Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányom barátja több hónapja...

Lányom barátja több hónapja már itt van minden másnap és hétvégén is , lányom még nem dolgozik csak a fiú és itt eszik és mosatja ruháit ezért nem hoz de nem is fizet semmit meddig lehet szó nélkül tartani ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
2023. nov. 12. 20:00
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
84%
Ez a fiú nagyon szánalmas lehet. Hogy a fenébe nincs benne az ösztön, hogy ahol mosnak, főznek rám be szállok a rezsibe, étkezésbe? Egy igazi férfinak ezt tudnia kéne. Nyugi,nem lesz hosszú távú kapcsolat,ha csak a lányod is észre veszi. Ha meg nem akkor tanuló pénz.
2023. nov. 12. 21:45
 12/53 anonim ***** válasza:
93%
En megmondanam a lanyomnak hogy a baratja nem johet at, legalabbis nem aludhat itt, nem ehet itt, kivetel ha meghivjuk pl valami unnepnapon.
2023. nov. 13. 02:06
 13/53 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, hogy mossak egy idegenre. Nem vagyok ingyen cseléd. Ha szerinte ez nem munka, akkor mosson magára.
2023. nov. 13. 07:15
 14/53 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Első körben kérd a lányodat, hogy jelentse be a srácnak, hogy ma én megyek át hozzátok vacsorára, aztán holnap is , meg azután is. Aztán üljenek le és beszéljék meg, hogy mi a javaslatuk. Itt több válaszoló adott jó tanácsokat.
2023. nov. 13. 08:21
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
Az első két HÉT után megmondtam volna, lehet szépen hazamenni...
2023. nov. 13. 09:29
 16/53 anonim ***** válasza:
26%

"Ez a fiú nagyon szánalmas lehet. Hogy a fenébe nincs benne az ösztön, hogy ahol mosnak, főznek rám be szállok a rezsibe, étkezésbe? Egy igazi férfinak ezt tudnia kéne"

Ugyan honnan kellene tudnia? Lehet otthon nem kell beszálnia a költségekbe, így eszébe se jut, hogy máshol kellene

2023. nov. 13. 09:36
 17/53 anonim ***** válasza:
93%

Egyre gyakoribb a szüleikkel élő fiataloknál, - akik esetleg még tanulók, vagy már dolgoznak, de a rezsibe semennyit, vagy jelképes összeget beleadók - hogy az épp aktuális párjuk egyszer csak "ott ragad" a szülők lakásában. Egyre ritkábban mennek haza, így a házigazda szülők belecsúsznak egy olyan élethelyzetbe, amikor a már nem éppen vendég, de még hivatalosan nem velük lakó idegent kerülgetik a lakásukban. Mivel az ilyen helyzeteknek nincs pontosan meghatározható kezdeti dátuma, hiszen eleinte csak heti 1-2 napról van szó, nehéz bevezetni, mikortól legyenek lefektetett játékszabályok, ezért persze egyre gyakoribbak a konfliktusok.

Én pl. kifejezetten pofátlannak tartom az olyan embereket, aki természetesnek veszik, hogy ilyen módon besunnyognak egy családba és szerintük az teljesen normális, hogy ő is felkerülhet így a szülők által támogatottak/eltartottak listájára, de a szülők is hibásak abban, ha nem szabnak határokat, ha már a gyerekük és a "párja" magától nem tudja, mit diktálna az illem.

Fel nem tudom fogni, mi járhat az ilyen emberek fejében, miért nem természetes, hogy állják a saját költségeiket, miből gondolják, hogy szó nélkül, pofátlanul bepakolhatják a saját szennyesüket a család szennyese közé?

2023. nov. 13. 09:42
 18/53 anonim ***** válasza:
86%

A barátom fia szó nélkül odaköltöztette a barátnőjét.

Sem ő sem a nő egy fillért nem ad neki a rezsibe.A barátom munkanélküli.

A legszebb még a saját lakásába neki kell meghunia magát.

Szerintem nyugodtan beszélges ell a fiatalokkal.Neked sincs Sájci bankszámlád.

2023. nov. 13. 09:42
 19/53 anonim ***** válasza:
18%

"Fel nem tudom fogni, mi járhat az ilyen emberek fejében, miért nem természetes, hogy állják a saját költségeiket, miből gondolják, hogy szó nélkül, pofátlanul bepakolhatják a saját szennyesüket a család szennyese közé?"

Nyilván úgy nőttek fel, hogy otthon nem kellett bele szallniuk a koltsegekbe. Amúgy meg sok esetben az az egy tányér étel menne a kukába, mosasnal meg olyan mindegy, hogy 3 alsonadragot mos az ember vagy hatot.

2023. nov. 13. 09:46
 20/53 anonim ***** válasza:
70%

Nalam a barátnőm vitte haza így a pasijat, fiatalok voltak akkor 21 ev körüliek.....

A lány szülei tartottak a pasit, aki munkaba allt es a barátnőm is. A fizetésüket egy az egyben félre tették, semmibe nem kellett pótoljanak. Így nyugodtan tellett nyaralásra, es 3-4 ev alatt összegyűlt sajat új autóra a penz, amivel a pasi aztan taxizni kezdett. Így mentek egyről a kettőre es vegul sajat lakáshoz is jutottak. Ez kb 10 evet ölelt fel ez a periódus, de voltak céljaik es mindenik cél közös volt.

A csaj szülei nem voltak gazdagok, csak jól osztották be a penzt es volt falun földjük es abból éltek.

Ha kellett volna bepótoljanak vagy albérletbe menjenek, máig albérletbe lennének.

Most nem a te esetedről beszelek csak elmondtam egy példát , hogy a szülői támogatás nem mindig rossz nem mindig az a megoldas hogy kitapossuk a penzt a gyerekből vagy kidobjuk albiba

2023. nov. 13. 09:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!