Van ehhez joga?

Figyelt kérdés
Otthon lakom,sajnos már csak édesanyám él. Az utóbbi időben meg romlott a kapcsolatunk. Sokat iszik antidepreszánsokat szed,xanax rivotril stb, pontosan nem tudom. Nincs jövedelme ,nem kap segélyt sem és nem dolgozik. Próbálom élni az életem de mindenbe bele szól. Azt mondta kizár a hazból ha nem adok pénzt. Én be szoktam vásárolni főzök mosok takarítok,önellátó vagyok. Rengeteg mindent vettem idén ,új hűtő gáztűzhely bojler. Van joga ezt meg tenni? És mit tegyek ha ki zár a lakásból? Már meg tette egyszer,akkor rendőrt hívtam,ők nem intézkedtek,én rúgtam be az ajtót úgy hogy ott voltak. Nem tudom mit tegyek.

2023. okt. 27. 13:01
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
49%
Van
2023. okt. 27. 15:16
 12/40 anonim ***** válasza:
58%
Ha oda szól a lakcímkártyád, akkor szívességi lakáshasználónak minősülsz, és amíg ezt hivatalosan fel nem mondja, addig nincs joga kirakni, akkor sem, ha ő a tulaj, haszonélvező, atyaúristen, ugyanis a szívességi lakáshasználó kB olyan, mint a bérlő. De könnyebb hivatalos úton megszabadulni tőle, azaz tőled, az átfutási ideje kB 30 nap, ha hivatalosan csinálja. Csúnya leszek, de három dolgot tehetsz, amíg ott vagy: 1. Kötsz vele egy hivatalos bérleti szerződést, megmondod, hogy csak úgy nem adsz neki semmit és nem veszel neki semmit a lakásba, különben elköltözöl. 2. Elindítod a gondnokság alá helyezését, aztán bedugod egy otthonba. 3. Alkalmazkodás, és kivárod, hogy a pia és a gyógyszerek elvégezzék romboló munkájukat.
2023. okt. 27. 15:37
 13/40 anonim ***** válasza:
82%
🤔 ha nem kap semmilyen ellátást, segélyt,nem dolgozik, miből iszik, miből vannak a gyógyszerei? 🤔
2023. okt. 27. 17:16
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott. Más megoldás nincs.
2023. okt. 27. 19:32
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Ezt úgy bírom, bedob egy kérdést és 9 óráig felé se néz.
2023. okt. 27. 21:27
 16/40 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogy nem válaszoltam,de dolgoztam és intéztem a dolgaim,sajnos késő este végeztem. Igen van haszonélvezeti joga a fele ingatlanra,a másik felét én és húgom örököltük amikor apa meg halt.

Sajnos kap pénzt rokontól baráttól ,nyilván segítenek neki,de sajnos el issza,nem ételt vagy fontos gyógyszereket vesz. Ha ezekre az antideppreszánsokra iszik akkor rendkívül erőszakos lesz.

Vannak blokkok igen,mindenről.

A számlákat én fizetem és az ételt is én veszem.

Sajnos sok volt a kiadásom idén mivel meg kelett vennem bizonyos háztartási eszközöket,hűtő,gáztűzhely,bojler kávéfőző stb.

Ezért tüzelőt nem tudtam venni mert el fogytak a tartalékaim.

Most egy kis olajradiátor melegít.

Két műszakban dolgozom egy üzemben mint Cnc lézervágós,nem túl jó a fizu de jobb mint a semmi.

Szoktam más munkákat is végezni,ismerősnél,de oda már nem járok meg romlott a kapcsolat.

Nem tudom mit tegyek.

Ha itt hagyom tényleg szó szerint éhen hal.

Én vettem neki a telefont is és a számláját is én fizetem,rengeteg szitkozódó smst írt és hívogatott amikor nem voltam otthon,volt hogy a számlája el érte a 20 ezer forintot,ezért le tiltottam.

A húgomnak családja van ,két gyereke,ő nem tud segíteni.

Olcsó albérletet pedig nem találok sajnos.

Külföldre szerettem volna menni de nem bírtam mert az összes tartalékom el fogyott az utóbbi két évben.

2023. okt. 28. 08:35
 17/40 anonim ***** válasza:
81%

Miért élsz még vele?

Van pénzed, szóval felnőtt ember vagy, önálló keresettel. Elköltözöl, letiltod őt, nem adod meg az elérhetőségedet és kész. Problem solved, ő meg oldja meg az életét.

2023. okt. 28. 09:18
 18/40 anonim ***** válasza:
81%
De te nem is akarsz elmenni onnan, különben nem a kifogásokat gyártanád, hanem lelépnél.
2023. okt. 28. 09:19
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha apád után örököltetek, akkor a tulajdon fele, plusz apátok után még egy hatodnyi, +a teljes haszonélvezet az övé.
2023. okt. 28. 09:45
 20/40 A kérdező kommentje:
Ti komolyan csak úgy ott hagynátok hogy lesz ami lesz vele?
2023. okt. 28. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!