Egyedülálló szülőt szentestére meghívni?
Sziasztok,
Ez az első olyan karácsonyunk feleségemmel ahol a kisfiunkkal töltjük a karácsonyt aki már lassan egy éves. Nagyon boldog vagyok , hogy végre már eljött ez az időszak is viszont érzelmi dillemában vagyok. Édesanyám egyedül tölti a szentestét hisz egyedülálló és nincs rajtunk kivűl senkije. Szívem szerint elhívám szentestére viszont ez biztos nem tetszene a feleségemnek , hogy első közös karácsony a gyerekkel és ő is jelen lenne. Valahol igaza is lenne ezt belátom én is viszont egyedül tölteni a szentestét borzalmas lehet.... Én sem tudonám teljesen élvezni így a szituációt. Ebben szeretnék kérni tanácsot kérni hogy legyen mindenkinek jó?
itt a nejed a hülye. Karácsony a szeretet ünnepe, nem? Legalább gyakorolhatja a nejed, mit is jelent ez...
Ha ráhagyod, papucs vagy, becsicskulsz, egész életedben ő fog egyre erőteljesebben irányítani.Én nem hagynám.
Milyen messze lakik? Ha nem messze, akkor elmehetsz hozzá a kicsivel (mondjuk a délutáni alvás utántól estig), így a feleséged is nyugodtan készülődhet.
Jól sejtem, hogy egyke vagy? Mert ha van testvéred, ő is karácsonyozhat anyukáddal.
Személy szerint én kedvelem az anyósomat, de nem szeretnék vele karácsonyozni. 24-én este csak a férjemmel és a gyerekeinkkel szeretnék lenni. Utána, másnaptól van számomra a családlátogatás ideje.
És elismerem, hogy nehéz helyzet, és egyszer akár lehet is kivételt tenni. Ha hosszú távon nincs más megoldás, akkor pedig a mi Szentesténket tenném másik napra, mondjuk 23-ára (szükség szerint szabadságot véve ki), és akkor 24-én lehetünk az anyósommal.
Az a helyzet, hogy mi úgy nőttünk fel, hogy nem esett jól, ha volt a környezetünkben olyan, aki egyedül ünnepelt volna, és mindig hívtunk ilyeneket is - nem voltak feltétlenül rokonok. Én is szeretek a családommal lenni (egy gyerekünk van), de nekem a szüleim és a testvéreim is családtagok: a férjemnek meg az övéi. Tuti nem mondanék nekik nemet. Mindig arra gondolok, hogy egyszer mi leszünk az idős szülők, és milyen érzés lenne nemkívánatosnak lenni úgy, hogy egyszer ilyen közel éltünk egymáshoz.
Nálad az a nehéz, hogy ha a feleséged akarja, nagyon keserűvé teheti a karácsonyt.
És (tapasztalatból mondom) az nagyon kevés, hogy nem akarsz csonka családot. Illetve nem kevés, de önmagában az. Parterapia kellene…
Elég gyorsan eljutott a kérdező a könnyes szemű első karácsonytól a diszfunkcionális házasságig.:-D jellemző.
Amúgy meghívnám. Nem csipem az anyósom, de nálunk most ugyanez a helyzet van, és jönni fog hozzánk és férjem tesójához. A karácsony a családok ünnepe, márpedig ő is a család része. Nem hiszek a nyálaskodó álságos karácsonyokban, ahol a gyerekek azt látják, hogy mi boldogan együtt ülünk, miközben a mamák/papák közül valamelyik meg egyedül ücsörög otthon. Mert én sem szeretném hogy később a gyerekeknek től természetes legyen, hogy én mondjuk özvegyen egyedül nézem a karácsonyfát.
De ha a feleséged ilyen hülye és ennyire nem tudod kezelni, akkor miért vetted el és csináltál neki gyereket??
Te vetted el. Beszéld meg vele. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!