Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénz vagy család? Mit választa...

Pénz vagy család? Mit választanál?

Figyelt kérdés

Páromnak van munkája itthon is,ő mégis Németországot a több pénzt választotta.

Hiába kértem,könyörögtem,hogy maradjon.

Úgy érzem cserben hagyott.2 hete szültem császárral,komplikációkkal,mondhatom fel se épültem még.És maradok nulla segítséggel, 3 gyerekkel.A 3 éves bepisil,pszichésen beteg.Te mit választanál?

Én értem,hogy kell a pénz,de mindenáron?

2010. okt. 20. 14:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Én nem tartom bunkónak a 79%-os válaszát. Lehet benne igazság, de ugye azt mi nem tudjuk, hogy miért döntött így a férj.
2010. okt. 20. 14:38
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

a 14. 30-as válaszolónak sajnos, hogy ezt kell írnom, de alapjába véve igaza van. Majd ha a kérdező reagál a kommentekre, többet megtudunk.

A kérdésre a válaszom egyébként, hogy valóban nem kell mindenáron a pénz.

2010. okt. 20. 14:40
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég! Pont mostanában kezdtem el ezen gondolkozni. A mi családunkban is ugyanez volt a helyzet.

Apunak döntetnie kellett, kint dolgozik Ausztriában, vállalva, hogy csak hétvégén vagy csak havonta egyszer egy hétvégére látja a gyerekeit (attól függ, hogy van munka), de ezzel biztosítja a jó anyagi körülményeket.

Vagy élünk szegényesen, de együtt. A szüleim nagyon szegények voltak gyerekkorukban, ezért nem is hibáztatom, hogy a pénzt választotta.

Azonban fel szeretném hívni a figyelmeteket arra, hogy ez nincs ingyen. Súlyos árat kellett neki ezért fizetnie.

-20 év alatt annyira hozzászoktam, hogy nincs apám vagy csak hétvégére van, hogy teljesen eltávolodtam tőle érzelmileg. Nincs miről beszélnünk, amikor itthon van, olyan számomra mint egy vendég vagy egy lakótárs.

- Mivel nem volt normális apa-lánya kapcsolatom, így mondanom se kell, hogy ez a szerelmi életemre is nagy hatással van. Nem volt komoly kapcsolatom, félek az elkötelezettségektől, egyik futókaland jön a másik után...

-Törődését csak pénzben tudta kifejezni, így ha valami bántott nem tudtam leülni vele beszélgetni, egyszerűen csak a kezembe nyomott egy kis pénzt, mert az boldoggá tesz...

-És ez az ő életét is megnehezítette. Mivel teljesen egyedül volt egy idegen országban, távol a családjától, az otthonától, a hazájától, keresnie kellett valami vigasztalót. Ez lett az alkohol. Alkoholista lett, és nem is akar már leszokni. Kialakult nála egy sorrend : 1. munka, 2. bor, 3. család

Nem mondom, hogy ti is ilyen sorsra juttok, de szeretném, ha az én történetemet elmesélnéd a párodnak, és újra átgondolnátok az egészet.

Üdv

20/L

2010. okt. 20. 14:44
 14/26 anonim ***** válasza:
65%
miért nem mész ki hozzá a gyerekekkel és kezdtek "új életet" ? én kimennék. ha nem szeret az más kérdés...
2010. okt. 20. 14:50
 15/26 anonim ***** válasza:
Egy 2 hetes gyerekkel, császár után nem mennék nagyon sehova, Németországba meg pláne nem.. talán majd tavasszal...
2010. okt. 20. 14:52
 16/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A kicsit ő akarta,én vártam volna még.

De persze imádom:)

Már volt kint,akkor csak 2 hónapot mondott,fél év lett.Ezalatt kb.10 napot volt itthon.akkor lett beteg a 3 éves,nagyon apás.Aztán jött,hogy hiányzik neki a hely,a haverok,DE állítólag a pénz miatt megy.

Itthon is lenne amiből megéljünk,ezért nem értem.

De a családról nem beszél olyan lelkesen mint az ottani dolgokról

Ja,és nem akarja hogy mi is menjünk!

Neki ez így kényelmes.

2010. okt. 20. 15:02
 17/26 anonim ***** válasza:

Nem akarlak bántani, tudom, mikor az emberre rászakadnak a dolgok, de szedd össze magad, a 3 évesedhez kérj akár orvosi segítséget is, a férjed meg, gondolom, nem jókedvéből van kint Németországban, hanem azért, hogy ne kelljen nélkülöznötök.

Fel a fejjel, minden jó lesz!

2010. okt. 20. 15:36
 18/26 anonim ***** válasza:
Pénzt.
2010. okt. 20. 15:58
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

A család természetesen az első. Nem is értem a párodat.

Olyan mintha menekülne.

2010. okt. 20. 16:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kérdező, ahogy írtad: neki ez így kényelmes! :S legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy minél távolabb akar lenni tőletek. Csak azt tudnám, minek erőltette akkor a gyereket. Most meg menekül a felelősség elől! Pffff...nem tudok tanácsot adni sajnos. :(
2010. okt. 20. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!