Mozaikcsaládban kell élni a gyerekemnek, mit csináljak?
Akkor legalább a gyerek is megtudja, hogy apja csak így akarja őt látni, hébe-hóba.
Ezért kérdeztem, hány éves a gyerek. Mert nem mindegy.
Az én drága Anyósom 5 gyereket nevelt fel egyedül úgy, hogy az apuka sehol nem volt, semmiben nem segített, a nagyszülők sem voltak a közelben. Mégsem panaszkodik soha, hogy milyen nehéz volt, pedig a párom szokott mesélni, hogy milyen keveset látták őt, mert folyton dolgozott. Ő pl. biztosan örült volna annak, ha legalább hétvégente van ideje levegőt venni és esetleg anyagilag is levesz róla némi terhet az apuka.
Ezt csak azért írtam le, hogy azért a jó oldalát is lásd a jelenlegi helyzetednek, még ha nehéz is. Kitartást!
22, nehezebb lett volna anyósnak ha apuka húzkodta volna a mézes madzagot a gyerekek orra előtt. Egész más érzések nőttek volna ki a gyerekekben.
Kérdező, beszéld meg a gyerekekkel, akarnak-e apuhoz költözni. Akkor tárgyalják le vele. Te hozzájárulsz. Ha így marad minden, te belerottyansz, a gyerekek rövid időn belül úgy fognak bánni veled mint a kutyával. Ha hosszabb időt apuékkal tölthetnek, rájönnek, ott is csak ideig-óráig tart a jó világ. Ha több tö.kös nő lenne aki ezt meglépi, sokkal könnyebb lenne rövidre zárni az ilyen történeteket. Gondolod, az új asszony majd esti nélkülöz apucit a pici mellett? Kösd fel a gatyát, lépj.
"Kérdező, beszéld meg a gyerekekkel, akarnak-e apuhoz költözni. Akkor tárgyalják le vele. Te hozzájárulsz. "
Hát mondjuk ez nem így működik épeszű embereknél, hogy majd a gyerek "letárgyalja". A felnőttek beszélik meg és együtt döntenek.
Amúgy meg lehet ám, hogy anno apuka kézzel lábbal küzdött azért, hogy a gyerekek hozzá kerüljenek, de anyuka nyert.
De tegyük fel, a gyerekek apuhoz kerülnek. Akkor anyuka pont ugyanazt fogja csinálni, amit most apu: kompenzal. Kevés időt tölt a gyerekekkel, tehát az alatt az idő alatt mindent megad, amit tud és mindent megenged, amit lehet. Akkor ugye őt kell majd szidni?
26#
Vagy anyuka tud másik munkahelyet találni, jobb körülményeket teremteni, anyuka is ki tud mozdulni a mókuskerékből. Nem csak őt terhelné minden felelősség..
Magára is lenne ideje.
27!
Vagy. A masik munkahely és a jobb körülmények ugye nem azt jelentenék akkor, hogy ő is kompenzálna? Ugye akkor se adna meg mindent, amit tud a gyerekeknek? Mert ez lett volna a kommentem lényege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!