Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkozni apám eltitkolt...

Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?

Figyelt kérdés

A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).

Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...

Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.

Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.

De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.

Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...

Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...

2023. szept. 12. 10:42
 341/367 anonim ***** válasza:
0%

#337 pedig hidd el, fantasztikus élmény lenne megismerni a testvéredet.

Felfedezni, hogy mi a közös bennetek, majd pedig közös elmenyeket szerezni.

Persze, most meg idegennek tűnik, de amint meglátnád az arcán az apad vonásait, egyből előjönne a testvéri szeretet

Egy próbát megér. A legrosszabb esetben elpazarolsz egy délutánt az életedből, de jobb esetben rátalálsz a testvéredre.

2023. szept. 15. 13:14
 342/367 Szervizmérnök úr ***** válasza:
30%

341.

Valószínűleg a naivitás, élettapasztalat hiánya beszél belőled sajnos.

Szerencsétlen esetben ki lehet fogni egy mentálisan sérült anya sérült gyerekét, az aztán a jó buli.

Nyilván ezt sem lehet nekünk innen tudni, de talán nem ok nélkül tiltakozik az apa. Ő már tud valamit?

2023. szept. 15. 13:43
 343/367 A kérdező kommentje:

"pedig hidd el, fantasztikus élmény lenne megismerni a testvéredet."

Annak, aki vágyna testvérre, biztosan. Én nem ebben a kategóriában vagyok, soha nem is voltam.

"Felfedezni, hogy mi a közös bennetek, majd pedig közös elmenyeket szerezni."

Ugyan, mi közös lenne bennem egy tizenéves, enyhén suttyóbeütésű kamaszfiúval? (közösségi oldalak nagyon árulkodóak tudnak lenni ilyen szempontból!)

"Persze, most meg idegennek tűnik, de amint meglátnád az arcán az apad vonásait, egyből előjönne a testvéri szeretet"

Vagy a hányinger.

"A legrosszabb esetben elpazarolsz egy délutánt az életedből, de jobb esetben rátalálsz a testvéredre."

Nem, a legrosszabb esetben egy találka olaj lenne a tűzre, és még inkább nem hagyna békén.

2023. szept. 15. 13:51
 344/367 anonim ***** válasza:
30%

Mekkora önző suttyó vagy kérdező. A 341-es tényleg kissé naiv, de amit te írsz az téged minősít erősen suttyónak.

#342 "talán nem ok nélkül tiltakozik az apa"

Ebben igazat adok neked. Okkal tiltakozik a papa: kiderülne az összes hazugsága, hogy nem is úgy volt, ahogy otthon a családnak előadta a dolgokat.

2023. szept. 15. 14:22
 345/367 anonim ***** válasza:
19%
#341 Annyival jobb lenne a világ, ha az emberek úgy állnának egymáshoz, mint te! Sose változz meg!
2023. szept. 15. 14:23
 346/367 A kérdező kommentje:

Több, mint 10 év eltelt. Számít szerinted bármit is, hogy akkor mit, hogyan adott elő? Segítek, egyáltalán nem.

De nem fogok jópofizni valakivel, akinek meg sem kellett volna születnie. Sem magamat, sem az anyámat nem teszem ki ennek.

2023. szept. 15. 14:25
 347/367 A kérdező kommentje:
Tudjuk tudjuk, ő maga az antikrisztus.
2023. szept. 15. 14:44
 348/367 anonim ***** válasza:
67%
Szintet lépett a kérdező. Korábban a gyerek anyját minősítgette látatlanban. Most már a gyerek is hányingerkeltő suttyó lett számára. De tulajdonképpen ez így már nem is kérdés hanem max költői kérdés. Akik számára kedvező tartalmú kommentet írnak azok a jófejek, akik nem azokkal pedig összeveszik, fölényeskedik
2023. szept. 15. 14:49
 349/367 anonim ***** válasza:
35%

Kívànom annak a szegény gyereknek legyen milliàrdos ès boldog ès jöjjön rà tényleg nincs szüksége ràtok.

Van egy ilyen valóságos törtènet egy magyar aktív sportolóval,apjânak nem kellett kisfiúkènt elhagyta ,felnőttkènt amikor topligàba igazolt az apja megkereste ès a srácnak volt alkalma mondani na takarodj innen.

Akkor legyen bennetek egyszer gerinc nem megkeresni a fiút ha hasonló èletutat jàr be.

2023. szept. 15. 14:50
 350/367 A kérdező kommentje:

Miért keresnénk meg, ha megvan a saját életünk, boldogságunk, saját vagyonnal?

És nem, sehol nem írtam, hogy "hányingerkeltő suttyó" lenne, de igenis ad rólad egy képet a közösségi profilod! Akár 16 éves vagy, akár 54.

2023. szept. 15. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!