Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt kellett volna mondanom,...

Azt kellett volna mondanom, hogy szereti őket az apjuk?

Figyelt kérdés

Nemcsak engem hagyott el, hanem a gyerekeit is. Nem foglalkozott velük, nem kereste őket, többször évekre eltűnt.

Kérdezték a gyerekek, főleg amikor megszületett a féltestvérük, hogy szereti őket az apjuk. Azt mondtam, hogy nem, es nem is törekedtem arra, hogy az apjukkal jó viszonyuk legyen, nem beszéltem se azt a fülekre, hogy ne foglalkozzanak vele, se azt, hogy szeressék az apjukat és keressék.

Ez lett volna az ellene hangolás? Miért kellett volna azt mondanom, hogy igen, szeret titeket apátok?

2023. okt. 13. 20:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
92%
Talán ki kellett volna a "nem szeret" kijelentést bővíteni egy magyarázattal, pl. azért gondolom, mert nem jön hozzánk, nem érdeklődik felőled...
2023. okt. 14. 12:37
 22/36 anonim ***** válasza:
25%
20as, miért is? Én pl nem érzem hibának, hogy gyereket vállaltam, akkor se, ha az apja lelépett
2023. okt. 14. 13:55
 23/36 anonim ***** válasza:
68%
22, mert a gyerekednek joga lett volna teljes értékű apa mellett felnőni.
2023. okt. 14. 14:28
 24/36 anonim ***** válasza:
18%
23, apa akkor ne lépjen le.
2023. okt. 14. 23:01
 25/36 anonim ***** válasza:
21%
Ha te azt mondod a gyereknek, hogy apa szereti, de apa leszarja, akkor azt tanulja meg, hogy ez a szeretet, és baromi rossz kapcsolatai lesznek felnőttként.
2023. okt. 14. 23:02
 26/36 anonim ***** válasza:
89%

"Én úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között nem a te dolgod apukát mentegetni a gyerekek előtt."

Itt nem apuka mentegetéséről van szó, hanem a gyerek lelkivilágáról. Szerinted nem okoz kárt egy kisgyereknek azt hallani, hogy rgyik szülője nem szereti? AZ egész életére kihathat egy ilyen mondat.

Saját egóból nem kéne mondani inkább semmit ebben az esetben (Nemcsak engem hagyott el).

2023. okt. 14. 23:09
 27/36 anonim ***** válasza:
78%

"nagyot hibáztam, mikor olyan emberrel vállaltam gyereket, aki alkalmatlan arra, hogy ..."

Milyen érdekes, hogy ezt csak a nőknek szokás mondai, igazi hímsovoniszta módon. A gyereknek kettő szülője van. Nyilván nem így tervezte a kérdező. Az anya legyen jövőbe látó, mndenre képes együl, apuka, meghát leléphet, szrhat a gyerekre, az egy dolog. Az nem számít.

2023. okt. 14. 23:11
 28/36 anonim ***** válasza:
86%
27, az elejét direkt hagytad le mert így ütősebb? Igen, nagyot hibáztam, ez az én részem a történetben. Így nem csak gyűlölködök és gyűlölni tanítok, bevállalom a saját részemet, igen, nem így kellett volna felnőnie a gyerekeimnek. Nem pedig megnyomorítom a gyerekem amúgy is fájó lelkét, bizony, apád nem szeret.
2023. okt. 15. 04:57
 29/36 anonim ***** válasza:
9%

Szerinted nem okoz kárt egy kisgyereknek azt hallani, hogy rgyik szülője nem szereti?

Nem hallja, érzi! Otthagyta az apja, és le se sz...ja, nem keresi. Erre hazudjon a képébe még az anyja is, hogy "deee , apuci szeret, hidd csak el. Csak épp távolról jobban megy neki, és most, hogy született egy öcséd, azzal ugyan ott van, de neeeem, azt nem szereti jobban, mint titeket". Miben jobb attól a gyerek lelkivilágának, hogy apa lesz..ja, anya a kéébe hazudik, az eredmény meg ugyanaz: neki nincs apja, bezzeg a féltestvérének ott van. Nem h.ülye a gyerek, lát és érez, tapasztal, és nem anyuka dolga egy nemlétező árbándot fenntartania arról, hogy az apja szereti, mikor pontosan tudja, hogy nem, és ezen kár szépíteni, mert csupa olyan kérdéshez vezet, amiben anya meg hazudhat, mint a vízfolyás, hogy fenntartsa a látszatot. Inkább azt kellene benne erősíteni, hogy ez nem az ő hibája, hanem az apja gyengesége.

2023. okt. 15. 05:57
 30/36 anonim ***** válasza:
85%

A "nem szeret"-től tényleg azt kezdheti érezni a gyerek, hogy ő nem méltó a szeretetre. De szerintem ugyanennyire káros azt hazudni is, hogy szeret. Mert hát hol van az a fene nagy szeretet? Így szeret? Ha szeret, akkor miért nem jön?

Én talán inkább azt mondtam volna: apa nem is igazán ismer titeket.

2023. okt. 15. 08:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!