Van ehhez joga?

Figyelt kérdés
Otthon lakom,sajnos már csak édesanyám él. Az utóbbi időben meg romlott a kapcsolatunk. Sokat iszik antidepreszánsokat szed,xanax rivotril stb, pontosan nem tudom. Nincs jövedelme ,nem kap segélyt sem és nem dolgozik. Próbálom élni az életem de mindenbe bele szól. Azt mondta kizár a hazból ha nem adok pénzt. Én be szoktam vásárolni főzök mosok takarítok,önellátó vagyok. Rengeteg mindent vettem idén ,új hűtő gáztűzhely bojler. Van joga ezt meg tenni? És mit tegyek ha ki zár a lakásból? Már meg tette egyszer,akkor rendőrt hívtam,ők nem intézkedtek,én rúgtam be az ajtót úgy hogy ott voltak. Nem tudom mit tegyek.

2023. okt. 27. 13:01
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
19 Ezt nem értem ,léccives bővebben írd le,köszi.
2023. okt. 28. 13:03
 22/40 anonim ***** válasza:
83%

21. Én nem a 19-es vagyok, de neki igaza van az örökléssel kapcsolatban.

Apátok után nem csak ti (a gyerekei), hanem anyátok is örökölt tulajdonrészt a házból, apátok részét 3 felé osztva egyenlőrészben örököltétek (húgod, anyud és te). És anyukádnak a teljes házra van haszonélvezete, olyan nincs is, hogy valakinek csak a ház felére van.

Ezt biztosra tudom, mert nálunk is pont így volt 6 éve az öröklés!

2023. okt. 28. 13:12
 23/40 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2023. okt. 29. 14:08
 24/40 A kérdező kommentje:
Tehát akkor zár ki a házból amikor és ahogy kénye kedve tartja.
2023. okt. 29. 14:08
 25/40 A kérdező kommentje:
Kérhetem hogy fizesse ki a részemet az ingatlanból?
2023. okt. 29. 14:09
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
25. Persze, de ha nincs pénze mégis miből fizetné ki??
2023. okt. 29. 15:10
 27/40 A kérdező kommentje:
El adhatom a részemet a lakásból?
2023. okt. 29. 16:50
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Eladhatod, de a haszonélvezet marad, tehát az új résztulajdonosnak ritka baromnak kéne ahhoz lennie, hogy úgy megvegye, hogy haszonélvezet van rajta (tehát anyád őt sem kell, hogy beengedje a tulajdonába), plusz további 2 tulajdonos van.
2023. okt. 29. 16:57
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

28- ast kiegészíteném azzal, hogy te csak az összes tulajdonos beleegyezésével adhatod el a részed. Kell az anyukád és a húgod írásos beleegyezése is.

Na meg nyilván nem igazán fogja megvenni senki, hiszen anyádat nem lehet onnét kirakni.

2023. okt. 29. 17:10
 30/40 A kérdező kommentje:
Lényegében egy senki vagyok abban a házban ahová az összes pénzemet el költöm,simán ki zárhatnak és az összes bele fektetett ingóságom megy a semmibe amit én vettem. Gratulálok a magyar törvényhozóknak👏
2023. okt. 29. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!