Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen az anyukám?

Miért ilyen az anyukám?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, megbízható, nem iszom, nem cigizem, jó tanuló (max egy hármas), 8 hónapos párkapcsolatom van.

Általában ha elmegyek "bulizni", éjfélre itthon vagyok. De ez a maximum. Anyukám elvárja, hogy 11kor már itthon legyek. Hogy miért, azt nem tudja megmagyarázni. Mindig megmondom neki hogy hova és kivel megyek, tud róla. Nem is akarok minden hétvégén hajnali 3ig ellenni valahol, de szünetben is max éjfél volt a határidő.

A kapcsolatom kezd rámenni, ugyanis suli mellet hétköznap nincs időnk egymásra, a hétvégén meg mindig azon veszekedünk, hogy miért kell ilyen korán itthon lennem.

Szeretném kikérni a szülők vagy hasonló helyzetben lévők véleményét.

2009. jan. 3. 11:54
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Mindemellett szeretem anyukámat, és örülök hogy ilyen, és hogy nem züllök el, tehát én értem a féltést meg stb, nem ezzel van a gond.
2009. jan. 3. 11:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, hogy hány éves korodig akarja ezt csinálni veled?

Érettségi előtt vagy, vagy túl vagy rajata?

Szerintem érettségi után..vagy mihelyt felvettek valahová utána(már ha épp ez a terv)..befejezi.

Ha meg nem...akkor ne törődj ezzel továbbá...

2009. jan. 3. 12:19
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

Ha a barátod nem érti meg a helyzetet, az az ő hibája. Anyukádat meg tudom érteni, nem jó manapság egyedül mászkálni éjjelente az utcán, viszont ott van a másik serpenyőben, hogy mégiscsak nagykorú vagy már 18 évesen, és a kérdésfeltevésed alapján rendelkezel annyi józan ésszel, hogy felmérd, meddig mehetsz el az ésszerűség határain belül.

Szerintem üljetek össze egyszer hármasban anyukáddal és a barátoddal, és próbáljátok meg megbeszélni a dolgokat, ez lenne a legtisztább.

2009. jan. 3. 12:24
 4/19 A kérdező kommentje:
most fogok érettségizni majd, de tudja hogy sokat tanulok. Szóval ha el is megyek valahova, akkor másnap nem alszom délig, 9kor felkelek és nekiállok tanulni. Hétköznap meg szóba sem jöhet hogy elmenjek délután valahova- bár ez nem zavar annyira. Én már próbáltam megbeszélni vele, annyit mondd hogy nem kell csavarogni ennyi idősen. Nem csavargás, 1 helyre szoktam menni, színvonalas hely.
2009. jan. 3. 12:30
 5/19 A kérdező kommentje:
Ja igen, és hogy a két bátyám még ennyit sem ment el, ezzel védekezik. A barátommal nincs semmi gondja, tudja hogy ő is a rendes kategóriába tartozik.
2009. jan. 3. 12:32
 6/19 A kérdező kommentje:
Azt sejtem a háttérben, hogy a 2 bátyámhoz képest belőlem nem néznek ki annyit. Ők neves egyetemre járnak, őket akarják példának mutatni, ami jó, mert büszke vagyok rájuk, de a kisebbik bátyámnak 21 évesen volt először barátnője, persze hogy nem járt el 18 évesen gyakran, mert nem volt kihez, nem volt szerelmes.
2009. jan. 3. 12:35
 7/19 yuda ***** válasza:
100%
Véleményem szerint sokan,engem is beleértve,ez volt az egyik ok,hogy elköltöztünk otthonról.Nem azért,mert olyan szörnyűek a szülők,hanem az embre nem tudja megvalósítani maradéktalanul önmagát-illetve egészséges emberben van is ilyenre szükség,hogy önállóan ,vagy párjával később családalapítás miatt ...stb-de bizonyítson,hogy egyedül is megállja a helyét a társadalomban, viszont szülőknél lakva ezt úgysem lehet teljesen logikus úton megvalósítani,hiszen mindig ők lesznek otthon a nagyobbak,a "főnökök",hiszen az ő házuk,azt a családot ők alapították és ezzel semmi gond nincs is.
2009. jan. 3. 12:37
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

Ha érettségi előtt vagy, tökéletesen értem anyukádnak ezt a "határidős szabályát". Nem akarja, hogy kimerülj, és ne bírd a vizsgát majd a végén. És ebben igaza van, csak lehet, hogy nem mondja így ki. 11-re otthon vagy, lefekszel mondjuk éjfélkor legkésőbb, másnap korán kelsz, akkor se alszol annyit, amennyit elvileg kéne (8 órát). No persze a nagy hajtás nem most lesz, hanem a végén, de ez is már sokat számít.

Én más miatt feküdtem le anno ilyen későn, nekem nyelvvizsga és ECDL is volt érettségi mellé érettségiig. Mire vége lett a hajtásnak, és eljött az írásbeli érettségi, annyira kifáradtam, hogy azt mondtam, hogy én nem felvételizek, mert nincs több erőm, és megyek oda, ahova pontokkal is felvesznek.

2009. jan. 3. 12:42
 9/19 A kérdező kommentje:
Csak nem értem hogy tudja kivel vagyok, tudja hol vagy, azt is tudja hogy fel vagyok világosulva szexuális téren, még azt sejtem hogy ez lenne az ok.
2009. jan. 3. 12:43
 10/19 A kérdező kommentje:
Igen, megértem, lehet hogy így gondolja, de akkor mondja meg! ez bánt, hogy nem tudja megmagyarázni a miértre a választ. Ha ezt megmondja, elfogadom és betartom.
2009. jan. 3. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!