Egyet értesz azzal hogy az elsőszülött fiú mindig az apja keresztnevét kapja?
Nem értek egyet, de nem ítélem el azt se, aki így dönt. Ha így lenne, elítélném a szüleimet is, amit nem fogok.
Nem változtattam meg a nevem, de a saját gyerekeimnek nem örökítettem tovább ezt a hagyományt.
Nagyon le leszek ezért pontozva, de szerintem alapvetően szép hagyomány. Amúgy meg azzal természetesen NEM értek egyet, hogy az elsőszülött fiúgyereknek MINDIG az apja nevét KELL kapnia, mert hogy milyen nevet adnak, az kizárólag a szülők döntése.
A nagyszüleid meg ha ezért nem beszélnek veled, az az ő bajuk.
Szerintem hülyeség a saját keresztneved adni a gyereknek. Minek? Ő egy különálló személy lesz, nem hiszem el, hogy nem tudnak egyesek annyira kreatívak lenni, hogy keresnek egy másikat.
Ezt a hagyományozást meg pláne nem értem. Ami akkor divatos volt név, az már nem az.
Hagyd őket, duzzogjanak csak.
Ó, hát neked még azóta sem békélt meg a családod? A kérdésedről felismerhető vagy azonnal.
A szokással én sem értek egyet, szerintem helyesen cselekedtél.
Ez a mi családunkban is hagyomány. De én nem fogom továbbvinni, mert nem értek egyet vele.
Ráadásul nálunk a név megegyezik egy híres történelmi személy nevével, ami szerintem rettentően idegesítő tud lenni.
Nem értek ezzel egyet. A saját gyerekeim se a mi nevünket kapták.
Ha a rokonok emiatt nem beszélnek veled akkor örülj neki. A vérségi kötelék nem jelenti azt hogy tartani is kell a kapcsolatot. Éld az életed!
Szerintem ugyanolyan ember vagy Norbertként, mint Lajosként.
Pár hónapja volt itt a gyakorin egy gyerek aki ugyanezen problémázott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!