Mozaikcsaládban kell élni a gyerekemnek, mit csináljak?
11-es ezt én is nehezen értem, mert ebből az egészből csak a fáradtság, a reménytelenség és a panaszáradat zúdult ránk, amiért a kerdező egyedül senyved és nincs pénze. A gyerekeknek nincs semmi gondja a mozaikcsaládosdival, itt az a baj, hogy apuka sz*rik bele érdemi segítséget adni (bár mindent megvesz a gyereknek), és csak a gyerek "szórakoztatását" érzi kötelességének. Ez sehogy se oké, igenis kellene őket fuvarozni is néha, ajándékok helyett mondjuk egy bevásárlást elintézni, amiből nyilván Anyuka fog főzni a Közös gyerekekre. Akinek futja mozizásra, annak ne legyen gond a vasárnapi ebédre is szánni, persze erre van a gyerektartás, ha apuka fizeti, csakhogy alapesetben az semmire se elég kb. A normális, jól kereső apák meg szoktak egyezni anyával, ha már nem keres olyan jól, hogy legalább az ne legyen gond, hogy elegendő zöld és hús legyen az asztalon.
Vagy hát legalábbis az egyik ismerősöm így nőtt fel, sosem hagyta az apja, hogy gond legyen a ruházkodásával meg az evéssel, pedig az anyjával nem éltek nagy lábon.
Nem tudom, Amerikában van az asszonytartás nevű intézmény, amit válás után sokan ki is használnak. Az egy dolog, hogy a gyerekekre apa fizet x összeget havonta Magyarországon, de nyilván az anya kiszolgáltatott marad sajnos, nem tud úgy dolgozni, mint az apa közös nevelése mellett.
Úgyhogy ezért mondom, normálisan kommunikáló szülők megoldják, hogy a gyerektartáson felül ne csak a hétvégi bulikázás legyen a program a gyerekkel. Ha a gyerek beteg, igenis az apának is el kell mennie betegszabira vele néha, nemcsak mindig az anyának, aki kereshet mondjuk minimálbért - a táppénz, apa meg mondjuk fél millió felett...
Szóval az ilyen apa a leírás alapján minőségileg nem teszi oda magát, csak mennyiségben akar jobb fej lenni, meg a pénzesláda a gyerekének.
Megértem, ha az Anya frusztrált!
Ha felnől a gyerek,szerinted kire fogja azt mondani,hogy jó szülő volt? Arra,aki éjt nappalá téve érte dolgozott,ápolta mikor beteg volt,iskoláztatta,vagy arra,aki csak a jó programokat szervezte hétvégente,és le bolt tudva minden. ? Na aggódj! Nem lesz ez mindig így. A gyereked hálás lesz neked idővel. Át fogja látni a helyzetet,hogy ki a jó szülő.
Bár ahhoz amit írtam,jobb lenne tudni hány éves. Egy óvodás korú másképp gondolkozik,mint egy kamasz.
"Amikor nála van a gyerek, igenis lehet leckézni, tanulni együtt nem csak szórakozni."
Kivéve ha nem, mert apukanak momdjuk csak kéthetente egy hétvége jut.m
Veled él, nem a mozaikban. Akkor apukával élne. Kérvényezd a váltott felügyeletet, nem vagy te csicska. Aztán majd mindenki visszavesz.
Mekkora a gyerek??
Lényeges kérdés
"Kérvényezd a váltott felügyeletet, nem vagy te csicska. Aztán majd mindenki visszavesz."
Az ugye meg van, hogy a kérdező azt kérvényt, amit akar, ha apuka nem akarja, hogy nala legyen felesben a gyerek, akkor nem lesz nala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!