Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkozni apám eltitkolt...

Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?

Figyelt kérdés

A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).

Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...

Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.

Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.

De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.

Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...

Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...

2023. szept. 12. 10:42
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/367 anonim ***** válasza:
17%
#268 az te vagy. Lelked rajta. Más viszont nem így döntene és ezt is megertem.
2023. szept. 13. 16:15
 272/367 anonim ***** válasza:
59%
269: Elobb az volt a baj, hogy a kommentelok milyen mocskos stilusban estek neki a kerdezonek es az apjanak. Ha a kerdezonek szabad ugy beszelnie a testvererol es annak anyjarol ahogy beszelt, ha hibaztathat mindenki mast az apjan kivul, akkor viselje el, ha ot meg az apjat is szidjak itt, ennyi.
2023. szept. 13. 16:25
 273/367 anonim ***** válasza:
41%

#272 miért ne beszélhetne így a volt szeretőről? Ne kelljen már megint leirnom amit az előbb hogy ő sem a szűz maria.

A gyerekről nem írt csúnyát attól hogy leirta a tényt hogy ő egy hiba. Egy hiba volt hogy megfogant mert ha az apja gondolkozik nem történt volna meg.

Viselje el hogy cserébe az apját szidják? Oké, de nem az volt a kérdés. Azon túl nem csak az apját szidtak hanem őt is.

2023. szept. 13. 16:32
 274/367 anonim ***** válasza:
79%

Pont ezért támadható a kérdező

Egy ismeretlen nőt lekurváz, akiről semmit nem tud. Lehet az a nő nem is tudta hogy a fickó házas vagy azzal fűzte hogy elválik.

Ezt sem mi sem a kérdező nem tudja

De ő kapásból kurvának tartja a nőt

Az apját viszont a világ legjobb apjának miközben az leszarta a saját gyerekét

Ezzel jó érzésű ember nem tud egyetérteni

És ha valakiben van egy kis empátia akkor a gyökereit, családot kereső kiskamasszal érez együtt

2023. szept. 13. 16:40
 275/367 anonim ***** válasza:
34%

#274 ja, nyilván nem tudta. :D

Nem írta a kérdező hogy a világ legjobb apja szerintem. De attól hogy a sráccal nem foglalkozik még nem zárja ki hogy a lányának a világ legjobb apja legyen.

A fiút mindenki sajnálja, a kérdező is és megerti, de ettől még nem akar vele kapcsolatot.

Az egyetlen probléma ott van hogy ezt viszont a srác nem érti meg.

2023. szept. 13. 16:45
 276/367 anonim ***** válasza:
80%
273: mas a velemenyunk arrol, mi a csunya es mi nem. Szerintem csunya egy gyereket hibanak nevezni es ot okolni egy csalad majdnem szethullasaert. Az emberek harom reszre szakadnak egy ilyen sztoriban, sokan csak a szeretot hibaztatjak, sokan csak a megcsalot, sokan pedig a megcsalt felet amiert az megbocsatott.
2023. szept. 13. 16:48
 277/367 anonim ***** válasza:
29%
#276 én látom mindhárom félben a hibát. De ahogy itt írta is feljebb valaki túl sok frusztrált egyedülálló anyuka vetődött ide kiereszteni a gőzt a kérdezőn azzal hogy elhordtak mindennek őt és az apját. A mérleg nyelve kicsit megbillent az egyik irányba. Engem csak ez zavart.
2023. szept. 13. 16:57
 278/367 anonim ***** válasza:
79%

Apád nagyon jól manipulálja a családját. Jár a taps!

Sikerült a hűtlenségének következményét beállítani főgonosznak, és ő lett az áldozat. Te, a gyereke is jól felmondtad a leckét:

A hűtlensége jó döntés volt, hisz mennyivel jobb lett a házasságuk. Csak a fránya szerető belerondított azzal, hogy megtartotta a megfogant gyereket. Pedig apád tényleg csak önfeláldozásból dugta meg azt a nőt, mert tudta, semmi sem tesz jobbá egy házasságot, mint egy félredugás.

Apád tényleg vérprofi! Te pedig az apád kapcsán érzett kognitív disszonanciádat azzal enyhíted, hogy bizonygatod, itt nem ő hibátott. Ő csak áldozat. Szegény.

2023. szept. 13. 17:29
 279/367 anonim ***** válasza:
31%

Hagyd rájuk kérdező, nem is akarják érteni más nézőpontból.

A kérdésedre kaptál pár értelmes választ, reméljük úgy alakul hogy belenyugszik a dologba a testvéred.

2023. szept. 13. 18:12
 280/367 anonim ***** válasza:
23%
Csatlakozom a #280-ashoz. Kérdező, semmiképpen ne találkozz a gyerekkel. Az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem válaszolnál neki, majd csak megunja. Remélem, a címeteket nem tudja.
2023. szept. 13. 18:29
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!