Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyet értesz azzal hogy az...

Egyet értesz azzal hogy az elsőszülött fiú mindig az apja keresztnevét kapja?

Figyelt kérdés
Nálunk családi hagyomány.. apukám pl: Rétvári Lajos. Anyukám nem akarta Lajos nevet nekem adni de apai nagyanya nem engedte meg neki.. mindig vita volt erről.. 18 lettem, és Rétvári Lajos helyett, Rétvári Norbert lettem. És azóta haragszanak az apai nagyszüleim , és az apai rokonok hogy szégyen hogy le vetettem apám nevét. Olyan mintha nem apám fia lennék.. ;'( ennek már 4 éve és még mindig nem beszélnek velem
2023. okt. 21. 13:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
85%
*beszűntettem.
2023. okt. 21. 15:05
 12/36 anonim ***** válasza:
90%

Nem értek egyet, de nem ítélem el azt se, aki így dönt. Ha így lenne, elítélném a szüleimet is, amit nem fogok.

Nem változtattam meg a nevem, de a saját gyerekeimnek nem örökítettem tovább ezt a hagyományt.

2023. okt. 21. 15:10
 13/36 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Amúgy lehet az apai nagyanyadat szidni, hogy "nem engedte meg" hogy ne Lajos legyen a neved, csak épp értelmetlen. Anyádat kérdezték meg a szuloszoban, mi legyen a neved, kizárólag ő és apád döntött arról, hogy te Lajos leszel. Nyugodtan lehet anyagra és apadra haragudni nagyanyád helyett.
2023. okt. 21. 15:14
 14/36 anonim ***** válasza:
92%
Direkt nem adtuk a gyermekeinknek a keresztnevünket. Ha az egyiket szólítják vagy ketten ugranak, vagy egyik sem, mert azt hiszi, hogy a másikat szólítják. Szülőkként ezt így megbeszéltük.
2023. okt. 21. 15:18
 15/36 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon le leszek ezért pontozva, de szerintem alapvetően szép hagyomány. Amúgy meg azzal természetesen NEM értek egyet, hogy az elsőszülött fiúgyereknek MINDIG az apja nevét KELL kapnia, mert hogy milyen nevet adnak, az kizárólag a szülők döntése.

A nagyszüleid meg ha ezért nem beszélnek veled, az az ő bajuk.

2023. okt. 21. 15:18
 16/36 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem hülyeség a saját keresztneved adni a gyereknek. Minek? Ő egy különálló személy lesz, nem hiszem el, hogy nem tudnak egyesek annyira kreatívak lenni, hogy keresnek egy másikat.

Ezt a hagyományozást meg pláne nem értem. Ami akkor divatos volt név, az már nem az.

Hagyd őket, duzzogjanak csak.

2023. okt. 21. 15:34
 17/36 anonim ***** válasza:
91%
Hülyeség. És lánynak is hülyeség az anyuka keresztnevét adni. Inkább úgy mondanám, hogy baromi fantáziátlan dolog.
2023. okt. 21. 15:46
 18/36 anonim ***** válasza:
96%

Ó, hát neked még azóta sem békélt meg a családod? A kérdésedről felismerhető vagy azonnal.

A szokással én sem értek egyet, szerintem helyesen cselekedtél.

2023. okt. 21. 15:55
 19/36 anonim ***** válasza:
98%

Ez a mi családunkban is hagyomány. De én nem fogom továbbvinni, mert nem értek egyet vele.

Ráadásul nálunk a név megegyezik egy híres történelmi személy nevével, ami szerintem rettentően idegesítő tud lenni.

2023. okt. 21. 16:13
 20/36 anonim ***** válasza:
90%

Nem értek ezzel egyet. A saját gyerekeim se a mi nevünket kapták.

Ha a rokonok emiatt nem beszélnek veled akkor örülj neki. A vérségi kötelék nem jelenti azt hogy tartani is kell a kapcsolatot. Éld az életed!

Szerintem ugyanolyan ember vagy Norbertként, mint Lajosként.

Pár hónapja volt itt a gyakorin egy gyerek aki ugyanezen problémázott.

2023. okt. 21. 16:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!