Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt kellett volna mondanom,...

Azt kellett volna mondanom, hogy szereti őket az apjuk?

Figyelt kérdés

Nemcsak engem hagyott el, hanem a gyerekeit is. Nem foglalkozott velük, nem kereste őket, többször évekre eltűnt.

Kérdezték a gyerekek, főleg amikor megszületett a féltestvérük, hogy szereti őket az apjuk. Azt mondtam, hogy nem, es nem is törekedtem arra, hogy az apjukkal jó viszonyuk legyen, nem beszéltem se azt a fülekre, hogy ne foglalkozzanak vele, se azt, hogy szeressék az apjukat és keressék.

Ez lett volna az ellene hangolás? Miért kellett volna azt mondanom, hogy igen, szeret titeket apátok?

2023. okt. 13. 20:28
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
87%

Ne hazudj nekik, igazuk van az előttem szólóknak, de magyarázd el, hogy apukának máshogy alakult az élete, van hogy emberek jönnek-mennek, de nem velük van értelemszerűen ettől még a baj és nem maradnak ki semmiből.

Nyersen annyit hallani hogy valaki nem szeret és kész meg felnőttként is trauma lehet, mert ha nem is kérdezel rá, vagy nem is tudatosul benned, akkor is elindul -tejesen jogosan- a folyamat hogy “jó, de miért nem?”

Aranyszabály hogy gyereket sose hagyunk kétségek között, főleg ami az érzelmeket, érzelmi biztonságukat illeti.

2023. okt. 14. 02:21
 12/36 anonim ***** válasza:
19%
Tök mindegy, valszeg igyis ugyis lesz apakomplexusuk.
2023. okt. 14. 02:25
 13/36 anonim ***** válasza:
21%
Gyerektartást fizeti legalább?
2023. okt. 14. 02:35
 14/36 anonim ***** válasza:
52%

"Nem foglalkozott velük, nem kereste őket, többször évekre eltűnt."

Én úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között nem a te dolgod apukát mentegetni a gyerekek előtt. Kimondtad azt, amit ők is éreztek. Nem szereti őket. Ha szeretné, akkor nem vonult volna ki ilyen elegánsan az életükből. Nem értem, mire lenne jó a "kegyes "hazugság? Hitegetni őket az ellenkezőjéről, miközben pontosan érzik, tapasztalják, hogy le se sz...ja őket? Ugyan már...ja, és mindezt egy olyan embertől elvárni, akit szintén otthagyott, mint eb a szaharát, ő űll helyt két szülő helyett is, és látja a szomorúságot a gyerekek szemében? Hagyjuk már...

2023. okt. 14. 05:50
 15/36 anonim ***** válasza:
64%
Anno nekem gyermek pszichiáter azt mondta, soha nem szabad a másik szülőt negatívan minősíteni, mert az hatalmas törést okozhat a gyereknek. Nem feltétlenül azzal a szülővel való érzéseivel, vagy kapcsolatával, hanem saját magával, hiszen az ő apja/anyja olyan amilyen, tehát ő maga is lehet hasonló. Illetve a negatívan velemenyezo szülő lehet a fekete bárány, aki csak a másik ellen hangol. A gyerek ahogy idősebb lesz, maga jön rá, hogy mi a helyzet.
2023. okt. 14. 06:48
 16/36 anonim ***** válasza:
58%
15, hagyjuk már. Te hazudj, mert a másik le se tojja őket? Nem hülye a gyerek.
2023. okt. 14. 08:13
 17/36 anonim ***** válasza:
78%
Tényleg nem hülye, hanem gyerek. Teljesen igazat írt 15, sokaknak lenne kötelességük olvasgatni a gyerek lelkéről, de könnyebb inkább "tudni" mint tanulni.
2023. okt. 14. 09:58
 18/36 anonim ***** válasza:
29%
17, a gyerek lelkének többet árt, ha hazudsz, mint az, ha megfelelő támogatással elmondod az igazat, akkor is, ha az rossz.
2023. okt. 14. 10:50
 19/36 anonim ***** válasza:
70%
18, hol látod a megfelelő támogatást? "azt mondtam, hogy nem..."
2023. okt. 14. 11:14
 20/36 anonim ***** válasza:
88%
Azt ugye tudjuk, hogy a fene nagy igazmondás ott kezdődne, hogy: gyerekek, nagyot hibáztam, mikor olyan emberrel vállaltam gyereket, aki alkalmatlan arra, hogy ...
2023. okt. 14. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!