Miért ilyen az anyukám?
18 éves lány vagyok, megbízható, nem iszom, nem cigizem, jó tanuló (max egy hármas), 8 hónapos párkapcsolatom van.
Általában ha elmegyek "bulizni", éjfélre itthon vagyok. De ez a maximum. Anyukám elvárja, hogy 11kor már itthon legyek. Hogy miért, azt nem tudja megmagyarázni. Mindig megmondom neki hogy hova és kivel megyek, tud róla. Nem is akarok minden hétvégén hajnali 3ig ellenni valahol, de szünetben is max éjfél volt a határidő.
A kapcsolatom kezd rámenni, ugyanis suli mellet hétköznap nincs időnk egymásra, a hétvégén meg mindig azon veszekedünk, hogy miért kell ilyen korán itthon lennem.
Szeretném kikérni a szülők vagy hasonló helyzetben lévők véleményét.
Kérdezd meg, hogy hány éves korodig akarja ezt csinálni veled?
Érettségi előtt vagy, vagy túl vagy rajata?
Szerintem érettségi után..vagy mihelyt felvettek valahová utána(már ha épp ez a terv)..befejezi.
Ha meg nem...akkor ne törődj ezzel továbbá...
Ha a barátod nem érti meg a helyzetet, az az ő hibája. Anyukádat meg tudom érteni, nem jó manapság egyedül mászkálni éjjelente az utcán, viszont ott van a másik serpenyőben, hogy mégiscsak nagykorú vagy már 18 évesen, és a kérdésfeltevésed alapján rendelkezel annyi józan ésszel, hogy felmérd, meddig mehetsz el az ésszerűség határain belül.
Szerintem üljetek össze egyszer hármasban anyukáddal és a barátoddal, és próbáljátok meg megbeszélni a dolgokat, ez lenne a legtisztább.
Ha érettségi előtt vagy, tökéletesen értem anyukádnak ezt a "határidős szabályát". Nem akarja, hogy kimerülj, és ne bírd a vizsgát majd a végén. És ebben igaza van, csak lehet, hogy nem mondja így ki. 11-re otthon vagy, lefekszel mondjuk éjfélkor legkésőbb, másnap korán kelsz, akkor se alszol annyit, amennyit elvileg kéne (8 órát). No persze a nagy hajtás nem most lesz, hanem a végén, de ez is már sokat számít.
Én más miatt feküdtem le anno ilyen későn, nekem nyelvvizsga és ECDL is volt érettségi mellé érettségiig. Mire vége lett a hajtásnak, és eljött az írásbeli érettségi, annyira kifáradtam, hogy azt mondtam, hogy én nem felvételizek, mert nincs több erőm, és megyek oda, ahova pontokkal is felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!