Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem szeretik a legtöbben...

Miért nem szeretik a legtöbben, ha becézik őket? Vagy a gyereküket?

Figyelt kérdés

Én mit meg nem adtam volna érte, ha becéznek, de engem meg nem becéztek gyerekkoromban sem, és azóta sem, soha, sehol.

Számomra ez a kedvesség, befogadás jele, hogy idetartozol, közénk tartozol.

Így mindig kirekesztettnek érzem magam.

Mondok egy példát: körülöttem mindenki Ildi, Klári, Timi volt, én meg voltam a Katalin (nyilván nem így hívnak, csak így tudom érzékeltetni).

Minek a hivatalos formulát használni MINDENHOL? Mert jó, ha egy orvos így hív, hogy kedves Katalin, kérem, fáradjon be, de ennek nem mindenhol van helye. Ahol meg nincs helye, ott mást jelent, a kiközösítést (veled nem közösködünk, nem vagy olyan közeli, nekünk te idegen vagy)

Nem a gúnynevekről beszélek! Sokan ettől félnek, és az ettől való félelmükben kiöntik a gyereket is a fürdővízzel együtt, magyarul a kedves becézés lehetőségét is elveszik, nemcsak a gúnynak a lehetőségét.

Pedig ez annyival ki lehetne küszöbölni, hogy kérlek, Katának szólítsatok, ne Katinak, mert azt szeretem. Kész, ennyi.

Szóval nem értem: elszigetelődni szeretnek ezek az emberek? A gyereküket meg elszigeteltetik? Azzal nem foglalkoznak, hogy jó-e ez a gyereknek? Mert nekem nem volt jó.

2023. okt. 8. 10:54
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Én csak egyet szeretnék, hogy becézzenek már végre
2023. okt. 8. 11:30
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még emellett vannak olyan nevek, amiket az emberek valamiért ritkábban becéznek. Én pl Mariannt, Esztert ritkán hallok becézni. De lehet, hogy ez csak véletlen, és előfordul, csak én nem ismerek ilyet
2023. okt. 8. 11:32
 13/42 A kérdező kommentje:

A Mariannt mi Mariannkának hívtuk, és szerette. Azt mondta, olyan kedves, mintha az anyukája mondaná. Ehhez persze az kellett, hogy a legnagyobb kedvességgel ejtsük ki ezt a becenevet.

Eszter pedig Eszti.

2023. okt. 8. 11:36
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb embernek amugy nincs vele gondja.
2023. okt. 8. 11:37
 15/42 anonim ***** válasza:
93%

Hát kérdező akkor mond a férjednek hogy becézzen. Ez a legegyszerűbb.

Biztos megérti ha elmondod neki. Számomra fura, hogy nem adott még becenevet neked.

2023. okt. 8. 11:45
 16/42 A kérdező kommentje:
Honnan veszed, hogy van férjem?
2023. okt. 8. 11:47
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Én például nem is szeretem, ha a családom becézget. Barátoknak, tanároknak, meg egyéb közeli ismerősöknek Berni vagyok, a családomtól el nem tudom viselni, amikor így szólítanak (a Bernadett többi becézésétől meg eleve a falra mászom). Anyukám világéletében utálta, ha bárhogy becézték a nevét, még kiskorában is. Ha a szülő nem becézi a gyereket, más dolog, de sokszor a gyerek nem akarja.
2023. okt. 8. 11:48
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak egyet szeretnék, hogy becézzenek már végre"

Figyi, nem bonyolult:

Odamesz anyadhoz/apadhoz/akarkihez: kérlek holnaptól szolits Katinak.

Bárhol amikor bemutatkozol: Szabó Katalin vagyok, szolits Katinak

2023. okt. 8. 11:55
 19/42 A kérdező kommentje:
Ettől még nem fognak Katinak hívni, mert nem ezt szokták meg.
2023. okt. 8. 12:05
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Vagy de, Katinak fognak hívni, mert figyelnek rád. Az új ismerős meg annak szólít, aminek te mondod, hogy szolitson.
2023. okt. 8. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!