Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládban kell élni a...

Mozaikcsaládban kell élni a gyerekemnek, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Anyagiakat nagy nehezen megoldom. Spórolok, ahogy tudok. Munkahelyet szeretnék váltani jobb fizetés reményében, de 4 hónapja nem találok, vagy ha találok is, akkor nem tudom elvállalni a gyerekek miatt. Erre még rájön, hogy apuci az isten, csak mert mindent megenged nekik, mióta elhagyott engem, a gyerekek felől meg csak annyi amit teljesít, hogy elviszi őket kirándulni, moziba, megvesz nekik mindent. Tehát csak a jót veszi ki, nekem meg maradnak a kötelességek. Nem bírok többet nyújtani nekik, mint amennyit tudok. Nem vihetem el őket mindig valahova, nekem is kell pihennem, emellett kell velük tanulni, főzni, mosni, takarítani, nem lehet mindig programozni, akár fizetős programról van szó, akár ingyenesről. Apukának és az élettársának születik az első közös gyerek, így apuka még jobban elkényezteti őket. Én meg még nagyobb kaki leszek az ő szemükben.
2023. okt. 13. 10:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
81%

Akkor legalább a gyerek is megtudja, hogy apja csak így akarja őt látni, hébe-hóba.

Ezért kérdeztem, hány éves a gyerek. Mert nem mindegy.

2023. okt. 13. 17:21
 22/31 anonim ***** válasza:
24%

Az én drága Anyósom 5 gyereket nevelt fel egyedül úgy, hogy az apuka sehol nem volt, semmiben nem segített, a nagyszülők sem voltak a közelben. Mégsem panaszkodik soha, hogy milyen nehéz volt, pedig a párom szokott mesélni, hogy milyen keveset látták őt, mert folyton dolgozott. Ő pl. biztosan örült volna annak, ha legalább hétvégente van ideje levegőt venni és esetleg anyagilag is levesz róla némi terhet az apuka.

Ezt csak azért írtam le, hogy azért a jó oldalát is lásd a jelenlegi helyzetednek, még ha nehéz is. Kitartást!

2023. okt. 13. 17:41
 23/31 anonim ***** válasza:
58%
Persze, de mindezt apuka úgy teszi, hogy keresztbetesz anyunak. Ezért legyen hálás?
2023. okt. 13. 17:53
 24/31 anonim ***** válasza:
82%

22, nehezebb lett volna anyósnak ha apuka húzkodta volna a mézes madzagot a gyerekek orra előtt. Egész más érzések nőttek volna ki a gyerekekben.

Kérdező, beszéld meg a gyerekekkel, akarnak-e apuhoz költözni. Akkor tárgyalják le vele. Te hozzájárulsz. Ha így marad minden, te belerottyansz, a gyerekek rövid időn belül úgy fognak bánni veled mint a kutyával. Ha hosszabb időt apuékkal tölthetnek, rájönnek, ott is csak ideig-óráig tart a jó világ. Ha több tö.kös nő lenne aki ezt meglépi, sokkal könnyebb lenne rövidre zárni az ilyen történeteket. Gondolod, az új asszony majd esti nélkülöz apucit a pici mellett? Kösd fel a gatyát, lépj.

2023. okt. 13. 19:52
 25/31 anonim ***** válasza:
93%
* minden este nélkülözi
2023. okt. 13. 19:53
 26/31 anonim ***** válasza:
26%

"Kérdező, beszéld meg a gyerekekkel, akarnak-e apuhoz költözni. Akkor tárgyalják le vele. Te hozzájárulsz. "

Hát mondjuk ez nem így működik épeszű embereknél, hogy majd a gyerek "letárgyalja". A felnőttek beszélik meg és együtt döntenek.

Amúgy meg lehet ám, hogy anno apuka kézzel lábbal küzdött azért, hogy a gyerekek hozzá kerüljenek, de anyuka nyert.

De tegyük fel, a gyerekek apuhoz kerülnek. Akkor anyuka pont ugyanazt fogja csinálni, amit most apu: kompenzal. Kevés időt tölt a gyerekekkel, tehát az alatt az idő alatt mindent megad, amit tud és mindent megenged, amit lehet. Akkor ugye őt kell majd szidni?

2023. okt. 14. 06:36
 27/31 anonim ***** válasza:
87%

26#

Vagy anyuka tud másik munkahelyet találni, jobb körülményeket teremteni, anyuka is ki tud mozdulni a mókuskerékből. Nem csak őt terhelné minden felelősség..

Magára is lenne ideje.

2023. okt. 14. 07:21
 28/31 anonim ***** válasza:
7%

27!

Vagy. A masik munkahely és a jobb körülmények ugye nem azt jelentenék akkor, hogy ő is kompenzálna? Ugye akkor se adna meg mindent, amit tud a gyerekeknek? Mert ez lett volna a kommentem lényege

2023. okt. 14. 07:43
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
26, nem sokat értettél meg a 25-ből. A kérdező nem hülye, csak kétségbeesett. Nem csoda. A gyerekek szemét így tudná legegyszerűbben kitisztítani. Nem, nem kompenzálna. Pont azt nyújtaná amit addig. Stabilitást. A két gyerek pedig önként és dalolva menne vissza hozzá az ő szabályai közé.
2023. okt. 14. 10:04
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és épeszű ember nem úgy értelmezi a letárgyalást, hogy tisztázzák a részleteket apukával. Csak kérjék meg. Egyik esetben már a válaszból sokat tanulhatnának. A másikban pedig tapasztalatból.
2023. okt. 14. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!