Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyet értesz azzal hogy az...

Egyet értesz azzal hogy az elsőszülött fiú mindig az apja keresztnevét kapja?

Figyelt kérdés
Nálunk családi hagyomány.. apukám pl: Rétvári Lajos. Anyukám nem akarta Lajos nevet nekem adni de apai nagyanya nem engedte meg neki.. mindig vita volt erről.. 18 lettem, és Rétvári Lajos helyett, Rétvári Norbert lettem. És azóta haragszanak az apai nagyszüleim , és az apai rokonok hogy szégyen hogy le vetettem apám nevét. Olyan mintha nem apám fia lennék.. ;'( ennek már 4 éve és még mindig nem beszélnek velem
2023. okt. 21. 13:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
94%
Mi megtörtük ezt a hagyományt. A gyerekeinknek saját nevük van. Pedig az elsőszülött fiú. Gondolom a férjem családjában mindenki azt várta, hogy az apja, nagyapja, ükapja nevét kapja. Hát nem. De becsületükre szól, hogy soha nem szóltak érte, egy rosszindulatú megjegyzés sem volt.
2023. okt. 21. 16:41
 22/36 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem hülyeség, sajnos ha lesz gyerekem nekem is lesz egy hasonló csatám a férjem családjával
2023. okt. 21. 17:33
 23/36 anonim ***** válasza:
21%
19. Szia Kossuth Lajos :)
2023. okt. 21. 20:32
 24/36 anonim ***** válasza:
89%

A mi családunkban meg az volt a hagyomány, hogy az első fiú sose kapta az apja nevét. Viszont általában az apa legkedvesebb férfirokona nevét adták neki.

A lányoknál ugyanez. Ha esetleg mégis valakit ugyanúgy hívtak mint az apját/ anyját az már egy sokadik gyerek volt.

2023. okt. 21. 20:36
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem. Deák Ferenc a név. Apai nagypapám viszont még ezen is túltett, ugyanis ő a szüleitől Deák Ferenc József nevet kapta, ami egyszerre 2 történelmi név.

2023. okt. 21. 20:39
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Kész kiegyezés az öreg. 😄Gratulálok!
2023. okt. 21. 20:42
 27/36 anonim ***** válasza:
97%

Nem ertek vele egyet. En is apam nevet kaptam de semmi ertelme nem volt. Jott egy levelem es apam kibontotta mert nem tudta hogy nem neki jott. Azota nincs ez a problema miota elkoltoztem.

Miert jo az ha egy csaladban van 3 Istvan, vagy 3 Lajos?

Esetleg masodik nevnek rendben van, pl Apuka Toth Istvan, a fia pedig Toth Gabor Istvan, bar Magyarorszagon a masodik nev sokszor csak atok mert az egyiket hasznalod csak a mindennapokban, viszont baj ha a hivatalos papirokon nem tunteted fel a masodik nevedet is.

2023. okt. 21. 20:49
 28/36 anonim ***** válasza:
82%
Ez mindig két ember dolga, hogy nekik szimpatikus-e ez a szokás.
2023. okt. 21. 21:04
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Idióta rokonaid vannak.
2023. okt. 21. 21:23
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

ennek már 4 éve és még mindig nem beszélnek velem

Meg szerencse hogy te minden honapban kiirsz egy kerdest errol.

2023. okt. 21. 22:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!