Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baratkozzak vele igy is?

Baratkozzak vele igy is?

Figyelt kérdés
Barátom egx eléggé illegális életmódot élő személy, mivel szülei semmi pénzt és semmit nem adnak neki es illegális módon szerzi a pénzt ezért.Anyamek szerint érdemes lenne nem barátkozni vele mert rosszba visz,es anyamek emiatt kezdenek megutalni is mert barátkozok vele.Lenyegeben nekem azt mondta azért csinálja mert semmire (kajara,fodraszra,ruhakra meg semmi olyanra nem kap pénzt mert utalja az egész család és emiatt ki is szokták zárni,emellett egy nagyon szimpatikus gyerek mindenki szemében egy aranyos kedves jó lelkű ember.Mit tegyek szerintetek baratkozzak vele?
2023. nov. 22. 18:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Én nem barátkoznék vele mert nem fér össze az értékrendemmel.

Na de az, hogy a fodrászt és a kaját egy lapon említjük meg, mint fontos dolog, amire nem kap pénzt szerintem nonszensz. Én sem kaptam gimi alatt semmire pénzt, a betétet is osztálytársaim fizették, napi 1× kaptam kaját, nem engedték, hogy dolgozzak 18 alatt, mégis kibírtam, hogy ne csináljak illegális dolgokat és nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen ilyen

2023. nov. 22. 18:50
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Az pedig más kérdés miért is utálják, és miért zárják ki.
2023. nov. 22. 18:51
 3/14 A kérdező kommentje:
Pontosan en se tudom mivel mindent nem mondott el de annyit mondott h valamiért mindenert uvoltoznek vele ok nelkul es mindenert beszolnak.Egyszer voltam naluk es konkrétan a szulok engem is elhordtak mindennek miközben nem is ismertek max csak onnan h a barátja vagyok a fiúnak.Ja meg látszik rajta hogy durván szeretet hiányos és még a bátya mindent megkap(100k karácsony+30 ezres cuccok) ő semmit se kapott.Pontosan en se tudom miért nem szerethetik de már látszik a palin hogy mar belülről nulla.És emellett már mondta is hogy megakarta magát ölni a szülei miatt.A pénzrol még csak annyit tudok hogy azért sajnálom is egy kicsit mert a tesoja minden egyes dolgot megkap amit csak szeretne.
2023. nov. 22. 18:57
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Aki illegális dolgokat csinál, az mindig meg tudja idealizálni. Azért csinálja, mert jól esik neki a pénz, feketén pedig könnyen jön. Ha egyszer megbukik, márpedig meg fog, akkor ha épp rosszkor vagy rossz helyen, akkor te is bajba fogsz kerülni. Te döntöd el, h mit akarsz, de a barátait maga válogatja az ember.
2023. nov. 22. 19:35
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem erőlteti rád, meg nem von ezekbe bele, akkor szerintem nem számít. Meg attól is függ, mi ez az illegális dolog, és mennyire árt másoknak. De csak akkor, ha tényleg annyira jó barát. Nekem van ilyen ismerősöm, tesóm egyik barátja, akinek nem volt túl jó a gyerekkora, és emiatt eléggé "rossz" életet élt sokáig. Olyanra gondolok, hogy kb 8-10 éves kora óta dohányzik, rendszeresen takony részegre itta magát, herbálozott, meg ki tudja még miket csinált. Viszont ő az egyik legaranyosabb és legjószívübb ember a világon, akit ismerek. Soha nem balhézott senkivel, soha nem volt agresszív, és minden barátját becsületesen próbálta megtartani. Az én testvérem mellett is mai napig kiáll, és támogatja őt bármiben. Valamint idővel, főleg a barátai hatására próbálkozott megváltozni. Nemrégiben lett egy komoly kapcsolata, és azóta szerintem még inkább jó útra terelődött. Hogy ha egy nagyon jó barátodról van szó, akkor lehet, hogy inkább segítened kell neki valahogy felnyitni a szemét, hogy legálisabb dolgokból próbáljon pénzt keresni, vagy ilyesmi.
2023. nov. 22. 19:41
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ.

Mit jelent az illegális? Nagyon nem mindegy, hogy seftel valami olyannal, ami ugyan ha rajtakapják, bűncselekmény, de pl sok ember morális szűrőjén átmegy (pl nagyobb cégtől lopni apróságokat, és azt pénzzé tenni). Vagy mondjuk kisiskolásoknak árulni a drogot...

"Anyamek szerint érdemes lenne nem barátkozni vele mert rosszba visz"

Miért, próbált téged is rábeszélni arra, amit csinált? Ha igen, akkor a kérdés tárgytalan, és valóban nem kellene barátkozni vele. Ha nem, akkor megmondtad anyádéknak is, hogy nem próbál téged rávenni, és te amúgy se akarod csinálni?

2023. nov. 22. 19:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Az illegalis dolog az a poco árulása(olyan mint az elfbar). Egyébként igen jó ember, mindenki ha pl lelkileg szarul van akkor hozzá fordulnak mert egy iszonyatosan jó szívű ember aki mindenkinek segit.Eddigi élete során 1szer akarták megverni mert a barátnőjét lekapták es a haverom nem nézte jó szemmel ezért meg akarták verni.Visszaterve amellett h lelkileg segit masokat nagyon kedves ember meg egy nagyon segítőkész ember.Amit maximum nem nézek jó szemmel hogy a szüleivel nem ilyen és akárhányszor barmilyen szarnak meg barminek lehordjak sok ido utan ideges lesz es visszaszol a végén mert beleun hogy semmibe se nézik (ő mesélte).
2023. nov. 22. 20:06
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
#7 Úristen... Összesen ennyi? A poco egy eldobható elektromos cigaretta, ami csak azért nem használható legálisan Magyarországon, mert nem tudnak jövedéki adót ráverni. Ha tényleg csak ennyi, teljesen nyugodt szívvel barátkozz vele.
2023. nov. 22. 20:42
 9/14 A kérdező kommentje:
Azt kifejezettem írni h meg alkoholba temeti minden banatat sajnos,de 7 lényegében ennyi.Csak nekem anyam valamiért azt mondta ez is nagy bun mert ilyet egy fiatal nem csinál és en elfogom tanulni a rosszat
2023. nov. 22. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:
74%
#9 Hát, ha elmúlt úgy 16 éves körülbelül, és nem veled lesz takonyrészeg, akkor ezzel sincsen probléma szerintem.
2023. nov. 22. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!