Milyen az, ha a szülő megmondja a gyerekének, hogy megbánta hogy megszülte őt?
Jobban mondva ha újrakezdhetné nem vállalná be a gyereket.
Ez hallatán nem sértődik meg a gyerek?
"Viszont a legnagyobb baj az, hogy az emberek ebben nem rendelkeznek 100%-os önismerettel, mert sokan csak akkor jönnek rá, hogy nem valók szülőnek, amikor már ott a gyerek és nincs visszaút."
A világon semmi köze nincs az önismerethez vagy ahhoz, ki mennyire valo szulonek, amikor a gyerek drogos lesz, lop, vagy szimplán megrögzött hazudozó.
Fájóan őszinte. Mondjuk nagyon nem mindegy, hogy a főkérdés, vagy a kifejtés szerint adja elő.
De el kellene tudni fogadni végre, hogy a valóság ez. Vannak akik megbánják.
Ez olyan, mintha a gyerek mondaná azt a szüleinek (amikor már felfogja, milyen érzéseket okoz vele) hogy bárcsak ne ők lennének a szülei, hanem mások.
Joga van így érezni a szülőnek, de ezt így a gyerekének kijelenteni, na az felelőtlenség és érzelmi bántalmazás. Ha a szülő így érez valaki iránt, akiért felelősséggel tartozik, akkor oldja meg a problémát, kérjen szaksegítséget vagy akármi, de ne a gyereket terhelje vele.
Az már egy más téma, amiről én beszéltem.
Az egyik válaszra szántam azt a mondatot, amit csatoltál, hogy sok szülő azért bánja meg a gyerekvállalást, mert rájön, hogy nem neki való a szülői szerep.
Az már más tészta, ha valaki azért bánja meg, mert a gyereke elzüllik, elkallódik.
Persze, ezt is simán meg lehet bánni, mint bármi mást.
Rengeteg dolgot meg lehet bánni az életben, viszont valamiért a társadalom még mindig úgy vélekedik, hogy ezt nem lehet megbánni.
#25: Ez már egy másik téma lenne. De igen, óriási probléma, hogy még mindig itt tartunk, sőt igazából megyünk visszafelé a középkorba ebben a témában.
Én is megkaptam, meg hogy miattunk van sz*r élete, mert el kell bennünket tartani. Amúgy tényleg sz*r élete volt/van, mert egy alkoholistának vállalt 3 gyerrket, válás után anyagilag-mentálisan lenullázódott vagy 2 évtizedre.
Mondjuk más szempontból is rossz szülő volt, sokkal fájós dolgokat tett vagy mondott. Nem is tartom vele a kapcsolatot, pedig nekem van normális életen, saját családom, az unokáit nem is ismeri.
Őszinte, és attól nem azt mondja, engem utál és forduljak fel, hanem egyszerűen az anyasággal járó sokezer szrságot.
Igaza van, én pl ezért sem szülök gyereket. Tudnám szeretni, persze, de! nem akarok éjszakázni, 0-24 szolgálatot, szigorú napirendet, ugyanolyan napokat, állandó feszkót, hogy jaj, jól van-e a gyerek...
Szeretem a csendet, nyugalmat, írni, olvasni, délután aludni ha ahhoz van kedvem, kirándulni tartozék nélkül, bármikor szexelni a barátommal...
Ezek közül egyik sem megoldható egy gyerek mellett.
Persze, ez érthető, ha te nyugalomra, csendre vágysz, legalább te nem rontanád el 3 személy életét.
Viszont ha valaki ennyire csak a rosszat látja a gyereknevelésben, például aki csak a sz*rságokat veszi figyelembe, annak tényleg nem való gyerek, mert nincs olyan, hogy csak negatív dolgok vannak benne.
Ezer csodás pillanat van, például amikor átölel, megszeretget, megpuszil, azt mondja szeretlek anya, vesz neked ajándékot anyák napjára, és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!