" jár hozzád.Gondja egy szál se!!
És bizony már külön élve is gondjaitok vannak.A jövőben mik a terveid vele??Tudod neked is ketyeg a biológiai órád,döntsd el mire számíthatsz tőle a jövőben!Ha neked ez nem megfelelő,akkor a viszont látásra!!
És ne gyere nekem azzal,hogy de szeret engem!Aki szeret a veled akar lenni,és tervezi a közös jövőt,és ennek megfelelően cselekszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!