Van ehhez joga?

Figyelt kérdés
Otthon lakom,sajnos már csak édesanyám él. Az utóbbi időben meg romlott a kapcsolatunk. Sokat iszik antidepreszánsokat szed,xanax rivotril stb, pontosan nem tudom. Nincs jövedelme ,nem kap segélyt sem és nem dolgozik. Próbálom élni az életem de mindenbe bele szól. Azt mondta kizár a hazból ha nem adok pénzt. Én be szoktam vásárolni főzök mosok takarítok,önellátó vagyok. Rengeteg mindent vettem idén ,új hűtő gáztűzhely bojler. Van joga ezt meg tenni? És mit tegyek ha ki zár a lakásból? Már meg tette egyszer,akkor rendőrt hívtam,ők nem intézkedtek,én rúgtam be az ajtót úgy hogy ott voltak. Nem tudom mit tegyek.

2023. okt. 27. 13:01
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Egy lehetőséged azért lehet. A húgodnak eladhatod a részed, persze ez csak úgy működhet ha a húgodnak van annyi pénze, hogy kivásároljon és persze anyád beleegyezése is kell.

Ez lenne az egyetlen járható út.

De ha ez nem jönne össze valamiért, akkor azt javaslom ne költs többet arra a házra, a pénzed tedd félre és lépj le.

2023. okt. 29. 20:00
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

"Lényegében egy senki vagyok abban a házban ahová az összes pénzemet el költöm"

Az a te döntésed volt, hogy az összes pénzedet ráköltötted a házra. Senki sem kényszerített.

2023. okt. 30. 07:26
 33/40 A kérdező kommentje:
Rendben. Akkor fizesse ki azt amit én vettem. Erre kötelezhető?
2023. nov. 3. 15:19
 34/40 Grizesteszta ***** válasza:
Szia Kérdező, ha anyádnak haszonélvezete van az egész házra, akkor sajnos ő a kakas a szemétdombon. Ha csak egy részre van haszonélvezeti joga és neked is van tulajdonjogod,k akkor azonos jogaitok vannak, meg kell egyeznetek a használatot illetően. Ez a jobb helyzet, de sajnos ez is igen rossz az adott szituban. Gyerek is vagyok, de felnőtt gyerekek szülője is, tehát minden szemszögből átlátom a kérdést. Sajnos, szerintem is az a legkevésbé rossz megoldás, ha csomagolsz és elmégy otthonról, ezentúl éled a saját életedet. Ha nincs tartalékod albérletre, akkor az a megoldás, hogy olyan új munkát keresel, amihez kaphatsz munkásszállást az első naptól kezdve. És ettől kezdve : köd előtted, köd utánad...
okt. 14. 13:09
 35/40 anonim ***** válasza:
Ha ennyire iszik, akkor valószínűleg fizikailag, koordinációs szinten már nincs azon a szellemi szinten, hogy szabályosan végivigye a kizárásodat, szabálytalanul pedig elvileg nem zárhat ki. Ahogy eddig is, hívj rendőrt vagy lakatost, még ha előbbiek rád is hagyják az ajtó kinyitását, oda vagy bejelentve, kényszerkijekenteni meg már úgysem képes téged, nincs már olyan koordinációs képessége. Ha hamisan kényszerkijelent, azt csináltasd vissza, hiszen életvitelszerűen laksz ott. Szereltess fel valamikor olyan zárbetétet, amit kívülről is lehet nyitni (még akkor is ha valaki belülről benn hagyja a kulcsot).
okt. 14. 21:15
 36/40 anonim ***** válasza:

,,Vészfunkciós zárbetét'', ilyet tegyél fel

Mindenesetre addig is, lakatossal is bemehetsz, lakcimkártyával igazolod magad

Nem nagyon lesz már képes hivatalba menni, nagyon maximum kényszerkijelent, de azt valószínűleg hamisan tanúzza le, azt visszacsináltathatod.

A szabályos procedúrára nem lesz már képessége

okt. 14. 21:23
 37/40 anonim ***** válasza:
Arra ügyelj még, lelkileg ne őröljön föl, legalább kozultációs szinten tarts kapcsolatot pszichológussal, mert az ilyen helyzetek nagyon sok életerőt vesznek ki.
okt. 14. 21:29
 38/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Rengeteg pénzt költöttem az ingatlanra a számlákat és élelmet mindíg én fizettem és a felújításokat is én csináltam két kezűleg. Igaz nem kényszerített senki hogy úgy döntök hogy ezt teszem,csak én tekintettel voltam arra hogy szülő és fel nevelt ételt adott és iskolázott.Az a baj elég önfejű vagyok,nem megyek bele azért kapcsolatba hogy csak legyen valakim és ezért nincs családom,nincsennek hitelek vagy segélyek amire jogusult lennék,lakás támogatas vagy hasonlók,hitelet sem tudok föl venni lakásra mert nincs elég önerő.Hidjétek el már régen nem lennék itt ha meg tehetném.Volt egy lány akivel majdnem három évig voltam együtt,azt hittem végre találtam egy egy embert akivel közös jövőt építhetek,de sajnos amikor be köszöntek a pénzügyi és magánéleti problémák ki lépett az életemből.Már lassan tényleg nem marad semmim ebben az életben csak a tudás amit meg szereztem.Még egyszer köszönöm a sok segítséget és üzenetet.
okt. 16. 19:09
 39/40 anonim ***** válasza:

Gratulálok a tudáshoz amit megszereztél. Én sajnos gyerekkori bántalmazások, anyám részegsége, verései miatt elég személyiségzavaros lettem már kora gyerekkorban.

Szerencsére a különböző elmebetegégek a matematika, természettudományok nyelvek iránti szeretetemet épségben hagyták, a szabadidőm meg többnyire erre fordítottam. Ennek köszönhetően tudtam mostanra végre nagyon sokára valamiféle biztonságot teremtenem.

Sok szerencsét kívánok Neked. Lehet hogy pszichológus tud abban segíteni, hogy a rossz dolgok feldolgozódjanak, illeetve hogy anyukád mostani viselkedését is fel tudd dolgozni.

Amennyire én tudom, a lakásból nem kell elmenned, amennyiben Anyukád már az alkoholizmusnak abban a demens fokozatában van, amiben az enyémé is. Mert akkor már szabályos, letanúzott kényszerkijelentést úgysem tud véghezvinni - valószínűleg hamis tanút is képtelen lenne találni, (az ilyen helyzetű embereknek nagyon beszűkül a kapcsolati hálója) de még ha találna is, az úgysem ér semmit sem, mert azt visszacsinálthatod. Kívülről nyitható vészfunkciós zárbetét megspórolja Neked azt is, hogy rendre lakatost kelljen hivatnod.

okt. 16. 20:24
 40/40 A kérdező kommentje:
Nem, nem adom föl ,eszemben nincs,és köszönöm még egyszer a valaszokat. Nagyon sajnálom hogy neked is hasonló dolgon kelett keresztül menned.Csak ezt nem értem hogy az emberek miért menekülnek a tudatmódosító szerek használatába,miért nem vesz erőt magán ,miért kell így viselkedni idős korára is egy embernek,miért jó ha valaki akár így hal meg.Sok mindent el vehet az élet tőlünk,szerelmet,pénzt,ingót ingatlant de a tudásunk mindíg érdemes fejleszteni és a becsületünk meg tartani. Ha egy garas nélkül is halok meg de becsületesen és méltóságban.Mert csak az marad nekünk a végén.
okt. 17. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!