Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó alibi karácsonyra? Mit...

Jó alibi karácsonyra? Mit tudok sürgősen kitalálni, hogy hugomék ne jöjjenek. Részletek lent.

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy van egy hugom, akinek a férje egy picit "nem normális", és van egy brutális 10 éves kölykük. (Nekünk nincs gyerekünk, mert feleségemnek nem lehet oka mindegy). A gyerekre nem szabad rászólni, mert "károsan hat a személyiségére" (tavasszal itt voltak születésnapomon, a gyerek olyan "finam játszott" a macskánkkal, hogy annak eltört a farka, de nem szóljunk a gyerekre, mert ...). Van három kutyájuk (ilyen puli szerű keverék) akik kb. akkor voltak utoljára megtisztítva amikor az anyjuk lenyalogatta róluk a magzatburkot, azóta még fésűt is csak messziről láttak, ennek megfelelően irtózatosan büdősek és szerintem még egy rakás más cucc is van bennük. De a kutyák is jönnek ha ők jönnek. Nekünk van egy rendben tartott törpe uszkárunk, és 3 macsekunk. A macskák közül az egyik kijár a másik kettő csak arra a kb. 3 percre amíg elvégzik a dolgukat és spuri vissza mert szeretnek bent lenni.

A karácsony úgy szokott lenni, hogy 25-én mi átmegyünk hugomékhoz, meg szüleink is oda jönnek és ott van a szokásos karácsonyi balhé, majd kb. 3 órával a "buli" kezdete után amikor már mindenki mindekivel összebalhézott mi lelépünk. Aztán legközelebb a születésnapkor látjuk őket (ez is sok). Hugom férje kamion sofőr, és ilyenkor bepótolja az egész éves alkohol hiányát tehát már kb.tegnap dél óta tök részeg, és ez az állapot nála konstans marad január 4-ig amikor elhúz dolgoni, és ilyenkor még kötekedő is. Ma reggel a férje (tök részegen) felrobantotta a cserépkályhát és hogy így most elég romos a nappalijuk, és hogy holnap jönnének hozzánk és hozza a kaját meg mindent. Meg az egész cslaád ide jön. Na ezt mi pontosan ebben a formában nem szeretnénk. Eleve a feleségemmel nem iszunk alkoholt és ahogy öregszem egyre nehezebben viselem a részegeket. A kölyköt egyáltalán nem tudom elviselni, mert rombol és bántja a kedvenc macskáimat, de nem szólhatok rá. És tuti az összeveszés. Ma annyit már megtettem, hogy átmentem hozzájuk (50km-re laknak) és megnéztem, hogy mit lehet "menteni" a házukban, meg legyen villany meg ilyenek, miután a tűzoltók szétlocsolták a fél házat.

Van valakinek jó ötlete, hogy mit találjunk ki, hogy nem jöhetnek ide? Vagy hogy magyarázzuk meg, hogy legalább a bolhás retkes kutyákat hagyják otthon. Volt valaki ilyen helyzetben?

2023. dec. 24. 14:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
95%

Az én véleményem szerint, az egész évet úgy kell élni, hogy év végén ne akarjanak menni.

Szívesen.

2023. dec. 24. 17:04
 22/43 anonim ***** válasza:
83%

Minek kell hazudni? És fel vannak pontozva azok akik támogatják a kamu fertőző betegséget például, ez egy rossz vicc szinte.

Telefon felvesz, telefonszám beütése, csönget, felveszik (jobb esetben.)

"Szia Réka, idén karácsonykor nem megyünk át hozzátok, mert ez egy nyűg mindkettőnk számára, holott a karácsonynak a szeretet jegyében kéne telnie. Mi mégsem érezzük jól magunkat nálatok, a férjednek problémái vannak, a kis Zsoltika pedig konkrétan kárt okoz az állatainkban, és ez nekünk nagyon nem jó. Felnőtt emberek vagyunk akik hazugságok, és kifogások nélkül hangot adnak annak, ha valam nem tetszik nekünk a mentális jólétünk érdekében." Telefon letesz.

Ennyi lenne egy normális családnál.

2023. dec. 24. 17:14
 23/43 anonim ***** válasza:
98%
Megmondanám, hogy nem leszünk otthon.
2023. dec. 24. 17:39
 24/43 A kérdező kommentje:

Igen, próbáltuk, hogy megmondtuk, hogy ne jöjjenek. De közölte, hogy akkor is jönnek és anyám is jön. Közölte: "A gyereknek is jönnie kell, mert így jó neki. És nem neveletlen, csak sajátos a gondolkodása, és nem szabad korlátozni, ezért nem szabad rászólni mert akkor lelki sérült lesz.".

Szerencsére anyósom megmentette a helyzetet. Felajánlották, hogy átmennek hozzájuk segíteni takarítani és rendet tenni. Ezt szerencsére elfogadták. És elmagyarázták, hogy ők csak holnap érnek rá segíteni. És én is átmegyek segíteni egy kicsit nekik hátha akkor nem lesz nagy balhé. Anyámék nem jönnek mert "koszba mi nem megyünk".

2023. dec. 24. 17:41
 25/43 anonim ***** válasza:
83%
#24 Bocsánat, ne haragudj, te férfi vagy? Mert azt írtad a kérdésedben.. Hát nem tudom, nekem nagyon furcsa ez, mi az, hogy közölték, hogy jönnek, a te saját ingatlanodba? Nem, nem jönnek, ha te nem akarod, biztos engedékeny voltál eddig is, nagyon, és ez a baj. Ha meg odaállítanak, akkor kikiabálsz, hogy rendőrt hívsz, ha megpróbálnak bejönni, nem keresnek többet. Bár mondjuk én már akkor kiraktam volna az egész családot amikor a fogyatékos kölök sérülést okozott az állatnak.
2023. dec. 24. 17:48
 26/43 A kérdező kommentje:
25: Az vagyok (elvileg), de már többen mondták, hogy túl megengedő.
2023. dec. 24. 17:50
 27/43 anonim ***** válasza:
96%
És azzal, hogy alibiket kitalálnak neked itt, igazából nem segítenek, csak egy pillanatra, és elültetik benned, hogy egy másik család lenyomhat bármit a torkodon. Nem, igenis meg kell mondani, hogy itthon vagyunk, titeket nem várunk, ti nem jöttök kész! #25-ös voltam
2023. dec. 24. 17:50
 28/43 anonim ***** válasza:
97%

"közölte, hogy akkor is jönnek"

Az már az ő bajuk.

"anyám is jön"

Legalább lesz kivel beszélgetniük.

Kicsit állj már a sarkadra ember, hát hogy lehet így élni az életedet? X év múlva öregen visszatekintesz az életedre és azt látod majd, hogy állandóan átgázolt rajtad mindenki és állandóan szarul érezted magad, állandóan feszengtél, állandóan a hátadat tartottad. Ezt akarod? Szerinted ez így jó? Szerinted ebből kell hogy álljon az egyetlen élet amit kapunk? Így akarod elpocsékolni? Állj a sarkadra és irányítsd a saját életedet. Ami rossz, attól meg kell válni. Pont. Nem számít hogy ki, vagy mi az.

2023. dec. 24. 18:15
 29/43 anonim ***** válasza:
7%
Legalább karácsonykor ne dőljetek be ezeknek a szar kamu kérdéseknek. Minden nap pontosan ugyanerre a szisztémára legalább 3 kérdés.
2023. dec. 24. 18:59
 30/43 anonim ***** válasza:
83%

#29 A mi életünk nem lesz szarabb attól, hogy kamu a kérdés vagy sem.

Karácsony pedig továbbra sincs ma, holnap és holnapután lesz Karácsony, nem tudom hány ezer embernek kell ezt elmondani minden évben.

2023. dec. 24. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!