Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt kellett volna mondanom,...

Azt kellett volna mondanom, hogy szereti őket az apjuk?

Figyelt kérdés

Nemcsak engem hagyott el, hanem a gyerekeit is. Nem foglalkozott velük, nem kereste őket, többször évekre eltűnt.

Kérdezték a gyerekek, főleg amikor megszületett a féltestvérük, hogy szereti őket az apjuk. Azt mondtam, hogy nem, es nem is törekedtem arra, hogy az apjukkal jó viszonyuk legyen, nem beszéltem se azt a fülekre, hogy ne foglalkozzanak vele, se azt, hogy szeressék az apjukat és keressék.

Ez lett volna az ellene hangolás? Miért kellett volna azt mondanom, hogy igen, szeret titeket apátok?

2023. okt. 13. 20:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
96%

Nem szabad azt mondani, hogy nem szeret. A megfelelo valasz a: nem tudom, vagy a maga módján szeret.

Nyilván lehet ezt hazugsagkant ertelmezni. Aki annak értelmezi, nyilván hallotta már a kegyes hazugság fogalmát.

Mit veszit azzal a gyerek, ha elmondod, az apja nem szereti? Az önértékelését simán tönkre vágja. Csak gondolj bele, valaki eléd állna és közölné veled, hogy x személy, aki neked fontos, akit te szeretsz, nem szeret téged. Mit éreznél? Felnőttként valahogy feldolgoznad. De gyerekként? Kb az egész hátralevő életed ketsegekbol állna. Vajon anyám szeret? A nagyanyam? Nagyapám? A barátom, barátnőm, később q gyerekem?

Más az, amikor a gyerek magától jön rá, ahogy egyre idősebb, értelmesebb lesz, egyre többet fog fel a világból.

2023. okt. 15. 08:24
 32/36 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, teljesen mindegy, hogy itt ki mit ír. A te gyerekeid, te élsz velük, és bármit mondasz, úgyis te viseled mindennek a következményét. Nem vagy hibátlan, de az életet nem is lehet pszichológiai nagykönyv szerint élni, viszont azt ne feledd: TE legalább ott vagy velük és nekik, és ez a fontos.
2023. okt. 15. 08:50
 33/36 anonim ***** válasza:
96%
Amit mond annak a gyerekei viselik a következményeit. Ez a gond.
2023. okt. 15. 10:04
 34/36 anonim ***** válasza:
2%
Jaj, ne tegyünk már úgy, hogy anyuka vágja tönkre azokat a szerencsétlen gyerekeket, a viselkedésével és kommunikációjával ő lépkedjen tojáshéjon, mert lelki sérülteket csinál belülük...Véletlenül sem a tróger apjuk a ludas, aki lekoccolt, évekig feléjük sem nézett, új családot alapított és most csodálkozik, hogy a "volt" gyerekei nem borulnak a nyakába...De majd anyuka egy-egy mondata lesz az, ami tönkrevágja őket...hagyjuk már...
2023. okt. 16. 06:00
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
34 az itt válaszolóknak nincsenek gyerekeik de jobban tudják hogy kell nevelni a gyerekeket. Valamit profi pszichológusok is 😂
2023. okt. 16. 12:20
 36/36 anonim ***** válasza:
95%
Nekem van gyerekem, a 15 és a 31 komment az enyém. Ha elolvasod a 15.-et, akkor láthatod, én konkrétan szakembertől, méghozzá gyermekpszichiárertől kértem véleményt, ő mondta, hogy nem szabad beallitani a másik szülőt rossznak. Akkor sem, ha az, ha megérdemelten kapná a sarazást, mert a gyereknek árt vele az ember.
2023. okt. 16. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!