Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen az, ha a szülő megmondj...

Milyen az, ha a szülő megmondja a gyerekének, hogy megbánta hogy megszülte őt?

Figyelt kérdés

Jobban mondva ha újrakezdhetné nem vállalná be a gyereket.

Ez hallatán nem sértődik meg a gyerek?

2023. okt. 7. 17:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%
Szar érzés. Nekem konkrétan ezt nem mondta, h engem bánt meg, csak sokszor mondta, h ha újra kezdhetné másképp csinálná a dolgokat. Mindezt úgy, h én nem tervezett 2. gyerek vagyok (ezt sokszor elmondta már), szóval finoman célzott rá, h az én hibám minden rossz (apám öngyilkossági kísérlete, a válásuk, az anyagi nehézségek, stb.)
2023. okt. 7. 19:10
 12/38 anonim ***** válasza:
31%
Az ilyen szülő nem tudja fékezni saját hirtelen indulatait, valójában nem gondol bele, mit mond, annyira "önkívületi" állapotban van. Nem kell senkinek komolyan venni az "elborult lelkiállapotban" tett ilyen kijelentéseket.
2023. okt. 7. 19:48
 13/38 A kérdező kommentje:

Hát talan abban az esetben megtudom érteni, ha valakinek bűnöző vagy alkoholista akár drogos lesz a gyereke, de van egy olyan asszony ismerősöm, akinek most halt meg a fia nemrégen (felnőtt volt, 60-as éveiben volt) az alkohol miatt.

Olyan szinten elitta az agyát, hogy kórházba került, és végül sajnos meghalt.

De amikor nagymamám beszélgetett a férfi anyjával, még élt a fia, azt mondta az asszony, hogy akármilyen is a fia, meg ha börtönben is van, akkor is az ő gyereke, ugyanúgy mindennél jobban szereti, és soha nem bánta meg, hogy megszülte.

Akkor valahol a kettő között van az igazság, vagy nem tudom.

2023. okt. 7. 20:00
 14/38 A kérdező kommentje:

"Ha így érzi, akkor se a gyerekére teszi ezt a terhet, mert pontosan a gyerek hova tegye ezt az infót mégis? Ebből tényleg annyi lesz, hogy aztán lóg a levegőben és a gyerek azt hiszi nem szeretik."

Ebben sok igazság van.

Egyébként nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akiket megbántak a szüleik.

Sőt, ha még éreztetik is vele, hogy mekkora teher a nyakukon, az még rosszabb lehet neki.

2023. okt. 7. 20:02
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokat olvasgatom a regretfulparents kategóriát, hogy értsem ezt. Szerintem annyi empátiám épp van, hogy felfogjam.

A lényeg az, hogy a legtöbben a szülőséget bánták meg. Nem a gyereket. Ezerszer olvastam, hogy valaki leírja, hogy a gyerekét szereti a világon a legjobban, de a szülői szerep egyszerűen nem az ő világa.

2023. okt. 7. 20:03
 16/38 anonim ***** válasza:
85%
Így a 30 év alatt nem tudom eldönteni, hogy csak az apámmal valo kapcsolatát, vagy engem is megbánt hogy megszülettem. Rengetegszer kaptam a szóbeli bántalmazást, megalázást módszeresen, veréseket, sorolhatnám. Rajtam töltötte ki a dolgait. Mindig azt kaptam mennyire várta hogy elhúzzak otthonról végleg. Most meg valahogy rendes a kapcsolatunk amióta nem vagyunk egymás nyakán. Örülök hogy felnőttem, de hogy haza nem költöznék csak ha hajléktalan lennék, az tuti biztos. A szülői tiszteletet megadom, mert csak felnevelt kiiskoláztatott, de nem felejtek. (Mondta, hogy a picivel akár haza is költözhetnénk, de ez így van jól ahogy van).
2023. okt. 7. 20:12
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, egyébként igen, mikor ilyen gyereknevelési dolgokról beszélgettünk, mondott olyat, amiből kiderült hogy egy gyerek is bőven elég majdnem sok is neki.
2023. okt. 7. 20:13
 18/38 A kérdező kommentje:

Azt a fórumot én is szoktam olvasni, de legalább a szülők ott is őszinték.

És igen, szerintem is a legtöbben akik megbánták, nem a gyereket bánják, hanem azt hogy így döntöttek.

Viszont a legnagyobb baj az, hogy az emberek ebben nem rendelkeznek 100%-os önismerettel, mert sokan csak akkor jönnek rá, hogy nem valók szülőnek, amikor már ott a gyerek és nincs visszaút.

Vagyis vannak páran, akik tudják magukról hogy nekik nem való gyerek, és inkább tudatosan nem vállalnak, de őket meg megkövezi a társadalom.

2023. okt. 7. 20:18
 19/38 A kérdező kommentje:

"Mindig azt kaptam mennyire várta hogy elhúzzak otthonról végleg. "

Na ez azért csúnya dolog.

2023. okt. 7. 20:22
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a legnagyobb baj az, hogy az emberek ebben nem rendelkeznek 100%-os önismerettel, mert sokan csak akkor jönnek rá, hogy nem valók szülőnek, amikor már ott a gyerek és nincs visszaút."

Nem akarok gyereket. Lehet, hogy meg fogom bánni, nem tudom. De inkább ezt bánom meg, mint azt, hogy van gyerekem.

Ha azt bánom meg, hogy nincs gyerekem, az csak önsajnálat. De én nem tudnék azzal a fájdalommal élni, hogy önzőségből konkrétan létrehoztam egy másik embert, akiről azt gondolom, jobb lenne, ha nem lennék az élete része.

2023. okt. 7. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!